• Jaki szacujecie Autor: ~Toja [89.151.43.*]
    Do jakiego stopnia kurs może urosnąć waszym zdaniem? Czy przekroczy on 100 zł za akcję a może 400 a może nawet i 1000? Zapraszam do dyskusji weekendowej !
  • Re: Jaki szacujecie Autor: ~xxx [178.43.22.*]
    moj glos w dyskusji, moze bedzie kilka zlotych, moze kilkadziesiat, czy 400 nie wiem, chyba
  • Re: Jaki szacujecie Autor: ~Glupi [178.235.181.*]
    Jak będzie 50 na początek a potem może nawet 200 będzie dobrze...
  • Re: Jaki szacujecie Autor: ~smaksziom [37.47.143.*]
    300 w tym roku
  • Re: Jaki szacujecie Autor: ~MarcoV [188.146.224.*]
    Wszystko zależy od planu rozwoju, ale przy takich projektach nie zatrudnia się amatorów, więc akurat o to jestem spokojny. Zakładam, że nawet jak będzie duża emisja dla Saule, to i tak wolnych akcji na rynku będzie tyle samo, czyli ok 6mln zł, a może i dużo mniej, bo niewiadomo ile akcji jest w mocnych rękach. Wycena na dziś tych akcji to 60mln zł. Na funduszach taka kwota nie robi wrażenia. Wg mnie problem polega na tym, że są bardzo małe obroty, a w arkuszu niewiele akcji na sprzedaż, więc prawdopodobnie by skupić jak najwięcej akcji, jednocześnie nie windując ceny do kosmicznych wartości, będą chcieli wywołać panikę. W ten sposób zgarną kupę akcji od słabych rąk w dobrej cenie, co chwilę bujając kursem. Jak już się obkupią, to podpompuja w górę. Mam nadzieję, że pojawi się może jakiś przykaz z góry, by polskie firmy wspierały Saule, w końcu to technologia przyszłości, a będzie mnóstwo pieniędzy z unii, więc kierunek OZE jak najbardziej słuszny. Niech chociażby taki Orlen podpisze umowę z Saule i na każdej stacji czy kiosku Ruchu zamontuje ogniwa, policzcie jaka to kasa. Myślę, że realne jest 30zl w ciągu roku, a w raz z nowymi umowami/fabrykami tylko więcej. Takie są moje przypuszczenia, patrząc po historii innych spółek. Ale jak będzie, tego chyba nikt nie wie (bardzo duzo zależy od mocy produkcyjnych). Kto nie ryzykuje ten nie pije szampana.
  • Re: Jaki szacujecie Autor: ~ZZZ [95.41.73.*]
    Po co wróżysz z fusów jak nie ma jeszcze nawet umowy o współpracy pomiędzy firmami a ty już sięgasz już do Orlenu i rządu.
    Jeszcze i tak mamy miesiąc czekania aż się mo.......że wykluje jakaś współpraca pomiędzy saule z blumerangiem lub nie. I dopiero wtedy będzie można dyskutować. A teraz poczytaj sobie jakąś dobrą powieść i nie pisz bzdetów.
  • Re: Jaki szacujecie Autor: ~MarcoV [37.30.58.*]
    Zobaczymy za 3-4 tygodnie kto pisze bzdety. Nie po to wywalili Columbus Elite z Blumeranga, zrobili wspólną konferencję z Ciszewskim, Columbus i Saule, na której wszyscy jednym głosem potwierdzili, że zależy im na czasie, by teraz się ze wszystkiego wycofać. Trochę powagi. Poczytaj warunki umowy (umowa z dnia 3 września 2020), każdej ze stron grożą kary, za niewywiązanie się z zapisów.
    "Jeżeli po wejściu Saule na Giełdę lecz nie później niż do dnia 31 grudnia 2021 roku Spółka Giełdowa nie osiągnie na dowolny dzień wartości kapitalizacji na poziomie stanowiącym równowartość co najmniej 100 000 000 EUR (sto milionów euro) obliczoną według kursu średniego NBP ogłoszonego w dniu 31 grudnia 2021 roku, JR Holding zobowiązuje się sprzedać p. Arturowi Kupczunas, p. Oldze Malinkiewicz, KIK oraz p. Dariuszowi Chrząstowskiemu po cenie 0,01 zł (jeden gorsz) za 1 (jedną) Akcje Spółki Giełdowej w ilości odpowiadającej łącznie 4 p.p. (cztery punkty procentowe) wszystkich Akcji Spółki Giełdowej"
    I dalej:
    "W przypadku, w którym p. Artur Kupczunas, p. Olga Malinkiewicz, KIK, p. Dariusz Chrząstowski w sposób zawiniony udaremnią Wejście Saule na Giełdę w terminie do dnia 31 grudnia 2022 r. to osoby te zapewnią, że JR Holding oraz Columbus Energy SA otrzymają akcje Saule zapewniające im łączny udział w kapitale zakładowym Saule wynoszący 28%, dający 28% głosów na Walnym Zgromadzeniu Saule, bez konieczności ponoszenia dodatkowych kosztów"
    O ile w międzyczasie nie zrobili jakiegoś aneksu o którym nie wiem, to tak to wygląda na dziś.
  • Re: Jaki szacujecie Autor: ~KRIS [139.28.41.*]
    To znaczy ze wpuszczą do obiegu jeszcze 30 mln akcji jak dobrze liczę. Razem będzie 40 mln akcji po cenie 10 zł daje nam 400 mln kapitalizacji? Może nie tak liczę proszę o wyprostowanie i inne wpisy co sądzicie. Dzięki.
  • Re: Jaki szacujecie Autor: ~Werder [37.30.26.*]
    Nie miesiac a 2.5 tygodnia i zaznaczam że Do jest kluczowe czyli w każdej godz i minucie sesji
[x]
SAULETECH 0,00% 1,35 2025-06-03 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.