RAPORT REWELACJA !!! Wartość przychodów ze sprzedaży w I kwartale 2021 roku wyniosła ponad 19 mln. zł , natomiast w analogicznym okresie roku ubiegłego Spółka wypracowała ponad 13 mln. zł co oznacza 44,7% wzrost w tym obszarze. Staranna realizacja kontraktów we wszystkich kanałach dystrybucji oraz utrzymanie wysokiej dynamiki przychodów pozwoliło Spółce zamknąć analizowany okres zyskiem netto w wysokości 1 215 728, 97 zł , co w porównaniu do okresu analogicznego roku 2020 jest wynikiem ponad 8 krotnie wyższym.
Biorąc pod uwagę wypracowany zysk I kwartału, który nigdy wcześniej nie był najmocniejszym kwartałem dla tej spółki, można się spodziewać na koniec roku zysku na poziomie 4-5 mln złotych! Przy obecnym kursie C/Z = 7,9 !!!! W poniedziałek widzimy kurs z 2 z przodu :)
Panowie, bez ekscytacji. Nie wazne jaki bezie zysk itp gdyż:
1) predzej czy pozniej bedzie kolejna (5-ta?) emisja bez PP po 0,10 zł skierowana do "przyjaciol krolika" 2) ta spolka ma bodajze 2 kluczowych klientow - na moja intuicje kazdy robi po 30% sprzedazy - predzej czy pozniej sie wyhaczy ktorys 3) ich produkty sa "no name" - zaden stareg sie na to nie polasi
Podsumowujac - nie liczcie na fair value nigdy - korzystajcie z kursu > 1 zł i lepiej cash out
Ale na co ten argument?. Jeśli akcjonariusz wierzy w biznes to wyklada nowy cash ale robi to z prawem poboru aby nie wyd...ac innych akcjonariuszy. Dziwie się zreszta, że polski SEC pozwala na takie numery - moim zdaniem powinni wywalić ta spolke z gieldy\
Wiele Firm żyje z private label i w ten sposób finansują rozwój innych kanałów sprzedaży. Ja myślę że przy ich cenach sprzedaży i jakości oraz tempie rozwoju wolumeny mają zapewnione wzrosty na kilka następnych lat.
Nie mowie, ze tak nie jest (choc nic nie wiem o ich kosztach, konkurencyjnej przewadze itp). Sa firmy, które zyja z private label i rzeczywiscie musza miec dobra, tania produkcje. Czy tak jest w tym wypadku nie wiem.
Jednakże któregos pieknego dnia (moze dopiero za 5-10 lat, kto to wie) przeczytacie komunikat w stylu "Spólka infirmuje, że w dniu X otrzymała od swojego kluczowego odnorcy odpowiadajacego za 40% sprzedaży informacje o stopniowym wygaszaniu kontraktacji"
Wtedy pytanie czy bedzie gotowa na taki (nieunikniony) strzal. Widzialem juz kilka firm, ktorych IKEA, Biedronka, itp pogrzebały.