Obawiam się, że zainteresowanie tym cudownym pudełkiem może być mniej niż umiarkowane. Jeśli na walnym nie będzie żadnych konkretów na plus, to... aż boje się pomyśleć gdzie będzie kurs.
Na walnym nic się nie dowiesz. Po pierwsze muszą zachować równość dostępu do informacji, po drugie pewnie wiążą ich NDA. Trzeba się przygotować, że ta cisza może potrwać i kilka miesięcy. Poszukiwania nabywcy, negocjacje itp zawsze trwają. Kto tego nie jest w stanie udźwignąć, niech sprzeda i nie jęczy na forach.
Ale retoryka i komunikaty z firmy były takie, że jesteśmy już tuż tuż, a się okazuje, że jednak rzeczywistość jest inna, a panel covidowy to może być taki kwiatek do kożucha, jak jeszcze przetrzymają kilka miesięcy. Tylko jakie teraz będzie tłumaczenie, bo wcześniej to wina poszła na zanieczyszczone próbki i laby. Czyli inwestorzy zostali wprowadzenie w błąd.
Tam im starczyło 6 tyg a tu już mamy 8 tyg i cisza w temacie? To juz na serio zaczyna być dziwne, czemu nie potrafią rozegrać tego uczciwie i określić fakty na jakim są etapie.
Bo są psami bez honoru, rucie to najchętniej naplułbym w twarz za te wszystkie przecieki, które na tej spółce miały miejsce. Powolo oswajam się z myslą, ze będzie tutaj lipa, a Calos z Mikem to płatne naganiacze i tyle.
Gdyby było tak duże zainteresowanie PCR i Bacteromic jak komunikuje spółka i odbywały się konkretne negocjacje to po jaką cholerę uruchamia firma finansowanie EBI i wypuszcza akcje. Ja myślę, że raczej nic konkretnego nie mają i z racji tego chcą uruchomić sami produkcje. Ponadto w tym roku spółka snuła plany wejścia na rynek główny. Według mojej opinii wszystkie te optymistyczne założenia zaczynają być mało wiarygodne. Jeśli zarząd ma coś konkretnego nich przedstawi np. rozmawiamy z dwiema dużymi firmami z Europy, to byłoby już coś.
A może po prostu model biznesowy jest inny. Granty, dotacje, insiderskie kolka na akcjach... wtedy opłaca się to przedłużać. Najlepiej w nieskończoność.
Konieczność finansowania z EBI??? Rozumiem, że przez kurs i przedłużanie się spraw wszyscy mamy aktualnie miny nietęgie, ale nie wykrzywiajmy faktów.
Planowane zawarcie umowy warrantowej to konsekwencja zawartej w ubiegłym roku umowy finansowania. Jej zawarcie nie jest jednoznaczne z zaciągnięciem pierwszej transzy finansowania. Celem umowy jest zabezpieczenie finansowania naszych projektów. Dywersyfikacja źródeł finansowania działalności to element modelu biznesowego Grupy Scope Fluidics. – dodaje Szymon Ruta.
Mike podoba mi się Twoja niezłomna wiara w Scope ale moja zaczyna się staczać po równi pochyłej. Nie możem brać wszystkiego to co artykułuje spółka za dobrą monetę. Trzeba umieć czytać między wierszami i nie być zupełnie bezkrytycznym i infantylnie naiwnym, a niestety większość z nas się na to złapała. Ta wizja 50% dywidendy po komercjalizacji również zrobiła swoje, a niektórzy dzielili już skórę na niedźwiedziu. :-)
No nie koniecznie, za darmo lepiej niech nie oddają, potrzebna kasa na Bacteromic który też trzeba dowieść do końca. Te klocki to nie 1-2 mln i rusza z kopyta. Ale ewidentnie po terminach widać że coś tam nie furczy, tam były bakterie? Teraz ich nie ma a 2 tyg dodatkowo upłynęły, coś jest na rzeczy ze nie potrafią zkalibrowac maszynki.
A może zbierana jest jak największa ilość próbek, dlatego trwa to dłużej, aby potwierdzić skuteczność panelu na troszkę większej ilości próbek, niż tylko ta wymagana ? ;) Na broszurach i w komunikatach jasno zakomunikowane jest, że zakończenie 1H21. Został miesiąc z hakiem. W Marcu też pewnie pisaliście, że nic z MRSA nie będzie.
To prawda że padł termin do końca 2 kw ale ten pośpiech na kasę, gdzie Ruta wyraźnie mówił że nie potrzebują finansowania zewnętrznego? W co oni tam grają skoro 4 miechy temu z emisji pozyskali 20 mln.
Ruta nie mówił że nie potrzebują finansowania zewnetrznego. Mówił jedynie, że dzięki nowej emisji i umówię z EBI na razie mają zapewnione finansowanie. Właśnie chodzi teraz o ewentualne skorzystanie z umowy z EBI. Ewentualne ...