Źródło to facebook strona piTERN. Są to dane wstawiane tylko i wyłącznie na fb. Teraz juz jest wiecej niz w 1 kwartale. A w nim zrobione bylo 7,8 mln przychodow i 1,262 mln zysku
Ty spokojnie od lutego piszesz. I na razie rzyc z tego jest.
Prognoz z kosmosu, infa z bani a ty się klepiesz po cohones inne spółki odjeżdżają a ty tu kisisz kasę i bla bla od 5 miesięcy o BP
Znafca
Zobaczysz 7 zł jak świnia niebo
Buahaaaa zaraz korekta będzie na świecie i znowu 4,5 albo niżej na habecie, i kasa zamrożona
Siedź tu, na mls i scp czyli myły do kwadratu
Dzięki za info prakt! Dobrze, że ktoś sam wpisuje i nie trzeba liczyć i analizować od początku.
P.S. szkoda, że spółka nie doświadcza większej ilości zapytań ze spółdzielni mieszkaniowych, bo na to miałem nadzieję.
będę to zliczał do końca roku. Zobaczę czy mój wskaźnik obliczania zysku netto,czyli 2,5x liczba zrealizowanych kwp na FB x 1000 zł marży sprawdzi się w kolejnych kwartałach. Oldboy proponował nie 2,5 a x3, ale uważam to za zbyt optymistyczny przelicznik. Maro, cenię Twoje analizy i uwagi na forum.
marży liczę 1 tysiąc od 1 kwp. Przy współczynniku 2,5 zakładam, że co druga i pół realizacja jest wrzucana na FB. Duża część pewnie nie, bo np. nie zgadzają się właściciele nieruchomości.
Bez litości, oby to zwiastowało zmianę trendu..... Zniechęcenie jest ogromne, więc tu upatruję odwrócenie sytuacji, zastrzegając że nic mi się nie śniło......., ani żonie.....
Czym więcej się pisze o fotowoltanice na forum spółki, którym podstawowym celem jest budowa infrastruktury gazowej to kurs uparcie stoi w miejscu. Spółka tak zapracowana, że nie wydaje żadnych komunikatów. Trzeba czekać do wyników za II kwartał.
A procz 3,3 mld zł także plany na budowę lokalnych sieci. Wspomaganie piTERN na całego. Jest duża szansa na rozwinięcie biznesu grubo ponad szacowane 50% rok do roku.
Znalazłem w google info że pitern miał w planach jako inwestor budowę 5 farm fotowoltaicznych po 1-2 mw. Infa z 2015 i 2018 roku. Ktoś coś może wie więcej?
No i dziś+17, więc mamy 719. Wzrost kwartał do kwartału 50% licząc realizacje prezentowane na FB! Zysk 1,8 mln z samego PiTern powinien być w tym kwartale.