Nie wiem .Nie jestem ksiegowym.Dla mnie był duzy zysk i tyle a wartosc ksiegowa na jedna akcje wzrosła do 7.05 zł..Niech sobie kazdy robi jak chcesprzedaje czy kupuje i interpretuje jak chce i jak potrafi.
"Grupa zanotowała zysk netto w wysokości 27.895 tys. zł, obejmujący zarówno stratę netto z działalności kontynuowanej (-2.397 tys. zł) jak również zysk netto z działalności zaniechanej (30.292 tys. zł)." Nie będą lepsze, bo nie będą notować każdy kwartał zysk ze sprzedaży OTP :)
Dla mnie zysk to zysk.Z powietrza sie to nie wziseo i wartosc ksiegowa nie wzrosła z powietrza a nastepne kwartały według mnie oczywiscie ze beda lepsze.Gospodarki sa odmrazane a kazdy nie robi jak uwaza.Wedlug mnie to mozecie wszystkie akcje sprzedac
Z działalnosci operacyjnej jest niby strata a widac ze kasa jest z sprzedazy spólki otp i to jest ta wartosc zaniechana,poczytalem i tak sie mówi o sprzedazy czesci przedsiebiorstwa w tym przypadku widac sprzedazy spólki OTP.Tak czy inaczej ogólnie jest zysk z sprzedazy spólki OTP a wartosc ksiegowa wzrosła na 7.05 zł.A nastepne kwartały operacyjnie pewnie beda lepsze.Gospodarki sa odmrazane.Spółka bardzo niedowartosciowana.Wartosc ksiegowa na jedna akcje 7.05 zł. i według mnie beda duze wzrosty A wy sobie róbcie co chceciemozecie sobie sprzedac wszystko co macie.Chetni sie znajda bardzo szybko
Rada Nadzorcza pozytywnie ocenia wniosek Zarządu dotyczący podziału zysku netto z działalności spółki Trans Polonia S.A. za rok obrotowy 2020. Rada Nadzorcza przychyla się do wniosku Zarządu, aby zysk netto w kwocie 5.069.574,54 zł przeznaczyć na dywidendę.
Zarząd Spółki przedłoży ocenę wniosku wraz z rekomendacją Rady Nadzorczej Spółki Walnemu Zgromadzeniu.
Ostateczną decyzję w sprawie podziału zysku netto za rok 2020 podejmie Zwyczaje Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy Spółki zwołane na dzień 10 czerwca 2021 r.
Zysk jednorazowy ze sprzedaży OTP. Sprzedali spółkę która przynosiła zyski, zostawili to co przynosi straty. Beawo!!!
Tu będzie masakra po kolejnych wynikach
Elektryk a jak mieli jeszcze OTP która przynosi zyski to ile było tego zysku z OTP w 1q 2020 ile w 1q 2019 .Nie pamiętam do 2016 to Transpolonia bez OTP zarabiała czy przynosiła stratę sądząc po Twoim wpisie zarabiało tylko OTP to jakie spółki sprzedawalli że księgowano zyski ?Z Twojegu wpisu wynika że na transporcie pomimo że jest olbrzymie zapotrzebowanie nie można zarobić To sprzedaj przecież lepiej mieć zadłużonego bankruta .
Elektryk vel Energetyk nie rozumie, że mamy do czynienia ze spółką praktycznie bez zadłużenia z "ogromnymi" zasobami gotówki, która daje im możliwości jej pomnażania przy praktycznie 0 ryzyku. Spółki poza OTP w ostatnich latach mając OTP ciągle inwestowały w nowy tabor i nową technologie. Jeszcze korzystając z tego że wygenerowali ogromny zysk przenosząc zyski zatrzymane w OTP do macierzystej spółki zainwestowali w 1 kwartale w nowy tabor o czym pisali. Też bym tak zrobił żeby zainwestować ile się da przy dużym zysku, tak by zapłacić jak najmniej podatku.
dovado mam Bogdankę bez długów z kasą na koncie i zyskami nie uwzględniającmi jeszcze obecnych cen wegla które idą w kosmos.
Trans Polonia obnizy loty choćby z tego powodu ze wszystko idzie w stronę elektromobilnosci, i będą chcieli eliminować w przyszłości Tiry na rzecz choćby kolei
Rzeczywiście wartość likwidacyjna Bogdanki czyli kapitał obrotowy po odjęciu długu minus 10 zł a kosztuje 25 zł to wartość likwidacyjna Transpolonikapitał obrotowy po odjęciu długu plus 4,65 a giełdowa 3,7 . Nawet nie ma co porównywać nie ta klasa .
W I kwartał wrzucili koszty związane ze sprzedażą OTP, koszt spłaty kredytu akwizycyjnego wartego kilkadziesiąt mln zł. Więc musieli mieć w umowie prowizje za wcześniejszą spłatę, a I kwartał i tak zawsze dla Transpolonii jest najtrudniejszy bo dużo pojazdów i kierowców stoi od przewozu mas bitumicznych. A w tym roku mieliśmy 1 kwartał wyjątkowo zimny więc praktycznie tych przewozów było niewiele a wynik -2,4 mln zł to i tak nieźle. Ciekawy jestem po tym jak zakupili kilkadziesiąt pojazdów transportowych, bez tych kosztów jednorazowych jaki wynik netto spółka wygeneruje w kolejnych kwartałach. Może być niezły.