• Pieczykolan patrzy z dużym optymizmem na 2021 rok, a wy? Autor: ~optymista [84.17.59.*]
    Jak nastroje? Może kolejna spółeczka aby je poprawić? Albo jakiś istotny projekt dla nowej spółeczki, a dla QUB odpadki?
  • Re: Pieczykolan patrzy z dużym optymizmem na 2021 rok, a wy? Autor: ~szemek [165.225.206.*]
    ważne ze są gierki w które można pograć w pracy
  • Re: Pieczykolan patrzy z dużym optymizmem na 2021 rok, a wy? Autor: ~markus [31.1.216.*]
    byloby milo gdyby dno juz bylo osiagniete
  • Re: Pieczykolan patrzy z dużym optymizmem na 2021 rok, a wy? Autor: ~PiekaKolanaOjPiekaPi [188.146.67.*]
    Nie wiem czemu ale tytul watku ma w sobie to cos, ze pomimo sloty na kursie wywoluje usmiech na twarzy :D gratulacje dla autora :D
  • Re: Pieczykolan patrzy z dużym optymizmem na 2021 rok, a wy? Autor: ~x2x [178.43.244.*]
    I jak? Warto bylo kupowac smiecia?
  • Re: Pieczykolan patrzy z dużym optymizmem na 2021 rok, a wy? Autor: ~meront [83.29.152.*]
    Mialem teraz chwile w koncu przeczytac calosc. Czat moim zdaniem ok, na ile przezes mogl to odpwiadal tez na niewygodne pytania. Tyle dobrze, ze wprost przyznal, ze obecny kurs jest niezadowalajacy.
    Mozna bylo odniesc wrazenie wczesniej, ze chyba go nawet nie interesuje na jakim jest poziomie.
    Wyglada na to tez, ze raczej konczy sie rozmnazanie przez pączkowanie i najwyzej powstanie jedna spolka z zakresu mobile.
    Oby czesciej byly te czaty, bo choc troche nadziei to wlewa w kogos kto wisi na takim haku jak ja.
  • Re: Pieczykolan patrzy z dużym optymizmem na 2021 rok, a wy? Autor: ~pikuś [83.20.225.*]
    Duzo ładnych , okrąglych slów, starategia to strategia tamto...amerykanskie nazwy nowych spoleczek, którym QG przekazuje swoje IP....tylko, że my jestesmy akcjoariuszami społki Qubic i pytanie czy prezes nie dziala na nasza szkode ? Fakty....kurs spolki QG z 8-9 zł zjechal na 2,8-2.9 powiedzmy i dowiadujemy sie, że społka sie dzieli na mniejsze spolki, ktore przejmuja jej wszystkie gry ...czy tylko ja mam obawy a reszta kolarzy bo raczej nie dlugoterminowych "ma nadzieje"....na co ?Facet zachowuje sie jakby był w prywatnym folwarku....a zalozymy sobie 1...albo nie, 2 społeczki, tej damy to, to i tamto, a drugiej damy reszta. To wszystko mi sie nie podoba!Ja nie widze w nim szczerości, znam sie na ludziach , pracuje z klientami i mam watpliwosci co do tej calej "stratedii" i czy to bedzie dla mnie jako longterma korzystne....
  • Re: Pieczykolan patrzy z dużym optymizmem na 2021 rok, a wy? Autor: ~Troll [31.60.101.*]
    Idz na cdr, strategia szczera
  • Re: Pieczykolan patrzy z dużym optymizmem na 2021 rok, a wy? Autor: ~Lel [31.60.82.*]
    Taka ciekawostka - CdProjekt Red to tez spółka zależna dla CDProjekt.
  • Re: Pieczykolan patrzy z dużym optymizmem na 2021 rok, a wy? Autor: ~pikuś [83.20.225.*]
    Dnia 2021-06-21 o godz. 23:39 ~Lel napisał(a):
    > Taka ciekawostka - CdProjekt Red to tez spółka zależna dla CDProjekt.

I teraz taka ciekawostka masz na GPW CD Projekt, CD Projekt Red, GOG.com i jeszcze inne twory czy masz jeden organizm ?

