• Akumuluj Autor: reggaer [87.207.84.*]
    Moja rekomendacja
  • Re: Akumuluj Autor: reggaer [87.207.84.*]
    Oczywiście proszę się ta rekomendacja nie sugerować . To tylko subiektywna opinia autora :)
  • Re: Akumuluj Autor: ~fanpli [89.64.17.*]
    a, czemu rekomendacja akumuluj, a nie kupuj?
    np strong buy?
    akumuluj, to jakby odniesienie do tych co już mają
    hehehe, przekonaj raczej nowych, albo tych co wcześniej wyszli i czekają z kaską...
    akumulacja czy, też kupowanie od strony fundamentalnej poparte są poprawą sytuacji fundamentalnej samej spółki
    technicznie, po niezwykle burzliwym trendzie spadkowym, mamy jakiegoś boczniaka i buju w ograniczonym zakresie, z jakaś chęcią wychylenie się na północ
    obroty nie powalają, choć sumarycznie z jakiegoś przedziału i tak są większe wolumeny niż przed poprzednimi, historycznymi wybiciami
    tutaj przydałaby się informacja cenotwórcza, bo jakaś obstrukcja na notowaniach jednak trwa, na zasadzie oglądania się jeden na drugiego, albo też interpretacji ostatniego dobrego raportu, jako coś incydentalnego, wypadek przy pracy, a nie stały trend optymalizacji efektywności dzięki postępującej skutecznej restrukturyzacji i zmianie modelu biznesowego spółki na mniej sezonowy
    często, taki właśnie klimat niewiary i zwątpienia połączony z tzw uklepywaniem dna, może być dobrym momentem na kupno akcji
    powiadają, że co nie chce spadać to....
    może jednak: rekomendacja: kupuj?
    oczywiście, to moja osobista opinia, nikogo nie zachęcam, bo mogę się mylić, choć nie muszę, jednak platige image ...chyba obecnie to, najbardziej niedoceniona spółka na gpw
    ps>o tym, jak powstawał genialny cinematik, czyli
    ARTYOM'S NIGHTMARE PLATIGE Q&A
    https://www.metrothegame.com/en-us/news/artyoms-nightmare-platige/
  • Re: Akumuluj Autor: ~hp [83.30.252.*]
    Ktoś dzisiaj mocno akumuluje, strong buy.
    Spoko spoko.
  • Re: Akumuluj Autor: ~Jachu [37.47.62.*]
    A moja rekomendacja to "módl się"
    aby o spółce w końcu było pozytywnie głośno, i aby pokazali że współpraca z netfliksem wyciągnie ich na poziom wyżej, również finansowo.
    Do póki nie zajrzy tu większy i świeży kapitał można marzyć o dużych wzrostach.
    Jeśli po wiedźminie tak się nie stanie to można będzie wystawić rekomendacje, "uciekaj leszczu bo utopiłeś".
    Zgadza się . Spółka ryzykowna ale kto nie ryzykuje ten nie pije szampana. Pamietam ja na 11 bits na historycznych minimach spółka ubezpieczeniowa z pieskiem sprzedała wszystkie swoje pakiety jakieś 2 tygodnie przed wybiciem :)
    niedługo zacznie się głośno o serialu, pojawią się trailery, zapowiedzi etc...
    a, to wiadomo, reklama dla pli
    https://www.gry-online.pl/newsroom/potwierdzil-sie-termin-premiery-wiedzmina-od-netflixa-z-przecieku/z41c39d

• Re: Akumuluj Autor: ~Inwestor [37.47.176.*]
    Milo widziec jak tu rosnie powoli. Czego nie moge powiedziec o tauronie. Prawie 70k juz w plecy.
    Wiesz co by tutaj to 70 k zrobiło ... fiu fiu
  • Re: Akumuluj Autor: ~zjablikorn [95.160.156.*]
    Tak trochę z przymrużeniem oka, ale liczby są obiektywne :)
    Wartość teoretyczna 772.18 zł
    Potencjał zmiany +5262.37%
    link 
  • Re: Akumuluj Autor: ~nowy [51.38.95.*]
    U mnie pokazuje:
    Wartość teoretyczna
    32.33zł
    Potencjał zmiany
    +124.49%
  • Re: Akumuluj Autor: ~zxc [193.15.184.*]
    U mnie to samo. Na poczatek moze byc i 30.

