Wszystko będzie zleżeć od funduszy na ile się dogadają. Na ZPUE wzywający musiał podnieść cenę w wezwaniu właśnie przez brak zgody na cenę z pierwszego wezwania. Także w przedziale 5-6zł to raczej fundusze nie oddadzą swoich akcji.
Czyli jak teraz kupie to na pewno nie stracę ,bo Turek będzie musiał ogłosić wezwanie za co najmniej 6zł? ale czy jest szansa ze będzie cena w wezwaniu 14 zł bo kiedys tyle był wyceniany?
Ja kupowałem od 10ciu i nie sprzedałem dotąd. A czy będą po 14cie to całkiem możliwe. Tarczynski,Amika czy Dekora kiedyś też kosztowały po parę złotych, a teraz popatrz po ile stoją. A wszystkie miałem i za wcześnie sprzedałem. Dziś ktoś próbował zaniżać kurs i się nie udało. Jutro kurs ponownie powinien przekroczyć 4zł. Dla inwestora cena jest nadal bardzo atrakcyjna.
Średnia 3-miesięczna to <> 2.7 zł. A jest to minimalna cena z ew. wezwania. A czy daliby coś więcej to sobie można pomarzyć ;) Jak się dogadali z większościowym to po co mieliby przepłacać.
Skąd ta pewność że będzie wezwanie? Kervan Gida jest obecny na giełdzie i odnotowuje rekorodwy wzrost od 10.2020 https://pl.investing.com/equities/karven-gida-ratios
Otmuchów zostanie na giełdzie i za rok akcje będą między 7-10zł
Spekulacje to ty uprawiasz. Ja tylko twierdzę, że kupowanie spółki w takiej sytuacji jak teraz, powyżej średniej 3-miesięcznej obarczone jest ponadprzeciętnym ryzykiem.