Że BLU tego due diligence nie przejdzie? przecież gdyby było to wielce prawdopodobne to ludzie by to kupowali od czasu info o Term Sheet. Ktoś pilnuje żeby nie urosło ale i nie spadło? zrzuty po pare tyś, odkup po kilkanaście.
Po pierwsze ja bym dał jakieś 1% albo i mniej. W sensie nie mamy 100% pewności dopóki nie podadzą oficjalnie info ale biorąc pod uwagę konferencje, artykuły, gdzie pisali że wchodzą przez BLU i to że blumerang miał już due diligence pod inna firmę dopiero co robione, to tylko formalność. W dodatku Januarego by na suchej gałęzi powiesili gdyby znów coś nie wyszło. Ale ludzie są ostrożni, ryzykanci jak jak kupili i dokupują, a reszta kupi po info na widłach. Inna sprawa że nie wiadomo jaki będzie dodruk akcji, ale nadal, dodruk to kwestia czasem kilkunastu miesięcy a przez ten czas kapitalizacja tej akurat spółki może urosnąć kilkunastokrotnie...albo i kilkudziesięciokrotnie. A ponadto chyba zeczywiscie ktoś trzyma kurs w okolicach 8.7-9.2.
Szansa że dojdzie do pomyślnego finału jest 50/50. Dopóki nie zostanie podpisana umowa żaden poważny inwestor nie zainwestuje tu pieniędzy. Z wejściem Columbus Elite też już wszystko było na ostatniej prostej. Mam pewne obawy ale zostaję (przeważyło myślenie życzeniowe), bo jednak są podstawy, by oczekiwać, że tym razem się uda. Argument, że Ciszewskiemu bardzo musi zależeć na sukcesie tego procesu ma sens. Choć pozostaje ALE. W ostatnich wystąpieniach Zieliński w kontekście wejścia Saule przez BLU na giełdę użył słowa "prawdopodobnie" a Malinkiewicz "jeśli".
Tu jest wzmianka "jeśli" Pani Olgi http://bpcc.org.pl/contact-magazine/issues/38/categories/180/articles/1083?fbclid=IwAR3zYZH2QgR_5Ba-hNHyy3GCWlSnad20iTuOnvSpsX01sjTgi8i32BYS7iw
Dzięki w ogóle za fajne opinie, z jednej strony jest lekka szala "uda się" z drugiej jednak to 50na50. Ja też zostaje jednak z pakietem i "jeśli" się uda to polece PKC.
No dobra, ale jaki jest pomysł na to, że arkusz nie przemawia za wejściem? pomijam te ruchy na transakcjach ale sam w sobie jest dziurawy i w sumie mało akcji stoi na K gdzie btw popyt powinien wywalić to na 30zł w dniu ogłoszenia due. Patrząc na to wszystko i mając doświadczenie na Januarowych spółkach przypuszczam, że to nie wystartuje nawet jak ogłoszą pozytywny wynik DD. Jeżeli jednak to Saule tu będzie to może i mam to wszystko gdzieś, bo w dłuższej perspektywie będzie mega ( z czasem liczę nawet na dywidendę ) i może tak to ma wyglądać że kurs grzecznie czeka ani w tą ani w drugą ale jednak brak tych kupujących na umór mnie martwi na tą chwilę.
Ludzie czekają na potwiedzenie połączenia i info o dodruku akcji. To że jesteśmy tu i teraz na papierze świadczy o naszej skłonności do ryzyka/żyłce hazardzisty. Fundusze i ludzie z większą kasa nie będą ryzykować, bo w razie niepowodzenia nie dadzą rady sprzedać szybko większych pakietów i utkną z papierem na lata. Ale jak już będzie pewne na 100% to wejdą tu z grubą kasą. Co do dodruku to zawsze wpływa ujemnie na kurs bo zmniejsza wartość pojedynczej akcji, ale tu będą takie wzrosty za rok czy dwa że nawet jak dodrukują 10 razy tyle akcji co jest obecnie, to i tak zarobimy bo kapitalizacja urośnie spokojnie wiecej niż dziesięciokrotnie. Poza tym wątpię by aż tyle musieli dodrukować. Generalnie ja się bardzo cieszę że mam okazję być tu od początku i dobieram/podszczypuję co się da. I nieważne czy ktoś uwali kurs do 7 zł czy wystrzeli nagle na 12, i tak będę dobierał bo liczę na kilkadziesiąt a później nawet kilkaset zł za akcję... I to już po ewentualnym dodruku. Nie ma chyba drugiej tak przyszłościowej firmy jak Saule na polskim rynku. Jak ktoś mi wyskoczy z Biomedem i lekem na covid albo ml system z ich covid detektorem albo z innym allegro które nadal pomimo spadku na 50 zł jest przewartościowane albo cdr który też nawet jak odbije to szybko na te 300-400 zl nie wróci to go wyśmieje. Nie ma na polskim rynku bardziej przyszłościowej spółki na dzień dzisiejszy, jak chwycą byka za rogi i będą firmą dobrze zarządzać to tu będzie grubo do kwadratu.
Saule w pigułce:
1. Śmiesznie niska kapitalizacja, biorąc pod uwagę co tu będzie niedługo(nie mówię o kapitalizacji BLU tylko o Saule)
2. Rewelacyjny i rewolucyjny produkt który już na dzień dzisiejszy ma kilka świetnych zastosowań a dojdzie jeszcze pewnie kilkanaście/kilkadziesiąt nowych w najblizszych latach.
3. Pionier na rynku! Tak, tak, nie Chińczycy, nie Amerykanie, a Polacy jako pierwsi produkują perowskity! Brawo my! A konkurencja nawet jak nas dogoni co przecież jest możliwe albo nawet bardzo prawdopodobne, to i tak zapotrzebowanie będzie tak duże że nawet jak takich firm będzie 50 to nadal każdy zarobi ile chce.
Włożę tu z pół portfela i jak już się połączą to chyba włożę drugą połowę i wtedy będę mógł skończyć z giełda na rok-dwa i wrócić tu by powolutku odcinać kupony.
ML System to nie covid detector tylko, a szyba z kropką kwantową przede wszystkim. Mam i trzymam i nie żałuję. Saule też się znajdzie niedługo w portwelu i obu spółkom, jak i akcjonariuszom życzę jak najlepiej.
Nie wiem kto normalny myśli, że nie podpiszą tego połączenia. To są poważni ludzie, nadzór móże łyknąć zmianę planôw ale nie kolejny raz. A że nie używają słów „na 100%” bo nie mogą, ponieważ teoretycznie o tym będą decydować WZA spółek. Ale to formalność, przecież wiemy jak wygląda akcjonariat... :) Do tego Publiczna konferencja, pamiętajcie. każdym razie jak już będzie jasne to ja patrzę na 30pln za chwilę... To może być jak to powiedział DZieliński - św.Graal energetyki. I bardzo mi pasuje ta definicja...