Niech zacznie od czegos! Wazne zeby do przodu.
    cyt
    ''Tak trochę z przymrużeniem oka, ale liczby są obiektywne :)
    Wartość teoretyczna 772.18 zł
    Potencjał zmiany +5262.37%
    link ''

...tak trochę mniej z przymrużeniem oka, a nawet poważnie to:
    cyt
    ''Wartość teoretyczna
    32.33
    Potencjał zmiany
    +124.49%''
    kapitalizacja ok 100 mln wyszłaby, w perspektywie czasowej za spółkę po restrukturyzacji i zarabiającą to niedużo, warto rzucić okiem i porównać z cig, kap ponad 3 x wyższa, ale z zarabianiem w spółce coś nietęgo, jednak rynek wie swoje, hehhee, ot banan:
    https://www.bankier.pl/gielda/notowania/akcje/CIGAMES/wyniki-finansowe
  • Re: Akumuluj Autor: ~Reggaer [82.177.198.*]
    Trafiłem w punkt :))
    Inwestor . Wracasz do nas z tego biednego taurona ?
    Kolejny trailer crossfire x
    https://simplywall.st/stocks/pl/media/wse-pli/platige-image-shares/news/some-platige-image-wsepli-shareholders-have-copped-a-big-54-share-price-drop/
  • Re: Akumuluj Autor: ~zjablikorn [95.160.156.*]
    żeby mieć prawidłową wycenę należy z mediany przejść na średnią - kilka linijek powyżej ceny - słaby research Panowie :) ale kto umie znaleźć ukryte informacje ten zarabia :)
  • Re: Akumuluj Autor: ~fanpli [89.64.16.*]
    cyt
    ''żeby mieć prawidłową wycenę należy z mediany przejść na średnią - kilka linijek powyżej ceny - słaby research Panowie :) ale kto umie znaleźć ukryte informacje ten zarabia :)''
    kolego, aż musiałem to uwiecznić screenem!

[IMG]http://i66.tinypic.com/11j7zbr.jpg[/IMG]
    zjablikorn, pewnie nie wszyscy wiedzą, ale kluczem do zrozumienia tej wyceny jest:
    http://www.naukowiec.org/wiedza/statystyka/mediana-a-srednia_759.html

hehehe, nie wszyscy wiedzą, że mediana różni się zasadniczo od ...średniej!
    Zobaczcie sobie na pełnym arkuszu zleceń jak mało jest na S jeśli pominiemy sprzedaż po 25 szt . od animatora . Przystanki na 17, 18, 20,21,32,34,45(tu większy), 46,64
    reggaer, a skąd wiesz, że 25-tki są od animatora?
    a, że taki jest już jakiś czas temu zauważyłem, ale handlował i na minus i na plus, jakimiś ulubionymi liczbami np 66?
    szkoda, że na walnym się nie pojawiłeś, tyle ciekawych rzeczy powiedzieli...
    wiedząc to, od razu chochlą byś dobierał!
  • Re: Akumuluj Autor: ~Yolo [80.71.1.*]
    @fanpli a moglbys strescic po krotce co bylo na walnym i o czym mowili?
    no, nie wiem?
    opluwaliście mnie wielokrotnie i nazywaliście trollem, mało kto zwracał uwagę na konkrety, o których pisałem...
    zastanowię się, ale aby wasz apetyt na wiedzę wzrastał, zachęcę:
    dowiedziałem się, że budżet 1 sez wieśka jest sporo wyższy niż 30 mln usd, których kiedyś, przez całe lata, tomek szukał w fabryce snów na fabularny projekt geralta...
    zadawajcie pytania, może coś jednak odpiszę?
    Ja zawsze czytalem Twoje wypowiedzi i nigdy nie plulem w Twoim kierunu. Zapewniam ze jesty wiecej takich inwestorow jak ja ktorzy doceniaja informacje od Ciebie plynace!
    @fanpli a wiadomo cos na temat Fatimy?
    temat niejako w zamrażarce, choć widząc potencjał szukają wciąż inwestora ( odpisy całkowicie już porobione)
    robią to inaczej niż kiedyś, bo wiadomo, że się sparzyli na tym gościu z portugalii
    swoje ip dla nich jet bardzo ważne, ale dziś koncentrują się na zleceniach z zewnątrz, to co im przynosi sporą kasę
    Wiem tyle co potrzeba i dobieram chochla . Opluwalem i będę tam gdzie sobie zasłużysz . Na walne nie mogłem się wybrać , tez żałuje . Nie będę się bawił w dziecinadę łechtania twego ego „ pytajcie to odpowiem „ jak masz akcje to dzielenie się pozytywnymi informacjami jest również w twoim interesie . Pozdrawiam
    reggaer, częściowo masz rację, a częściowo nie...
