• Nowe ESPI Autor: ~KrynicaVitamin [89.76.59.*]
    Moim zdaniem dobre info, lepiej kasy nie przejeść tylko inwestować. Jak uważacie?
  • Re: Nowe ESPI Autor: ~Mirass [46.134.99.*]
    Jestem troszkę rozczarowany. Liczyłem na 50 gr na akcję.
    Ale najważniejsze, by inwestowali w dalszy rozwój. I tak w założeniach od samego początku zostać tutaj na latach.
  • Re: Nowe ESPI Autor: ~Tom_109 [83.26.8.*]
    Również mam nadzieję, że decyzja zostanie jeszcze zmieniona i chociaż niewielka część zostanie wypłacona w postaci dywidendy. Byłoby to dobre dla wizerunku firmy jako spółki dywidendowej
  • Re: Nowe ESPI Autor: ~Miś [95.108.13.*]
    Ale o co chodzi? Przecież wyraźnie podali, że na dywidendę jest 24 503 626 zł czyli równo 2 zł na akcję
  • Re: Nowe ESPI Autor: ~Songo [89.231.65.*]
    niech inwestuja mają wydatki dobrze
  • Re: Nowe ESPI Autor: ~KrynicaVitamin [89.76.59.*]
    Czy gruby wchodzi na longterm?
    Nielogiczne jest, że przy takiej informacji zero zrzutów i duże wolumeny ustawione na kupnie...
  • Re: Nowe ESPI Autor: ~Znany [176.122.240.*]
    Bo to dobra informacja
    gruby wchodzi XD
  • Re: Nowe ESPI Autor: ~matipsp [81.171.184.*]
    To musi byc Ziom...

Pozdrawiam Zioma.

na arkuszu ładne pakiety były ustawione!
    poznikały. Ktoś ładnie się bawił.
  • Re: Nowe ESPI Autor: wozbar [37.30.52.*]
    Typowe popychacze symulujące popyt
  • Re: Nowe ESPI Autor: wozbar [37.30.52.*]
    Ale najważniejsze, ze kapitał obserwuje spółkę. Brak dopłaty do dywidendy to dobra decyzja-kapitał zapasowy pokrywa praktycznie planowane na ten rok inwestycje wiec bieżący zysk nie będzie konsumowany
  • Re: Nowe ESPI Autor: ~elemele [91.188.112.*]
    Jesteście pewni, że gruby obserwuje w celu wejścia? Pamiętajmy, że po zwałce związanej z wynikami rocznymi, to wywalono kilkadziesiąt tysięcy akcji, a gdyby zsumowac to pewnie i 130-150k poszło w ciagu 2-3 dni, pytanie czy zostały one już odpowiednio dystrybuowane dalej? Ze słów prezesa wynika, że co najmniej do rozpoczęcia 3q nie będzie tutaj szału z produkcjąi, a fajerwerki zostają na rok przyszły (o ile w ogóle będą). Nie chce mi się wierzyc, że gruby łapie noże podczas gdy spokojnie mógłby zrobić dalszy wodospad i zebrać kilka złotych niżej.

Oczywiście można powiedzieć, że gdy się segment kosmetyczny otworzy, to może być za późno na wejscie, ale historycznie pompa tutaj ma miejsce po espi z wynikami + ew. espi o braku przymusowego wykupu. Informacje o kontrakcie/nowym segmencie nie skutkowały trwałym wzrostem kursu, ba czasami nawet on nie drgnął.

Komunikacja spółki się poprawiła, nawet bardzo, ale po głośnych ogłoszeniach o możliwościach produkcyjnych płynu we wrześniu/październiku bardzo mocno zwracam uwagę na to, czy spółka mówi mam kontrakt i rynek zbytu, czy też mówi mam moce produkcyjne. Na dzień dzisiejszy mówi w mojej ocenie będę miała moce, a to nie przekłada się na dochodowość uzasadniającą obecną wycenę.

Gdy tak składam to wszystko to, słusznie zauważone, ze wygląda na popychanie symulujące popyt w celu umożliwienia wyskoczenia z akcji. Jak będzie zobaczymy.

• Re: Nowe ESPI Autor: wozbar [46.227.107.*]
    Aby wyjść z takiego wolumenu trzeba zrobić mocniejsze wybicie-przy obecnym nie wyjdziesz z tylu tysięcy
    Ale co to zmienia dla siedzacych tutaj? Jezeli nie sprzedalismy po wynikach rocznych, ciezko bylo spuscic kurs po wynikach za I kwartal, to znaczy ze akcjonariat tutaj jest bardzo zdyscyplinowany i cierpliwy.  
    Bedzie chcial zrobic mocniejsze wybicie to musi podbic bardzo kurs. Jak podbije mocno, wyjdziemy i my.
  • Re: Nowe ESPI Autor: ~elemele [91.188.112.*]
    Tak, ale nie jest łatwo oszacować siły i potrzebne środki na spółce, która ma od kilku tygodni zamierający wolumen. Obecnie zmapowali sobie ludzi gotowych do wyjścia za 20, za jakiś czas pewnie koło 21-22 mogą spróbować. Mogli też zaobserwować, jakie jest zainteresowanie spółką osób, które mogłyby wejść (tu zakładam, ze im wyszło, że marnie). Dlatego zapewne zagrają to na jakieś info. Może liczyli na dywidende, może odpalą gdy pójdzie informacja o zakończeniu rozbudowy, uruchomieniu kosmetyków etc.

Jeżeli ktoś gra na ultra long i chce tu siedziec z rok, dwa minimum, to i tak mu wszystko jedno. Czachorowskiemu trzeba oddać, że przynamniej ma jakąś wizje rozwoju, bo patrząc np. na Wieśka z Merca, można mieć kasy pod sufit, a nie mieć pomysłu.

Jezeli pojawia sie wzrosty, to i pojawi sie wieksze zainteresowanie. Mapowac to oni dzisiaj sobie mogli. To nie CDR.
  • Re: Nowe ESPI Autor: ~kupiec [85.221.132.*]
    dla zainteresowanych
[x]
KRVITAMIN 0,00% 12,70 2026-04-29 09:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.