Na cenę ropy miały wpływ miliardy ludzi i pandemia, a na cenę Alty ma praktycznie wpływ tylko jeden człowiek. To tylko taka "mała" różnica. Stąd pozwoliłem sobie użyć słowa nigdy.
Dnia 2021-06-06 o godz. 13:49 ~TUP napisał(a): > Na cenę ropy miały wpływ miliardy ludzi i pandemia, a na cenę Alty ma praktycznie wpływ tylko jeden człowiek. To tylko taka "mała" różnica. Stąd pozwoliłem sobie użyć słowa nigdy.
Czy ty sugerujesz, że to od Ciebie zależy cena Alty...?
Dnia 2021-06-06 o godz. 13:49 ~TUP napisał(a): > Na cenę ropy miały wpływ miliardy ludzi i pandemia, a na cenę Alty ma praktycznie wpływ tylko jeden człowiek. To tylko taka "mała" różnica. Stąd pozwoliłem sobie użyć słowa nigdy.
Nie jestem fanem Moritza - żeby była jasność! Natomiast nie zapominajmy, że to właśnie on jest największym i dominującym akcjonariuszem tej spółki. Dlatego słowo nigdy nie powinno mieć zastosowania - tym bardziej, że te 10 zł z fundamentalnego punktu widzenia nikogo zdziwić nie powinno...
A to prawda..ale ja fundamentalistką nie jestem. 5zl przy dywidendzie 0,20 jest sensowne. Niech uchwalą. Fundy na tak, rodzina Moritz przecież nie na nie.
Dnia 2021-06-07 o godz. 11:32 ~Aga napisał(a): > A to prawda..ale ja fundamentalistką nie jestem. 5zl przy dywidendzie 0,20 jest sensowne. Niech uchwalą. Fundy na tak, rodzina Moritz przecież nie na nie.
No to będzie właśnie ciekawe... :-) Rada Nadzorcza była na nie... no ale ona tylko opiniuje.
Nie po to żeby kupić, bo jak wcześniej wspominałem akcji Alty mam jak na swoje możliwości i możliwości spółki - "pod korek". Sprawdzałem, żeby zobaczyć czy na tych poziomach już zaczynają wysypywać się więksi. Jak dla mnie to ważna informacja bo kiedyś te akcje trzeba przecież sprzedać.
To jak jest z tym batonem na 2.83 musi teraz spasc kurs zeby kogoś w niego ubrać TUP
Dla mnie to nowe być tak zarobionym gdy jak bralem wiesz kiedy po 1 z groszami pisałeś żebym uważał bo nie warto bo prezes regaty sobie robi.
A jak się sprawdza, jak podejrzewasz, że na danym poziomie jest coś w ukryciu? Na 10 minut przed końcem sesji składasz zlecenie kupna po wyższej cenie i widzisz jakie jest TKO. Potem wycofujesz.
Puknij się w łeb człowieku. Manipulacją to może być kupowanie na 10 sekund przed końcem 5 szt. tylko po to by kurs skończył wyżej, a ja potem miałbym z tego jakąś korzyść, a nie złożenie i wycofanie zlecenia, bo podaż była tak duża na danym poziomie, że sugerowało to że na kolejnej sesji kupię taniej.
Sam się puknij....pogrzeb trochę po Google. Bylo kilka wyroków "...cytuję...."
Zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa złożyła Komisja Nadzoru Finansowego. Komisja już wcześniej ostrzegała inwestorów, że będzie traktować "zabawy" zleceniami tuż przed otwarciem sesji i przed zamknięciem jako przestępstwo. Jak widać, nie rzucała słów na wiatr......
Czytałem i zabawa tko to wtedy jak sztucznie podwyższasz kurs tko sugerując duży popyt lub podaż co może innych inwestorów wprowadzić w błąd i mogą chcieć też kupić lub sprzedać. Chodzi tu o duże skoki tko.
Że się wtrącę. Nie jest manipulacją zmiana decyzji i wycofanie zlecenia. TKO nie wprowadza innych uczestników rynku w błąd co do popytu i podaży. Lepiej niech się KNF zajmuje "batonami" i "animatorami" po 1 sztuce. Jak sporadycznie sprawdzisz nic nie naruszasz.
Dzięki, ja to bym się na miejscu Toma bardziej obawiał tego, że nazywa tak wątek jak nazywa. To dopiero jest sugerowanie ludziom potencjalnie wysokich bo kilkuset procentowych zysków i może wpłynąć na decyzje inwestycyjne. Ale zostawmy już to, bo myślałem, że piszemy tu po to by wymieniać się informacjami, które mogą nam pomóc w podejmowaniu decyzji inwestycyjnych. Oczywiście te decyzje każdy powinien podjąć sam i na własne ryzyko. Przynajmniej ja tak robię. Pozdrawiam
Tom i Tup... skończcie proszę już te bezcelowe dyskusje. A KNF niech się lepiej skupi na realnych manipulacjach, a nie na Teoretycznych kursach zamknięcia lub otwarcia. Nie jest żadną manipulacją złożenie i wycofanie zlecenia w fazie nietransakcyjnej! I głęboko w d...e mam wykładnię KNF-u. To nie jest manipulacją i kropka! Jeśli w jakiejś instytucji zatrudnia się baranów, to my nie musimy schodzić do ich poziomu!