    negatywnych informacji z walnego nie zaobserwowałem, a z tych pozytywnych?
    cóż, było ich tak wiele, że nie wiem od czego mam zacząć?
    od:
    adol
    żyje nadal, pomimo iż pogrzebany został przez forumowiczów
    największą jego korzyścią jest unikalny sposób animacji, który robi wyłącznie platige, kiedyś pats of hate, potem adol, a następnie fish night
    mają wiele zapytań od klientów o ten rodzaj animacji, którym się to po prostu podoba, duże nadziej wiążą z tym
    filmowy twardowski: zmieniło się kierownictwo allegro, zatwierdza i sprawdza wszystko, kolejny draft scenariusza uzyskał akceptację, film ma powstać, ale jest opóźnienie
    the witcher sezon 1
    budżet > 30 mln dol , ponoć film ma być super, pli zadowolone jest ze współpracy z netflixem, a korzyści marketingowe są olbrzymie, rynek tego nie docenia: znalezienie się w elicie firm vfx na amerykańskim rynku z tej części europy graniczy z cudem, pli się to udało!
    fatima
    odpisana w całości, szukają producenta, bo jet potencjał animacji dla dzieci
    swoje ip
    ważne dla platige, ale dziś koncentrują się na core biznesie przynoszącym już dziś kasę, zamówień mają od groma, animacja dla dorosłych zdobywa coraz większą popularność, a wiec można oczekiwać kolejnych zamówień w tym temacie
    przejście na podstawowy
    tak, ale nie dziś, gdyż koncentrują się na bardziej ważnych rzeczach: końcówce restrukturyzacji i wykonywaniu zleceń
    vizrt
    popularność rośnie, klienci zadowoleni, będą rozwijać ten filar
    restrukturyzacja
    kończą, są zadowoleni z efektów , a pozytywne tendencje już były widoczne w rap za 1 kw
    koszty stałe w ryzach, choć dalszego spadku nie należy oczekiwać, m in z powodu konkurencji na rynku pracy, ale zakup nowej najnowocześniejszej render farmy pozwolił im więcej zleceń robić samemu, stąd wyższa marża, mniej zlecają na zewnątrz takich rzeczy, stworzyli dział pozyskiwania zleceń i model mniej podatny na sezonowość branży
    dłuższe kontrakty, wejście w nowe linie biznesowe, dywersyfikacja przychodów, np praca nad wieśkiem przez cały rok
    inne:
    netflix ich bardzo prześwietlił zanim dostali certyfikację oficjalnego vendora, teraz z optymizmem można patrzeć na dalszą współpracę, sezonów wieśka może być nawet 7, oczywiście jak się spodoba widzom?
    ustawa o wspieraniu branży audiowizualnej jest dla pli korzystna i pracują nad sposobami skorzystania z puli
    ważne, że segment cinematików się powiększa, bo zleceń przybywa
    zagranica w zleceniach coraz bardziej zaczyna dominować, vfx zdobywają w reklamie coraz więcej zastosowań
    coś:
    coś może przeoczyłem? chyba najważniejsze są dwie rzeczy: rozpoznawalność i dostanie się na jedyny liczący się w braży filmowej rynek, czyli amerykański ...oraz zbudowanie modelu panującego nad kosztami stałymi, zaś koszty obce owszem rosną wraz ze wzrostem sprzedaży, ale tutaj mają większe pole manewru i marżą będzie rosnąć
    czyli: większe zamówienia wcale nie oznaczają takiego wzrostu usług obcych, że ujemnie wpływać to będzie na rentowność
    podsumowanie:
    wydaje się, że najbardziej niedoceniana spółka na gpw może pokazać pazura, postrzeganie przez inwestorów już zaczęło się zmieniać, a co za tym idzie trend wzrostowy spokojnie może mieć podłoże fundamentalne

• Re: Akumuluj Autor: ~Sirty8 [93.174.24.*]
    Dzięki za relację F. W sumie o wszystkim pisałeś wcześniej. A o 82800 coś mówili? Jakiś plan względem akcji pana Kobyleckiego? Czy zostawią to dla niewidzialnej ręki rynku?
