Proponuję zerknąć na Superhhot https://www.oculus.com/experiences/quest/1921533091289407/ https://www.oculus.com/experiences/quest/developer-post/489742342017637/
"1 million copies sold and over 10k reviews" Obecnie komentarzy jest ponad 11k. Stosunek 1 000 000 vs 10k ocen daje jeden komentarz/ocenę na 100 sprzedanych kopii.
Można sobie odnieść do 76 komentarzy pod DT, oczywiście ktoś zrefundował zapewne itp. Tym niemniej szacuję, że 5kilo+ mogło się sprzedać - z jednej strony nie jest to wiele odnosząc do hitów AAA, trzeba jednak wziąć pod uwagę, że: a) w tydzień b) tytuł jest "tylko" portem. A gdyby takie tempo utrzymał się przez 52 tygodnie? Marzenia ;)
Dodatkowo DT jest na Oculusie poligonem dla Tempestfall. Co poprawić lub dodać i zmienić. Engine i mechanika gier będzie prawdopodobnie identyczna. Być może z racji świata WH rozbudowany będzie wątek fabularny i skutkiem tego dłuższy.
Pozdrowienia dla pozostałych wiernych sekciarzy. Raport bdb
@cevka my już się z Tobą pożegnaliśmy, nie wiem co tu jeszcze robisz miałeś przecież sprzedać
Raport jest jaki jest, nic nowego niżeli ostatnie ESPI nie wniósł. Wszyscy spodziewali się wyników takiego rzędu. Jutro prawdopodobnie nic się nie zmieni na notowaniach - mały obrót gwarantowany. Do momentu ogłoszenia daty premiery i pokazania gameplayu przewiduję marazm i wahanie w przedziale 55- 63zł oczywiście na nikłym obrocie.
Wyniki podane za dwa tygodnie też nic nie zmienią. Najlepiej nie wchodzić na forum i wyłączyć się na trzy miesiące. Szkoda nerwów.
Dnia 2021-05-13 o godz. 21:51 ~Znudzony napisał(a): > Raport jest jaki jest, nic nowego niżeli ostatnie ESPI nie wniósł.
Raport potwierdza właściwy kierunek. Dla starych inwestorów nie wnosi nic nowego - to prawda - ale plus może przekonać nowych oraz zabetonować tych z wątpliwościami. I jak będzie dalej kiszonka, to przynajmniej we właściwym kierunku. Sentyment rynkowy do gamingu jest taki sobie, więc wyniki na plusie są zwyczajnie mile widziane.
Dnia 2021-05-13 o godz. 22:13 cevka napisał(a): > ale po co ta histeria ? , sprzedałem na zero .... a teraz obserwuję jak działa ta sekta , i nie powiem jest to ciekawe
No i tak dobrze się zapowiadałeś, szukając edukacji, a już skaczesz. Jutro jak będzie jakiś plus, to znów kupisz, bo się szkoda zrobi inwestorowi. A potem znów sprzedaż ze stratą na dołku, bo cośtam. Hehe to jest ta opowieść o giełdzie :)
Offtopic - chyba pierwszy przypadek w języku polskim rozpoczęcia zdania od przecinka. Nieźle! xD
, no widzisz , edukacji szukałem i ty mi jej poskąpiłeś.... to twoja wina kowboju, ale tak na serio to ja rozumiem tą waszą strategie skupowania tanio, akcji firmy na dorobku i czekania na wystrzał 300 czy 3000 % , dobra jak wiele innych. Zniechęciłem się do firmy bo wypuściła słaby produkt a następny daleko w czasie i też nie pewny, trochę jak cd projektem, tym bardziej , ze z tego co widziałem w ich pierwszej grze "Alice VR" jak chcą to potrafią a tu im się nie chciało ...
I tym postem pokazujesz ze nawet nie chcialo ci sie przeczytac w calosci wczorajszego raportu za kwartal pierwszy.
Zastanawia mnie po co tutaj dalwj siedzisz. Idz na spolki ktore uwazasz za lepsze. A marnujesz tutaj czas zupelnie bez sensu.
Pozdro Nurek!
Czuje w kosciach zielen duza do konca wakacji. Zobaczymy czy sie sprawdzi.
