Między 16 a 19.06.2021 pierwszy ruch w górę, zobaczymy, jaka podaż się pojawi, jeśli większość się nie wysypie na pierwszej fali to pojedziemy wyżej, a potem masz racje przełom 3/4Q21 trzymaj i nie wymiękaj
Witam Cinu, wspomniane spółki cały czas zwiększają przychody i zyski, więc się nie martw o kurs w krótkim terminie tylko, jak odpalą to też się odezwij tak dla równowagi, a co do VAR to zweryfikujemy we wspominanym terminie
Trzymasz jeszcze paliwówki i banki + mix energetyczny czy nie kupowałeś ostatnio ? Pamiętam, że miałeś orlen. Ponownie wchodziłem ww pozycje zostaję na orlen do 82,xx. Złoto bardzo dobrze performuje i nadal tak będzie z uwagi na inflacje + nowe przepisy od połowy czerwca 2021. Reszta bez zmian, a forka dalej skupuje. Ciech też dobrze wyszedł, ale przerzucilem część kasy na Azoty z uwagi na biodegradowalny plastik + odbiór wodoru przez orlen no i nawozy oczywiście. Polenergii już nie mam, jedna z lepszych pozycji była chociaż długo się kisiła przy 30,xx. Gaming widać powoli wstaje z kolan chociaż selektywnie, PCF już nie mam sprzedałem przy premierze gry, kupiłem ostatnio CDR ponownie i liczę na wzrost powyzej 210,xx. Allegro nie tykam. Eurocash ponownie kupiłem. Pozdro i dużych zysków
Cześć Reznor. Paliw i banków nie mam, ale czaje się na Orlen. Cena zakupu jaka mnie interesuje to 68. Wydaje mi się, że tutaj powinien nastąpić zwrot i kolejna wspinaczka na 100 zł. Obserwuje jeszcze lotos, ale do niego mam mniejszy entuzjazm. Banków na razie nie tykam. Z technologicznych spółek to rozważam Cloud Technologies. Chciałbym coś zassać w okolicach 20 zł. Według mnie spółka ma potencjał na ten rok. DataWalk wywaliłem wszystko. Chętnie wrócę, ale w okolicach 120 zł. Teraz niestety zrobił się tam trend spadkowy, więc jest szansa na tanie zakupu. Miałem Passus, też technologiczna spółka. Niestety bez zysku. Liczyłem, że po dobrym raporcie kursu pójdzie wyżej, niestety tylko chwilo i powrót do bazy. Gaming faktycznie zaczyna się budzić i nie ukrywam, że liczę na wzrosty. CDR i PCF niestety minus, chociaż o te dwie spółki jestem jak na razie spokojny. PCF to long term. CDR, sam jeszcze nie wiem, ale według mnie kurs powinien teraz iść w rejony 210 - 220. :). Carbon oczywiście trzymam. Z wielkich chemicznych molochów nic nie kupowałem. Dzisiaj CLC dało ładnie zarobić. Kupiłem ostatnio trochę papierów na spadku i wywaliłem dzisiaj powyżej 44 zł :). Zatem czas na kolejne skalpowanie. Pozdrawiam i również dużych zysków.
Ruchaś, nie chce być złym prorokiem, ale obawiam się, że na Var to jeszcze nie ma pełnego zanurzenia. Zejdą jeszcze niżej. Nie zdziwiłbym się jak zejdą w rejony marca 2020.
Feeds off anger, unable to forgive or forget.
#GamingNews #indiegames https://t.co/e1rQs0QHBX
Zaczyna się coś dziać, może demo szykują na steam festival
Pisalem o tym, że chcą demo na festiwal Steam, trzeba cierpliwie poczekać i tyle. Jak pisałem wcześniej giełda to gra emocji. Być może prezes wraz z pracownikami przygotują nam ciekawe emocje związane z grami i kursem giełdowym.
Ładnie dzisiaj CDR wyskoczył, ale nie spodziewam się jutro kontynuacji, natomiast w krótkim terminie powinien się wybic powyzej 200 -210, dużo zależy od poniedziałkowych wyników
W tej chwili portfel projektów opiewa na ok 70 -80 mln, więc jest to możliwe, że spekulacyjnie podejdzie, a rok się jeszcze nie skończył. Co chwile ogłaszają kolejne projekty o różnej wartości, stąd trzeba teraz sprawdzać jakie zysku będą generowali. Dziwie się jedynie, że nie było info ani transakcji o sprzedaży labocanny- borute opchnął po 0,22, a labocanny nie... coś przekombinowali
Radek, kiedyś śledziłem fora spółek, które mam i które w jakiś sposób mnie interesowały. Obecnie tego nie robię albo bardzo rzadko zaglądam. Tak naprawdę po przeczytaniu kilku wątków na każdej spółce to trzeba by było sprzedać i iść nie wiadomo gdzie. Jedyne miejsce w jakie zaglądam i się udzielam to Var. O dziwo, nawet trole rzadko się tutaj pojawiają. Jest tutaj kilka osób, z którymi można porozmawiać i wymienić się zdaniem. Reznor, Trakcja odbiła, więc jak udało Ci się trafić w dołek to pewnie jesteś już na plusie. Redsi też zaczynają iść w górę. W tygodniu wziąłem coś na skalp poniżej 170. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Czyli nie brałeś ok. Wziąłem kilka pakietów, w sam dołek nie trafiłem od 2,16 do 2,22, ale ma też akcje kupowane przy 2,72, więc srednia na teraz 2,28. Eurocash tez dobrze wygląda, ale tutaj może być różnie albo wybije nowy szczyt albo trzeba bedzie sprzedawać przy 15,xx
Nie ma problemu, jak jestem to odpisuje, ale pamiętaj, że każdy musi sam ocenić swój próg bólu i czas, jaki możesz być na pozycji, bo może być dłuższy niż zakładałeś pierwotnie. Inna opcja to stosować SL, ale na NC nie ustawiam, bo może być sytuacja, że Cie wyrzuci i nagle zawróci na północ, w przyszłym tygodniu dobieram Varsav i obserwuj, jeśli masz Ovid Works Pozdrawiam
Coraz więcej informacji ujawniają to prawda. Myślę, że to mogą być ostatnie dni tygodnie kiedy będziemy się jeszcze kisić. Gigantów mocno poprawili, ich materiały są coraz lepsze. Obecne Varsav jest inne niż sprzed wydania pszczoły. Myślę, że Pan Rosiński wyciągnął wnioski z błędów które popełnił. Uruchomienie kanałów oraz tematu do pytań dobrze wróży na przyszłość, gdzie akcjonariusze mogą pozyskiwać wiedzę na temat projektów. Jak złapią wiatr w żagle, uzbierają trochę gotówki może pójdą drogą PW z licznymi spółkami zależnymi. Kto wie, gdzie będzie spółka za rok :)
Dzięki Reznor,NC już mi trochę po łapach dało,zawsze że stratą sprzedawałem i jak się potem okazało, zupełnie niepotrzebnie.Teraz mocne postanowienie,trzymam choćby skały srały i mury pękały