Matylda, tego nie wie nikt. Dla mnie już obecny poziom jest dobry do dalszego dokupowania. Dzisiaj dobrałem do kolejnego poziomu w tym przedziale cenowym. Jeżeli przebije 23 PLN w dol i ruszy w kierunku 20 PLN, zdecydowanie zwiększę pozycje. Patrząc na perspektywy branży w ktorej działa Remak jak i samej spółki - bardzo mocnej struktury zarówno rachunku wynikow jak i bilansu, zaczyna się robić z tego tzw „No brainer” inwestycyjny.
Ktos sie nieźle bawi na kursie. Od wczoraj zbieranie przy 23-23.2. Gdy dzisiaj wyczyścili przy tym poziomie nagle jazda do gory w kilka sekund na 24.4-25. Niech się grający nie ogranicza i jedzie do góry (a nie do dołu znowu ;-)
Jak pisał kolega Qwerty w lutym: ,,Na razie kupuja mądrzy, którzy widza, ze na tle innych spółek to okazja.Potem ci, którzy widza, ze kurs rośnie i warto wejść do pociągu zwłaszcza, gdy piszą o spółce na forach różnych..A na końcu dlugoterminowi, gdy się przekonają, ze remak to dobrze dał zarobić tym co kupowali po 10,20,30 i kupuja remak po 40-50zl.Wasza decyzja za ile kupicie"
To fakt- kontrakt z Mitsubishi podnioslo cene, pozniej w ten sam dzień pitolenie o dywidendzie i pozniej spadek. Wychodzi na to ze gotowka w kasie , kontrakty, perspektywy to za mało. Takie czekanie i osuwanie kursu- ciekawe czy i co poruszy kurs w druga stronę bo na razie to marazm.
Czarodziej, bez obrazy ale to jest problem GPW po rollecosterze zeszłego roku. Inwestowanie na giełdzie to nie szybkie zyski, kupowanie i sprzedawanie w cyklach dziennych (o ile nie jesteś day traderem na dużych, płynnych walorach). Wiele osób kupuje, chce wzrostów o 20-30% w tydzień, jak to nie następuje to idzie szukać kolejnych „perełek”.
Dla mnie inwestowanie to wybieranie spółek mocnych fundamentalnie o zdrowych finansach, które działają w perspektywicznych sektorach. Przyrost wartości powinien postępować spokojnie, wraz z publikacja kolejnych raportów pokazujących coraz lepsze wyniki. W Realnej ekonomii wartość fundamentalna nie przyrasta w takim tempie ;-)
a pod to np.Syndyk masy upadłości spółki Elektrobudowa w upadłości 7 maja 2020 r. podpisał z Zarmen umowę dzierżawy zorganizowanych części przedsiębiorstwa. Dwie umowy obowiązują do końca 2025 r.
No spoko, REMAK jest jak najbardziej ok i z pewnością za jakiś czas te poziomy będą historia. Natomiast wg mnie narazie nie ma impulsu by kurs ruszył powyżej 30 pln. Sam sprzedałem ostatni pakiet za 25 pln (żałuje ze dałem się nabrac i nie wysypałem za 29). Teraz chętnie odkupie po 21-22 pln za pare/parenascie dni. Zdaje sobie tez sprawę ze mogę nie mieć takiej okazji albo ze kurs mi odjedzie. Aktualnie szukam zarobku gdzie indziej.