Jakie zrolują ???? :D Do tego potrzebne jest Zgromadzenie Obligatariuszy i ich zgoda...a nie widzialem zawiadomienia. Wedlug mnie zaplaca - seria D to tylko 14+ milionow. Brak splaty oznacza mozliwosc wniesienia wniosku o upadlosc firmy i.e. syndyk etc. Powniez dogadali sie z 'duzymi' - Seria H (100M) i bankami, licze ze splaca calosc pozostalej serii D. Ale okaze sie w poniedzialek ;)
Obligacje powinny być wykupione jutro bo zgodnie z ustaleniami Zgromadzenia obligatariuszy ustalony termin był 29 maj, a że była to sobota więc wykup w poniedziałek. Z tego co można zauważyć akcje idą w górę sprzedają nieruchomości więc te kilka miliony na wykup pewnie to nie problem. Do chwili obecnej działają zgodnie z prawem, a jak będzie w poniedziałek zobaczymy bo też jestem posiadaczem tych obligacji.
Jaka miła niespodzianka, od roku 2018 porządne oprocentowanie około 5% w skali roku. Kasa na koncie, bardzo miłe zaskoczenie. Wczoraj sprawdzam listę swoich akcji i zaraz a gdzie OTS i jakoś dużwięcej wolnej gotówki i naraz yes, yes, yes :-) a nawet maklerzy mówili, kasy z powrotem nie będzie albo może trochę coś kapnie. A ja wierzyłem, rozmawiałem z ludźmi z firmy i wiedziałem, że będzie dobrze. Brawo, brawo, na akcjach ładny rajd od początku roku. BRAWO OTLOG