mam dziwne wrażenie graniczace z pewnoscią, ze w tym naszym Qubikowym prypadku zmierzamy do wprowadzenia tych społek klonów na Nc i w tym jest problem.
  • Re: Pieczykolan patrzy z dużym optymizmem na 2021 rok, a wy? Autor: ~Gracz [94.101.20.*]
    Nie rozumiem co Was tak bolą te spółki zależne. Stękacie jak dzieci. Wyraźnie Pieczkolan powiedział ze jest to robione po to aby w łatwy sposób pozyskiwać finansowanie nie tworząc sztucznych emisji na Qubicu. Ma to zdecydowanie sens. Qubic ma się skupić na tym co jest w ich opini najbardziej rentowne czyli wydawnictwie na Swichu. To generuje największe marże i najniższe koszty osobowe. Czego nie rozumiecie? Dodatkowo IPO spółek zależnych to szansa na dodatkowy zastrzyk gotówki tak dla Qubika jak i samej spółki. Moim zdaniem optymalne rozwiązanie a płaczecie jak by spółce groziła upadłość. Dramat.
    Dnia 2021-06-22 o godz. 23:10 ~Gracz napisał(a):
    > Nie rozumiem co Was tak bolą te spółki zależne. Stękacie jak dzieci. Wyraźnie Pieczkolan powiedział ze jest to robione po to aby w łatwy sposób pozyskiwać finansowanie nie tworząc sztucznych emisji na Qubicu. Ma to zdecydowanie sens. Qubic ma się skupić na tym co jest w ich opini najbardziej rentowne czyli wydawnictwie na Swichu. To generuje największe marże i najniższe koszty osobowe. Czego nie rozumiecie? Dodatkowo IPO spółek zależnych to szansa na dodatkowy zastrzyk gotówki tak dla Qubika jak i samej spółki. Moim zdaniem optymalne rozwiązanie a płaczecie jak by spółce groziła upadłość. Dramat.

Ale ty bredzisz gosciu, to az szkoda mowic. To co mowi pieczykolan to jest dobre dla niego, nie rozumiesz tego? Albo jestes umyslowo ograniczony albo jestes czlowikeiem od niego. To co jest dobre dla pieczykolana nie jest dobre dla nas akcjonariuszy bo skoro wszytkie gry, wszystkie IP, wszystkich pracowników przekazuje do społek córek i wprowadzi je na NC i sprzeda te akcje i QG nie bedzie mial nawet wiekszosciowych pakietów to z czym pozostanie Qubik..pomyslm to takie trudne? No z niczym. Ile bedzie warta spolka QG nie majaca ip, gier, pracownikow tylko majaca jakies nedzne % w społkach córkach, ktore zostana skeszowane na NC...
    Dla mnie sprawa jest ewidentna.
  • Re: Pieczykolan patrzy z dużym optymizmem na 2021 rok, a wy? Autor: ~Markus [46.215.36.*]
    Czym wiecej spolek w grupie kapitalowej tym wiecej stanowisk prezesa.
    Wiec prezes patrzy z optymizmem bpmpensujka rosnie.
    Pare tysi tu parenascie tam i sie uzbiera.
    Nie razi tak w oczy.
    A jakby w takiej malej spoleczce prezes banke rocznie trzepal to by akcjonariuszy razilo?
    A tak podzielimy na pare spoleczek to sie tak w oczy nie zuca
  • Re: Pieczykolan patrzy z dużym optymizmem na 2021 rok, a wy? Autor: ~gracz [31.178.134.*]
    Typowa polska mentalność, zaglądanie do kieszeni. Dla mnie mogą i zarabiać fortunę jak proporcjonalnie do wynagrodzeń będą zwiększać zyski i przychody. Playway tworząc dziesiątki spółek zależnych nie miał problemu aby osiągnąć kapitalizacje kilku miliardów złotych. Tamtejsi akcjonariusze dostrzegali ogromny potencjał w budowaniu grupy kapitałowej, tutaj tradycyjne polskie dziadowanie. Najlepiej żeby Qubic nikomu nie płacił bo na rynku programiści zabijają się aby pracować w gamedevie za grosze. Osobiście mam akcje Qubica, nie zamierzam ich sprzedawać, ale też nie widzę sensu w ciągłym narzekaniu i opluwaniu spółki i Prezesa. Jak przestane w nią wierzyć to sprzedam i pójdę gdzie indziej, na pewno nie będę tutaj płakał i hejtował. Był problem z komunikacją z rynkiem, wyciągnęli wnioski i chcą to poprawić. Widzą że kurs jest niedoszacowany to zaplanowali skup akcji własnych. Trolle narzekają to zorganizowali chat aby ustosunkować się do zarzutów. Co jeszcze mają zrobić, całować Was po tyłkach? Nie akceptujesz strategii to sprzedaj i nie marudź, albo załóż swoją spółkę i pokaż jaki jesteś kozak. W przeciwnym razie to albo niedojrzałość emocjonalna, albo prymitywny sposób straszenia inwestorów i próba zakupu po taniości. W obu przypadkach żenada.
    Dnia 2021-06-23 o godz. 11:21 ~gracz napisał(a):
    > Typowa polska mentalność, zaglądanie do kieszeni. Dla mnie mogą i zarabiać fortunę jak proporcjonalnie do wynagrodzeń będą zwiększać zyski i przychody. Playway tworząc dziesiątki spółek zależnych nie miał problemu aby osiągnąć kapitalizacje kilku miliardów złotych. Tamtejsi akcjonariusze dostrzegali ogromny potencjał w budowaniu grupy kapitałowej, tutaj tradycyjne polskie dziadowanie. Najlepiej żeby Qubic nikomu nie płacił bo na rynku programiści zabijają się aby pracować w gamedevie za grosze. Osobiście mam akcje Qubica, nie zamierzam ich sprzedawać, ale też nie widzę sensu w ciągłym narzekaniu i opluwaniu spółki i Prezesa. Jak przestane w nią wierzyć to sprzedam i pójdę gdzie indziej, na pewno nie będę tutaj płakał i hejtował. Był problem z komunikacją z rynkiem, wyciągnęli wnioski i chcą to poprawić. Widzą że kurs jest niedoszacowany to zaplanowali skup akcji własnych. Trolle narzekają to zorganizowali chat aby ustosunkować się do zarzutów. Co jeszcze mają zrobić, całować Was po tyłkach? Nie akceptujesz strategii to sprzedaj i nie marudź, albo załóż swoją spółkę i pokaż jaki jesteś kozak. W przeciwnym razie to albo niedojrzałość emocjonalna, albo prymitywny sposób straszenia inwestorów i próba zakupu po taniości. W obu przypadkach żenada.