  • Re: Akumuluj Autor: ~Cinek [78.133.233.*]
    W tych 82800 są nie tylko akcje pana K, pisałem o tym w temacie "82800". Też jestem ciekaw czy coś wspomnieli na walnym o tym. Pozytywnym sygnałem jest to, że jeszcze te akcje nie lecą w rynek, mimo, że mogłyby, ale i tak część osób wstrzymuje się z zakupami, aż ta sytuacja się rozjaśni.
    te akcje, to porządkowanie resztówek właścicieli i pana k.
    akcje te pochodzą z 2011 r, o ile jest jakieś zagrożenie ew podażą ze strony pana k, choć wątpię, aby na poziomach dziś oglądanych, o tyle właściciele raczej drobnymi na ''waciki'' zainteresowani nie powinni być,ale to moja opinia
    zresztą, czy pan k to idiota? wątpię, a więc można oczekiwać, że akcje spółki rozwijającej się i rokującej można traktować długoterminowo, może co miał sprzedać, to sprzedał?
    tangent już chyba kapitałowo na rozkręcenie wspomagać nie trzeba?
    z kolei właścicielom, to lepiej poczekać aż spółka pokaże potencjał i wtedy zrobić prospekt i przenieść się na główny rynek, a przy okazji: kto z zainteresowanych (np funduszów) tak rokującą branżą, nie odkupi od gł posiadaczy części akcji przy okazji zmiany parkietu?
    oczywiście inna cena, inne realia, wiadomo będzie co i jak, gra w otwarte karty, dziś troszkę się spekuluje, a czy się uda?
    a, dlaczego miałoby się nie udać, kiedy najgorsze minęło?
    szafa posprzątana, moc zleceń i dalsza współpraca z netfilxem i niedowiarkom przypomnę, ze były ostatnio rewelacyjne dane o inwestycjach polskich firm, a jak tam się pojawia duża kasa, to i budżety na reklamę rosną!
    https://manager24.pl/inwestycje-polskich-firm-i-instytucji-rosna-i-pchaja-w-gore-pkb/
    o emisjach spółka nie myśli, raczej działa w drugą stronę: z rozliczeń z juice ok 40 k było rok temu właśnie umorzone
    poza tym, gł właścicieli nie było na zebraniu, a tylko ich wypada o akcje pytać
    z kolei tomek wiadomo, że w głowie ma inne rzeczy niż giełda
    ps> obecny prezes zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie, zna i czuje rynek kapitałowy, merytoryczny z doświadczeniem...obiecał też poprawę tzw relacji inwestorskich

Widzisz fanpli , jak chcesz to potrafisz . Daj sobie w ramkę bo po raz pierwszy ale mam nadzieje nie ostatni cie pochwaliłem
  • Re: Akumuluj Autor: ~Zxc [5.173.128.*]
    Dziękuję panie kolego. Tez nie mogłem być,wiec jestem wdzięczny.
    Mówili cos o relacjach inwestorskich i ich poprawie?
    hehehe, zarzuciłem im, że sa strasznie hermetyczni i przeciętny inwestor nic się nie może na bieżąco dowiedzieć
    z kolei, raport są szczegółowe i dużo można wyczytać, ale takie szczegóły jak np jak się księguje przychody z długich i krótkich kontraktów, tych do 6 mies, to można tylko osobiście się dopytać
    jest jakiś algorytm, oni to robią dość podobnie jak w spółce budowlanej, patrzą na nakłady pracy: czasem jest na pocz więcej, a potem proporcjonalnie, ale tak zrozumiałem, że część po części, ważne pytanie to było, bo na tej podstawie widać, że przychody z tych ostatnich sporych cinematików zaksięgowane będą w 2 kwartale, a w takim razie może on być świetny
    co do marży...hehhe, zawsze to samo: tajemnica handlowa, ale moim zdaniem netto powinno im zostawać co najmniej 10 % przychodów, po to jest ta cała restrukturyzacja
    dziś są bardzo rozpoznawalni, a będą bardziej, szczególnie przy okazji premiery the witcher, ale już dziś sondują rynek z lekko wyższymi ofertami, aby marżę mieć wyższą
    udowodnili, choć zapisy o karach umownych mają w zleceniach, ze w terminie się wywiązują i robią w punkt oczekiwań zamawiających
    no, procedury im netflix też niezłe narzucił, w serwerowniach fabryki okna zasłonięte i pozaklejane plastrami, nie ma lipy!
    zabezpieczenia sieci też na wszelkie możliwe sposoby, aby nikt się nie włamał, tu się naprawdę dzieje...