Wyniki sa bardzo przyzwoite i potwierdzaja kierunek i mozliwosci spolki. A na tle konkurencji - nie trzeba komentowac. Inny na minusie a tu porzadne wyniki mimo wielu glosow delrecjonujacych spolke. Jak to mawia John: spokoj i cierpliwosc.
P.S. Cos ciekawego jest na zamknietej grupie FB? Nie dolaczalem bo jedna sekta juz mi wystarczy
Hej Tomek
Sprawy idę w dobrym kierunku, spółka się rozwija i najlepsze przed nami. Jeśli chodzi o grupę to nie podłączyłem jeszcze ale pewnie to zrobię
a) w tydzień pierwszy tydzien jest kluczowy, teraz dopiero na przecenach bedzie kolejna duza sprzedaz
b) tytuł jest "tylko" portem w vr niemal wszystkie tytuly sa "tylko portem". na liscie top selling polowa gier to porty. to nic nie znaczy, wrecz przeciwnie, powinno byc wiecej sprzedazy bo jest juz marka
DT ma 78 ocen, to malo tyle co nieudane premiery Carly and the Reaperman i Traffic Jams inne gry wydane przed i po maja po 200, 300, 700 a nawet 1100 ocen
ja stawiam ze sprzedaz sie zwrocila tak szybko bo ksiegowali malo kosztow w budzet tego porta teraz ta mala kwote odzyskali i espi wiec "inwestorzy" zadowoleni
Sama prawda , dla porównania gierka "Demeo", która miała premierę tego samego dnia ma ponad 1100 komentarzy, i jest na DRUGIM miejscu bestsellerów Oculus Store i to jest hit, i jak patrze na gameplay to sam by chętnie popykał, a jeśli te "Wizardy" miały być zwieńczeniem serii to to jest klapa...
Dnia 2021-05-14 o godz. 11:15 twojastara96 napisał(a): > pierwszy tydzien jest kluczowy, teraz dopiero na przecenach bedzie kolejna duza sprzedaz
> w vr niemal wszystkie tytuly sa "tylko portem". na liscie top selling polowa gier to porty. to nic nie znaczy, wrecz przeciwnie, powinno byc wiecej sprzedazy bo jest juz marka
> DT ma 78 ocen, to malo > tyle co nieudane premiery Carly and the Reaperman i Traffic Jams > inne gry wydane przed i po maja po 200, 300, 700 a nawet 1100 ocen
> ja stawiam ze sprzedaz sie zwrocila tak szybko bo ksiegowali malo kosztow w budzet tego porta > teraz ta mala kwote odzyskali i espi wiec "inwestorzy" zadowoleni
Celnie punktujesz. Tak samo celnie punktowali goście, którzy przy Witcher 1, piali że w bajki grał nikt nie będzie i ogólnie wtopa ten cały Optimus. Przy Witcher 2 też próbowano.
Można było czytać i słuchać. Można też było samemu myśleć na parę lat do przodu. Pozdrowienia dla myślących. :)
Dnia 2021-05-14 o godz. 15:42 cevka napisał(a): > no i przy CP 2077 się sprawdziło...
Myślenie sprawdza się zawsze. Gościu, jak ktoś ma (jeszcze) Optimusa po złotówce, albo (już) CDR po10 złotych to policz sobie ile % jest do przodu przy dzisiejszej cenie ~150-160 złotych.
Horyzont typu 5 lat i więcej jest niewyobrażalny tylko dla kogoś, kto zaczyna zabawy z giełdą lub je skończył np. po zakupie ww. CDR za cztery stówy sztuka.
Powiem ci , że ja swoją lekcję odrobiłem na forexie parę lat temu i była a jakże kosztowna, ale co przeżyłem to moje i bezcenne doświadczenie. Na GPW zagoniła mnie inflacja, buduję sobie spokojnie portfel spółek dywidendowych jako dodatek do emeryturki za 25 lat , i to jest mój horyzont. Te akcje Carbona to taki projekt na boku, podjarałem sie VR-em, patrzę są fajne gry, jest i polska, ojej zaraz ma premierę, może być fajnie. No ale jak wiesz trafiłem całkiem gdzie indziej ;) I mam pytanie : Twój scenariusz optymistyczny znam, a jaki jest wg ciebie pesymistyczny, bo jako inwestor i taki na pewno masz ?