Kupili kamienice w Poznaniu do remontu za ok 8 mln zl . Pow mieszkalna 4200 m2 x 7000 zl za metr (srednio) to daje ok 30 mln zl !!!! A to tylko jedna z ich inwestycji. Kapitalizacja 20 mln zl. FF 22 tys akcji.
Podobno teraz mieszkania w kamienicach są bardzo modne i sprzedają się na pniu. A " Perła Łazarza" to jedna z najpiękniejszych poznańskich kamienic. Wiosną szeroko rozpisywała się o tym prasa. Po odrestaurowaniu będzie naprawdę pięknie wyglądała i przestanie straszyć. Na FB można sobie obejrzeć filmik
Koniecznie !!! I obowiązkowo to tej pięknej kamienicy :) Też bym miała chrapkę :) Może zostaniemy sąsiadami, ja Prefa da zarobić :) Docelowo, na pięciu kondygnacjach, mają zostać wybudowane 43 lokale mieszkalne o łącznej powierzchni użytkowej mieszkalnej 4.189 m2, jak również 5 lokali usługowych o powierzchni użytkowej ponad 400 m2. Ja wybieram 4 piętro :)
Wyglada na to ze srednia powierzchnia mieszkania to 100 m2.
Bob moze miec racje. Takie mieszkania moga pojsc po min 10 tys zl za metr i to w dzisiejszych cenach a to oznacza przychod powyzej 45 mln zl + czesc uslugowa.
Tu moze byc niesamowity zysk. min 20 mln zl ?
Ta spolka to kura znoszaca zlote jajka.
PS. Wchodze. Za zyski z Prefa kupie sobie mieszkanie w tej kamienicy. 100 m2 x 10 tys zl = 1 mln. Wychodzi mi, ze kupie jak cena bedzie ok. 200 zl. Czyli calkiem realne. Moze Bob kupi obok. ;-)
Nie zapominajmy, że oprócz mieszkań wartych 40 mln będzie tam jeszcze 5 lokali usługowych o powierzchni użytkowej ponad 400 m2. Sporo. Ciekawe czy na sprzedaż czy na wynajem.
Fajnie byloby jakby wynajmowali. Stały dochód. Ile kosztuje m2 pod wynajem w Poznaniu. Maja spolke córkę Prefa Nieruchomości więc może chcą wynajmować.
Tak, naprawdę bardzo fajnie to wygląda. Moim zdaniem również najem byłby korzystny, bo jest stały dochód z najmu, a przy okazji rośnie także cena nieruchomości. Ceny jak wszędzie są bardzo zróżnicowane w zależności od lokalizacji, atrakcyjne lokale są w cenie 50-100 od m2, Perła Łazarza ma znakomitą lokalizację, w prestiżowej dzielnicy, a blisko do Centrum ( blisko dworca głównego), a jednocześnie w spokojnej okolicy w pobliżu pięknego parku. To co ? Przeprowadzka ? :)