    Kto mnie posłuchał zyskał już 25 % (wpis przy kursie 14 teraz 17,50) :)
  • Re: Akumuluj Autor: ~Kwaq [79.163.203.*]
    Zysk to jest jak się sprzeda akcje... A weź sprzedaj większy pakiet w tej cenie... Nie ma co się podniecać, chyba ktoś kupił 100 akcji i jara się że zarobił 350zl
    A ile masz do sprzedania ? Miesiąc temu nie dało sis sprzedać kilku 100 ale od kilku sesji spokojnie po kilkaset czeka na K i zostaje nieobsluzonych . No ale jak kolega ma 10000 to przepraszam musi poczekać
    nie ma się co podniecać wzrostem o 25%, dołek na okolicach 11-12 to było silne przereagowanie, zbyt wiele emocji i defetyzmu, a może gra na krótko?
    w każdym razie, trend się odwraca, postrzeganie spółki od strony fundamentalnej również
    co do płynności, to jakoś kręci się tutaj okolica ok 1000 sztuk na sesję, poza jakimiś wyjątkowymi
    kiedyś takie ilości były niespotykane, platige to walor na dłuższy termin:
    po co spekulować i bawić się w lokalne piki, jak wiele motywów pro wzrostowych może być na horyzoncie?
    piszę w trybie przypuszczającym ,ale osobiście uważam, że czekać należy na dobre infa, a nie złe
    wygląda na to, że szykuje się hossa na platige, a wtedy najlepszą metodą jest - kup i trzymaj -
    obroty się z czasem pojawią, wraz ze wzrostem zainteresowania, bo kto się nie interesuje i dobra i rosnącą spółką?
    macie lepsze tematy, niż ta zapomniana i zdołowana spółka?
    a, może taki cdr, tylko 400 razy mający wyższą wycenę niż pli?!
    hehe, cdr nawet prześcignął kghm, zarabiajacą miliardy...

• Re: Akumuluj Autor: ~Mercury [81.140.32.*]
    Ja w portfelu mam jeszcze Getin, ale jest to papier wysoce spekulacyjny. Teraz czekamy na inwestora, którego tak naprawdę może nie być, chociaż w poniedziałek pewnie lekka podbitka bo jest sowch oferentów. Problem w tym, że się zobowiązali, do niezobowiązywania się.
    Chyba jeszcze nie było...
    Netflix kręci kolejny sezon miłość smierć i roboty
  • Re: Akumuluj Autor: mmichalowski96 [77.65.81.*]
    Panowie, jestem stosunkowo nowym i młodym inwestorem. Trafiłem na PLI z racji swoich zainteresowań i po prześwietleniu wszystkich informacji jakie udało mi się zdobyć(w tym waszych opinii z tego forum). Zastanawiam się nad uczynieniem z niej swojej pierwszej poważniejszej inwestycji 2 tyś zł (dla mnie to niestety cały budżet inwestycyjny) i proszę was o opinie, czy jest obecnie dobry czas na postawienie na tą spółkę?
    Pozdrawiam serdecznie!
    Fundamenty znasz. Kiedy wejść zerknij na analizę techniczna i wchodź w lokalnym dołku. Możesz rozbić transakcje na 2 transze tak by nie przestrzelić jedna transakcja z cena. Z drugiej strony jak nie stracisz to się nie nauczysz. Powodzenia młody ! Pamiętaj tylko ze na nc płynność nie zawsze jest tak wysoka.
    reggaer, rady dla młodego ok, dodałbym może, że jak się nie ma cyklicznego dopływu nowych środków, to warto podzielić
    posiadaną gotówkę na części i kupować z jakąś tam średnią...
    oczywiście, już po wyborze spółki, patrząc na argumenty at i czasowe i rozpatrując ''za i przeciw'', to obecny kurs jest na pewno bliżej dołka niż szczytu, a ten historyczny znamy, ale ten co kiedyś mógłby być?
    hehehe, tutaj można napisać znaną giełdową maksymę:
    ''the sky is the limit''
  • Re: Akumuluj Autor: ~freepoint [176.221.123.*]
    Mialem to samo podejście tylko mój lokalny dołek to bylo 33zl, same dobre wiadomości no i wiadomo jak się skończyło, żałuję ze kupiłem na raz wszystko. Na szczęście przeznaczyłem tylko tyle ile by leżało odłogiem na koncie i nie spieszy mi sie sprzedawać ze stratą. Teraz chociaż cos sie dzieje na kursie, bo pamiętam sesje z obrotem poniżej 10szt
  • Re: Akumuluj Autor: ~Reggaer [5.173.169.*]
    At objęcie hossy
  • Re: Akumuluj Autor: ~zikzak [5.173.73.*]
    A moja kopuluj
  • Re: Akumuluj Autor: ~Reggaer [87.207.84.*]
    Tak jak pisałem było objęcie hossy ja już zarobiony 50 procent juppi
[x]
PLATIGE 5,80% 5,84 2026-05-08 16:48:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać