Budimex sprzedał na rzecz CP Developer , spółkę Budimex Nieruchomości otrzyma kwotę 568mln przed opodatkowaniem. Rozumiecie, jak to wpłynie na dywidendę za 2021r? Popatrzymy na jutrzejsze notowania.....
Dnia 2021-05-25 o godz. 15:33 ~Wkrw napisał(a): > Prof.Wiatr dalej trzymasz akcje Polimexu? Czy uciekłeś? --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- a ty masz , czy chcesz mieć i ile masz i po ile płaciłeś ??????????????
Masz prawo "obstawiać", wiesz ale to nie wyścigi. Rozumiem, że "obstawiasz" wycenę po odcięciu na poziomie 270-280, ciekawe... Np. dzisiaj zbicie kursu z 315,5 na 310 to było całe osiągniecie, w i tak na dogrywce wycena wróciła do 315.
Dnia 2021-05-26 o godz. 09:59 momotaro napisał(a): > Jak kurs obroni 300 zł po dywidendzie to będzie bardzo dobry wynik. Ja obstawiam zwalke w perspektywie miesiąca w okolice 270 zł. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Trochę chyba przesadziłeś. Ja wczoraj trochę kupiłem, po 277, nie chciał niżej spadać. Zakładam, że w ciągu kilku dni będzie powyżej 290. To trochę ciężka firma wzrosty/spadki. I to mnie najbardziej cieszy. Mało kolarzy, spokój, i solidna dywidenda. budowa nowej dużej fabryki pod klucz. A może być jeszcze dodatkowa w drugiej części roku. Ja nie narzekam. Zobaczymy.
Dnia 2021-06-06 o godz. 22:14 ~Glapa napisał(a): > będzie dobra, ale jednorazowa, a jaką prof szacujesz, po odcięciu developerki? ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Moim zdaniem developerka była uciążliwym kamieniem, duży przychód da doskonały wynik za 2021r. Tak naprawdę developerka nie pasowała do profilu BDM. I tak to odebrał rynek. Zresztą widać to np. po wynikach: 1Q 2020 zysk netto 40,836 1Q 2021 zysk netto 62,815 ( tegoroczna zima ponadprzeciętnie zimna) wzrost Q/Q o 54%.
Dnia 2021-06-07 o godz. 18:48 ~in napisał(a): > może to być zapowiadana korekta zasięg (220) ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Przez kogo zapowiadana ta korekta? Uzasadnij, bo tak to piaskownica, niestety.....
Szykuje się dodatkowa dywidenda, za 1półrocze 2021r. Gdzieś w okolicach 30 września, miłe......pieniądze nie śmierdzą Liczyłem przyjmując wyniki za 202r i może być w okolicach 10-12zł.
To jest decyzja pod Hiszpanów - przelać przewalutować i/lub zainwestować
Dobre jest to ze zysk na transakcji to 580 mln a wpływ gotówki 1,5 mld wiec mld na inwestycje/spłaty zadłużenia zostaje.