Umowę warrantową trzeba było przygotować i poddać pod głosowanie na WZA. To są czysto formalne względy. Dziś wyznaczono termin WZA, więc i podali drugie info o umowie z EBI. Timing tych informacji musiał być zbieżny. Okazuje się jednak że takie mało znaczące techniczne info robi spustoszenie w rozpalonych głowach. I efekt tego mamy niestety na kursie. Moim zdaniem dzisiejsze info nie ma żadnego znaczenia fundamentalnego dla nas. Ma za to znaczenia dla Scope i ich pozycji negocjacyjnej w rozmowach z potencjalnymi nabywcami.
Dla wszystkich gorących głów komentarz Sz. Ruty do dzisiejszego ESPI:
Europejski Bank Inwestycyjny to renomowany partner biznesowy, który oferuje finansowanie projektów realizowanych przez Scope Fluidics na korzystnych warunkach. Cieszymy się, że instytucja z tak szerokim doświadczeniem w finansowaniu europejskich przedsięwzięć z dziedziny life‑science jest gotowa zaangażować się w finansowanie naszych projektów.
Planowane zawarcie umowy warrantowej to konsekwencja zawartej w ubiegłym roku umowy finansowania. Jej zawarcie nie jest jednoznaczne z zaciągnięciem pierwszej transzy finansowania. Celem umowy jest zabezpieczenie finansowania naszych projektów. Dywersyfikacja źródeł finansowania działalności to element modelu biznesowego Grupy Scope Fluidics.
Komentarz krolika wart tyle co jego bobki i ta spółka. Spółka jest dnem jak chodzi komunikacje, szczelność, jak również jako inwestycja. Jeszcze chwila i ten pcr będzie jak sprzedawanie piasku na pustyni
Tutaj będzie nadzwyczajne walne zebranie akcjonariuszy -różnica niby nie wielka, a jednak. Jeśli raport roczny zostanie opublikowany 28.05 to konieczne będzie zebranie WZA z 1-2 miesięcy później. Ja wnioskuję, że tutaj zależy im na czasie, pytanie tylko dlaczego.
Być może podpisana umowa z EBI we wrześniu 2020 obliguje jakiś termin do uzyskania zgody na warranty przez WZA i nie mogą czekać jeszcze kilka miesięcy -do planowego WZA. ( w ubiegłym roku było to pod koniec sierpnia)
Również w mojej opinii istnieje możliwość potrzeby dokapitalizowania się w celu budowy przemysłowej linii produkcyjnej PCR ONEa. Taka inwestycja znacznie podwyższyłaby wartość transakcji w przypadku komercjalizacji i dałoby to informację że mamy praktycznie pewnego kupca. Jest to oczywiscie spekulacja, ale spółka mówiła wcześniej o takim możliwym rozwiązaniu. Na razie trzeba czekać na infa, do wyników przedrejestracyjnych panelu Covid już bardzo blisko, wszystko powinno się wkrótce rozwiązać.
No ok, ale to niech w przejrzysty sposób się wypowiedzą, a nie walą ogólniki za ogólnikami. To o czym piszesz to są wyłącznie przypuszczenia, bo nic od spółki niestety nie wyszło... a uważam, że powinno
doswiadczony, mam do Pana pytanie, jestem młodym inwestorem i opinie doświadczonych inwestorów są dla mnie bardzo ważne. Jak Pan ocenia dalszy rozwój spółki SCPFL?, czy warto jeszcze zakupić akcję. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Ja specjalnie przyjadę żeby poznac forumowiczów i żeby zajrzeć w tą pustkę w oczach zarządzajacych.. Ich aktywność na LinkedIn niczym nie różni się od przyslowiowej kury i pierwszego jajka