Ile tu tu jestes, miesiac, 6, 8 mcy? i uwazasz sie za wielkiego obronce Qubika i wizji prezesa i wszystkich ktorzy nie zgadzaja sie z tymi "wizjami" nazywasz trolami, no ciekawe. Porównywanie powaznej spolki jaka jest Play Way i jego prezesa, ktory dba nie tylko o swoja kieszen ale i inwestorow porownujesz do Piecykolana, czy ty sie dobrze czujesz?jesli takie porownania robisz to nie ma sensu z toba dyskutować . Ja jestem tu od kilku lat, wchodzilem po 1,6 i nie sprzedalem gdy byly po 9 zl bo miałem zludna nadzieje, że faktycznie ta społka moze cos zdzialac ale nie widze tego. Przypominaja mi sie akcje ktore były z TTSem , po prostu nie wierze w dobre intencje prezesa, niech zacznie działac i udowodni, że chce dobrze nie tylko dla siebie ale dla społki Qubic Games i drobnych akcjonariuszy. Takie prezentacje to moze licealista zrobic , ładnie opowiadac tez moze byle szczur korporacyjny , w tym przypadku prezes nie oowiadal ladnie, jakal sie i dukal ale to pomijam. Jesli zobacze w ciagu kilku miesiecy, że faktycznie ta pseudo grupa rośnie, że pzyskują powazne tytuły a spolki wydmuszki nie sa lokowane na NC tylko po to, zeby wyciągnąc kase od inwestorow i umniejszyć wartośc QG tym samym i naszych akcji TO UWIERZE.
    Na chwile obecna mam ogromna doze podejrzliwosci oceniajac to co widze.
  • Re: Pieczykolan patrzy z dużym optymizmem na 2021 rok, a wy? Autor: ~Millutki [46.134.101.*]
    Pikuś .. taki małej wiary jesteś ... Niby akcje masz ale qubic to shit totalny ... Sprzedaj chłopie papier i idź w piz ....
    Dnia 2021-06-23 o godz. 23:12 ~Millutki napisał(a):
    > Pikuś .. taki małej wiary jesteś ... Niby akcje masz ale qubic to shit totalny ... Sprzedaj chłopie papier i idź w piz ....

Kupiłem te akcje zanim ty w ogole usłyszałes o taki tworze jak Qubic i nie ty mnie bedziesz synku wysylal w piz... tak to ty mozesz swoja matke wysyłac gdzie tam chcesz.
    Ja jestem małej wiary w to co robi ten caly prezes, ktory minał sie z powolaniem, bo co jak co to on do prezesowania sie ewidentnie nie nadaje .Ty tu jestes zeby zarobic 20,40, 60 groszy , bierzesz ochłapy i uciekasz jak burek, ktoremu udalo sie cwycic kośc z panskiego stołu wiec naganiasz zeby te 50 groszy wzroslo a ja tu wszedłem po to, zeby sprzedac po 10-12 zl i tyle miało byc juz dawno ale przez nieudolnosc prezesa jest 2,9 zamiast 12....
    Taka to róznica jest miedz nami.
[x]
QUBICGMS 0,00% 1,20 2025-11-10 14:40:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.