Mam tylko tysiąc, ale i tak zgłosiłem swoją chęć do pozwu zbiorowego. Z taką ilością oczywiście indywidualnie nie ma sensu, ale wszyscy drobni mogliby znacznie zwiększyć skalę i spowodować sens pozwu zbiorowego.
chłopaki i panie, trzymajcie się, piszcie pozew, utrzyjcie nosa komu trzeba bo to rozbój w biały dzień, ja to mówię, mówiłem i będę mówił - wig 20, nic więcej, oprócz cdr - pzu, pko, pkn - "pewniaczki" - ojciec mi zawsze mówił - z dala od prywaciarzy ..
bym napisał parę gorzkich słów, są ludzie, którzy na prawdę nie liczą się z innymi, popatrz helikopter i młoda panna to samo za siebie mówi co to za człowiek ... liczy się tylko jego ego ...
dodam np. z pkn orlen, znam temat, rok temu gdy było info o dywidendzie za rok czyli dzisiaj, kurs najpierw spadł o 10% w dół aby potem polecieć 10% do góry w 1 dzień, tylko pkn wiedział o pomyśle daniela - ktoś manipulował kursem żeby wyczyścić stop lossy
przypuszczam że tutaj podobnie było - sprzedawanie sobie taniej akcji żeby zrobić wykup, specjalne obniżanie wartości akcji aby wykupić po niższej cenie ... tylko trzeba by zaangażować knf i gpw kto sprzedawał i kto kupował akcje na przestrzeni tych wszystkich lat jak działała firma
Czekamy na wyrok SN w dwóch podobnych sprawach przymusowego wykupu (może będzie na początku przyszłego roku) i jeżeli pozytywny będzie to składamy pozew, czym więcej powodów tym lepiej, koszty biegłych się rozejdą.
Radzę obserwować prasę i się zgłaszać, szczególnie, że prokuratura znowu się wzięła za Józka w sprawie zaniżenia wartości działki i działanie na szkodę akcjonariuszy, zaniżenie wartości pod skup akcji.
Czekamy na wyrok SN w dwóch podobnych sprawach przymusowego wykupu (może będzie na początku przyszłego roku) i jeżeli pozytywny będzie to składamy pozew, czym więcej powodów tym lepiej, koszty biegłych się rozejdą.