Inwestycja w Columbusa przez Ciszewskiego byla strzalem w dziesiatke i kazdy sie zachwycal, chciaz wydaje mi sie ze sam Inwestor raczej unikal rozglosu. Teraz ludzie jakby zmienili front. R. Zaorski mowil o shortowaniu Cdr i mial racje co do kursu, teraz podobno ma inne cele, m.in. Ekipe. Pamietam jak ogladalem Jego wyklady na yt, fajnie, trader, robi cos dla innych traderow. Teraz wydaje mi sie (chociaz to tylko moje odczucie), ze wystarczy wzmianka o shortowaniu i kurs leci. Wczoraj Pan January na topie, dzisiaj Pan Zaorski, Wczoraj byl bitcoin na topie, dzisiaj juz nie, wszystko ma ten sam schemat. Osobiscie uwazam, ze prawdziwy trader, inwestor itp. zarabia w ciszy, poniewaz pieniadz lubi cisze i nie potrzebuje rozglosu. Wiedza i umiejetnosci same wysatarcza zeby zarobic - to prawdziwa satysfakcja dla tradera.
Próba manipulacji Rafała. Jeżeli teraz w to uwierzycie to akcje spadną bo… zaczniecie sprzedawać i przestaniecie bronić. Czy się to uda Rafalowi? Nie wiem i mnie to nie interesuje… narazie bo papieru nie mam. Narazie bo jak uda się wywołać panikę to chętnie kupię. Zarobi Rafał i zarobię ja za jakiś czas. Trzymam kciuki
Ależ nie żartujcie. Koleś chce krótkiej sprzedaży na new connect? Hahaha. To nie cd projekt. A kto mu te akcje pożyczy? Może do Januarego przyjdzie. Hahaha co za brednie. A może zawnioskuje, żeby giełda wprowadziła futures na akcje z NC. Co tu się za brednie wypisuje. :D
Brednie nie brednie, pożyczyć mógł i ewidentnie ktoś jedzie z tematem.
Patrząc na wpisy na tweeterze to mogę stwierdzić, że Rafał publicznie napluł w twarz Styczniowi. A jeden i drugi są tyle samo warci-spekulanci
Pożyczyć nie mógł. To są bajki pana promującego się w sieci. I to niezbyt mądrego. Żaden broker by w tym nie pośredniczył. Takie rzeczy nie dzieją się na New Connect. To jest wciskanie ludziom bez pojęcia kitôw. Skoro takie bzdury opowiada tzn, że gość jest leszczem i leszczy karmi bajkami. Ale, że ktoś w to wierzy. Obrót był duży to radzę espi czytać czy ktoś nie będzie raportował a nie patrzyć na pseudo inwestora, który opowiada bajki. Ten co shorcił na CD Projekt. Hahaha. Chyba jak sprzedał dwa kontrakty.
Nie mówie, że się nie nadzieją tylko, że żadnej krôtkiej sprzedaży nie było. Polecam zajrzeć do regulacji unijnych, które stosuje giełda odnośnie krótkiej sprzedaży. Do raportowania takich poczynań itd. Zresztą nawet nie ma co bo to zwykły kit jest. Nie wiem czy ktoś od Ciszewskiego czyta forum ale jeśli tak to mają niezłą bekę.
To nie jest moment na shotowanie. Na razie nazwałbym to macaniem rynku. Rafcio zrobił jakąś wrzutkę o shorcie, coś tam zamieszał delikatnie rynkiem i patrzy na rekcję, wyczuwa akcjonariat. Tym samym kalkuluje co może się dziać w przyszłości kiedy przyjdzie czas na właściwe shortowanie ale jeśli już do tego dojdzie to po ustaleniu emisji i nie przy tej cenie. Na razie to taka zabawa w kotka i myszkę i twiterowe zaczepki.
Dnia 2021-05-21 o godz. 22:54 ~Wróżkazebuszka napisał(a): > Czeka nas ciekawy tydzień jak wjadą buldożery Rafała i zrównają temat. > > Na moje oko 10 zostanie rozmienione.
a Ty jestes trzecim bratem blizniakiem Zaorskiego , ze tak mu sie podlizujesz i przezywasz? w poniedziałek wracamy na 15, sam dokupie pare kilo bo dzisiaj pusciłem czesc akcji na ranku i pewnie w poniedzialek koło 3 zeta cos sprzedam
Sprawa jest prosta 860 k w kwietniu pewnie poszło na swoich a któryś swojak nie wytrzymał i poszło w nieodpowiednie ręce a teraz nie są w stanie ogarnąć tematu.
Niższy kurs większa emisja akcji, w celu wyrównania wartości rynkowej z wartością Ekipa Holding S.A. wyższy kurs to emisja mniejsza tym samym lepiej dla akcjonariuszy, a gorzej dla JC. Wynajęte trole lub głupole robią więc robotę na zbicie kursu.
Nie ma żadnych buldożerow. Jest tylko mocno podniecony chłopiec o imieniu rafał, co jeszcze ma jakiśtam swoj fanklub. I własnie tu dzialacie...alw guzik z tego będzie.,ff mały, akcje w
Większosci złapane przez odpowiednie osoby. Widać po wolumenach. Ostatnie dni jakieś leszcze popusciły troszke i to gy było na tyle.
Niestety ale zabrały się czarne chmury, teraz pytanie jaka będzie burza. Wiem jedno temat został spaprany i teraz będzie ciężko odwrócić bieg wydarzeń.