Dzisiaj mija rok rozpoczęcia akumulacji akcji spółki. Nie będę ukrywał, że na tą chwilę jest to najlepsza inwestycja w historii mojej już prawie 20-letniej przygody na GPW.
Mnóstwo przypadku, od poszukiwania z powodu lockdownu dobrej strony z suplementami ( zakupy zawsze dokonywałem stacjonarnie), po zakup właśnie na stronie sfd.pl i tak naprawdę skojarzenie, że to spółka giełdowa, po dość sporą niepewność (New Connect, jeden z udziałowców sprzedał swój pakiet po 0,45 zł sic !, a także permanentne sianie zamętu przez niektórych uczestników forum).
Na decyzję o inwestycji w akcje SFD, spory wpływ miała także transparentność spółki tj. miesięczne informacje o wysokości wygenerowanych przychodów, które były dla mnie bazą do tworzenia dokładnej prognozy wyników, a także sam kontakt ze spółką i odpowiedzi na niejasne dla mnie kwestie.
Dzisiaj SFD to już inna spółka i inna jest także cena :)
Natomiast nadal zaskakuje mnie tempem rozwoju przebijając moje dość wymagające oczekiwania.
Przykład inwestycji w SFD pozwolił mi także zbudować model poszukiwania atrakcyjnych spółek z perspektywą dynamicznego rozwoju.
Pozdrawiam stabilny długoterminowy akcjonariat.
Możliwe, że będzie to pierwsza spółka, którą kupiłem jak to mówi Warren Buffett na zawsze.
Witam Rafale, gratulując podjęcia świetnej decyzji inwestycyjnej !
Ja ze swej strony moge powiedzieć, że spółka znam od 2027, będąc jej kilkuletnim klientem.
Jedynie czego żałuję to pewien marcoey dzień 2020 r. kiedy w ostatniej chwili zrezygnowałem z zakupu porządnego pakietu akcji w początkach pandemii.
Ja ze średnią 4,80 zł, będąc akcjonariuszem od grudnia 2020 r.
SFD to już inna obecnie spółka. Zamierzam zostać może je na zawsze, ale na kilka lat.
Nadal dostrzegam ogromny potencjał SFD. Jedynym argumentem do zamknięcia inwestycji będzie zatrzymanie rozwoju. To natomiast w co najmniej średnim terminie spółce nie grozi.
Pięknie napisane, dla mnie SFD jest jedną z najlepszych inwestycji w ponad 20-letniej mojej historii na GPW. Najlepszą na NC w 2020r., w moim top 3 2020r. generalnie. Moja rocznica przygody z SFD będzie 30.07 :-) aż się nie chce wierzyć, że ta przygoda trwa tak krótko, tyle rzeczy się wydarzyło
Gratulacje. Ja też z ciekawości sprawdziłem i pierwszy pakiet kupiłem po 1.10zł 13.08.2020. Od tamtego czasu pakiet zwiększyłem ponad 50-cio krotnie. Na giełdę wróciłem po kilkuletniej przerwie widząc okazję w pandemii i mając wreszcie konkretny kapitał na inwestycje. SFD to również mój najlepszy strzał choć może to złe słowo ponieważ analizowałem inwestycję naprawdę długo bo to pierwsza spółka w którą wszedłem za naprawdę duże jak dla mnie pieniądze (ale oczywiście takie, które mogę stracić :)). Było wiele okazji w tamtym czasie ale ja postawiłem głównie na SFD i jak czas pokazał zrobiłem słusznie. Szkoda że kapitał do inwestycji jest ograniczony bo inne spółki z których wyszedłem, żeby kupić SFD również wzrosły całkiem nieźle. Myślę, że z wieloma osobami będziemy tu jeszcze pisać przez ładnych parę lat:)
Udany rozwój na rynkach zagranicznych to będzie ostateczny game changer dla spółki oraz dla jej wyceny.
W tym kontekście jeśli ktoś jest zainteresowany inwestycją w dłuższym terminie, zachęcam przeanalizować perspektywy dla dwóch spółek tj. Toya i MFO. Obie spółki mocno nastawione na sprzedaż na rynkach zagranicznych, które generują ogromną dynamikę wzrostu sprzedaży eksportowej.
W tych trzech spółkach dostrzegam największy potencjał. Dodatkowo każda jest bardzo transparentna , każda płaci dywidendę, dynamicznie przy tym rozwijając się.
Gratulacje Rafał! Na mnie duży wpływ wywarła filozofia inwestowania Warrena Buffetta i w wielu kwestiach inwestując w SFD od zeszczego roku kierowałem się jego zasadami. Dzięki temu to też dotychczas moja najbardziej udana inwestycja. Potwierdzam dobry kontakt ze strony ich działu RI, który jest dostępny i odpowiada na różne zapytania. Mam wrażenie, że pomimo mojej dużej wiary w tą spółkę, chyba nadal nie zdaję sobie sprawy jak daleko oni mogą zajść i jaka może być tego skala, za czym oczywiście podąży kurs. Myśle, że poziomy, które są tu czasem wymieniane, to za parę lat będzie dalekie wspomnienie. Oczywiście czasem trzeba cierpliwości, ale długofalowy kierunek jest chyba oczywisty.
Witam
generalnie nie udzielam się na forum, choć czytuję posty.
na wstępie gratuluję wszystkim Akcjonariuszom świetnej inwestycji. sam jestem tu od samego debiutu, przechodząc tu także chwilę zwątpienia.
bo wśród tylu spółek na gpw naprawdę ciężko złapać fajne firmy.
do postu zainspirował mnie mój imiennik
o kurcze. urwało dalszą część postu.
więc tym razem pociągnę w kontekście najnowszych informacji. po poscie mojego imiennika chciałem kolegom zaproponować przyjrzenie się także spółce atc cargo, ale to bylo przy kursie 7.5 a nie 9.
Największe pozycje w portfelu: SFD, Ekiosk, MFO, ATC Cargo, OTL Logistics, Swallet, Krec. Jest jeszcze kilka mniejszych jak wspomniana już powyżej Toya. Poza SFD w szczególności zwracam uwagę na Ekiosk, poza ograniczoną płynnością same plusy, rekordowe wyniki, szykowanie spółki pod przejęcie i śmiesznie niska wycena.
Dnia 2021-06-02 o godz. 07:53 ~HODLer napisał(a): > Największe pozycje w portfelu: SFD, Ekiosk, MFO, ATC Cargo, OTL Logistics, Swallet, Krec. > Jest jeszcze kilka mniejszych jak wspomniana już powyżej Toya. > Poza SFD w szczególności zwracam uwagę na Ekiosk, poza ograniczoną płynnością same plusy, rekordowe wyniki, szykowanie spółki pod przejęcie i śmiesznie niska wycena.