Jest szansa ze abc upadnie. Jak zacznie sie spirala kredytowa to po ptokach. Niepokoi mnie wypowiedz o nizszych obrotach w q3 - rynek nie siada - czyzby zaczely sie problemy z kredytami? Spolka oddala wiekszosc cashu w dywidendzie - moze sie przekrecic. Mam jeszcze troche akcji ale jestem przygotowany na spadek nawet do 50 groszy - wystarczy ze straca pare kredytow i bedzie powtorka z action. Umoczylem tu i musze sie do tego przyznac. Nie wyprzed resztek ale jestem kilkaset tysiecy w Plecy. To moja najwieksza porazka inwestycyjna. Oczywiscie jest szansa ze sie odbije bo dostawcy nie beda chcieli stracic kasy ale scenariusz action jest moim zdaniem na tapeciec. A wtedy 50 groszy jest realne.
Brak obrony kursu oznacza ze i abc i mci licza sie z upadkiem. Stad tez transfer dywidendy. Ciekawe jak sie wybronia przed kryminalem jesli to nastapi.
żebym nie męczył się pisaniem i by było wszystko w jednym miejscu, to do twego scenariusza dodam przypomnienie tego, co zwięźle onegdaj przedstawił fox:
Ja doliczyłem się dwóch trupów w szafie i jednego zakopanego pod podłogą. Czy to wszystko?
Ano samych odsetek jest 4,6 miliona, co daje razem 16,2 miliona do zapłaty na dziś. iSource zapłaci z pieniędzy ABCDATA, a jak nie, to komornik sam weźmie, ponieważ spółka udzieliła gwarancji iSource.
Czy na pewno chodzi o iSource? Jakie jeszcze spółki zostały nabyte przed 2015r.?
3. Spółka S4E została zakupiona za niewiadomą kwotę, przy czym wiadomo, że zapłacono 20,8 miliona złotych co najmniej. Cena zakupu miała być podana w komunikacie do 1.10.2018r. Nie została podana.
Czy inwestycja jest tak genialna, jak w przypadku iSource, czy też do zapłaty jest jeszcze np. 4 miliony złotych i zarząd woli się tym nie chwalić teraz.
Jakby ktoś miał czas, to warto sprawdzić zmiany w zarządzie, szczególnie nieoczekiwane dymisje.
A ja uważam, że strach ma wielkie oczy i dziwię się Realista, że aż tak Cię zmaltretowali. Przyznaję że Data to również moja porażka inwestycyjna ale staram się myśleć trzeźwo .
Niepotrzebna była tak wysoka dywidenda ale się stało, a wyniki za 3 kwartał mogą być słabe że względu na to, że coś w nich utopili ( zauważ, że dowiadujemy się o szczegółach sporo po fakcie).
Dnia 2018-10-19 o godz. 12:51 mul_roboczy napisał(a): > A ja uważam, że strach ma wielkie oczy i dziwię się Realista, że aż tak Cię zmaltretowali. Przyznaję że Data to również moja porażka inwestycyjna ale staram się myśleć trzeźwo . > > Niepotrzebna była tak wysoka dywidenda ale się stało, a wyniki za 3 kwartał mogą być słabe że względu na to, że coś w nich utopili ( zauważ, że dowiadujemy się o szczegółach sporo po fakcie).
cykor, miej honor i staw czoła olkowi - odpowiedz wprost na jego jedno proste pytanie, a potem na kolejne, których tak się boisz... :D
Dnia 2018-10-19 o godz. 13:06 mul_roboczy napisał(a): > > Po co mam odpowiadać na głupie i oczywiste zaczepki
ty cały czas odpowiadasz na głupoty, piszesz bzdety lub nawet prowokujesz zaczepki, a gdy ktoś zadał ci konkretne i proste pytanie merytoryczne - tchórzysz i unikasz odpowiedzi...
po pierwszym pytaniu uciekłeś, bo bałeś się następnych
Jednak masz niepoukładane. Oczywiste jest to, że żaden drobny nie wiedział o jakiejś wygranej sprawie sądowej w 3 kwartale roku ubiegłego Tak jak i oczywistym jest fakt, że i bez takiego zdarzenia data wykazałaby spory zysk w ubiegłym roku. Dodatkowo wiemy wszyscy, że biznes ten charakteryzuje się sezonowością czego niektórzy dziwnie starają się nie zauważać
Dzięki m.in. takim trolom jak ty, którzy wykorzystują niejasny sposób komunikacji spółki z inwestorami ludzie sami się nakręcają i powstaje efakt kuli śnieżnej. Jak jest spółka na fali to niewiadome działają na korzyść przy wycenie, jak jest nielubiana w danym momencie to niewiadome urastają do rangi tragedii.
wciąż ściemniasz i oszukujesz sam siebie - wymyślasz teorie spiskowe, a po faktach dobierasz je do swoich teorii http://wiecjestem.us.edu.pl/jak-oszukac-samego-siebie-mechanizmy-obronne-w-zaburzeniach-osobowosci
a przed olkiem uciekłeś, aż się kurzyło... :D cykor...
Wykres Pajac jesteś i tyle. Baw się dalej . Ciekawe czy Ci co z rana sprzedali w panice będą tobie i foxowi wdzięczni jak urośnie. Spływa to po tobie ? Chyba nie ale masz zapewne żal do ludzi w związku z twoją niepełnosprawnością i cię to cieszy.
Dnia 2018-10-19 o godz. 14:07 mul_roboczy napisał(a): > Wykres Pajac jesteś i tyle. Baw się dalej . Ciekawe czy Ci co z rana sprzedali w panice będą tobie i foxowi wdzięczni jak urośnie. Spływa to po tobie ? Chyba nie ale masz zapewne żal do ludzi w związku z twoją niepełnosprawnością i cię to cieszy.
ja to pajaca tu na forum specjalnie czasem udaję, ty zaś jednak udawać nie musisz, bo swymi postami pokazujesz, kim jesteś... :D
dziwne, ze nie pytasz, czy ci, którzy "dzięki mnie i foxowi" czy innym sprzedali po 3,xx lub po 2,xx nie żałują...? :D ty sy tak nie zrobiłeś i zaliczyłeś wtopę zycia... :D
ale spływa to po mnie takie twoje pojękiwanie - bo płaczą tylko takie wykresopłaczki jak ty...
na szczęście nie jestem niepełnosprawny i nigdy na ten temat nie pisałen (znów twa katatymia i pareidolia z ciebie wyłazi), ale ty kolejny raz wrednie naigrawasz się z ludzi doswiadczonych przez chcąc mi nieudolnie dogryźć...
mnie nie cieszy cudze nieszczęście niepełnosprawności i sam czasem pomagam takim doswiadczonym przez los sąsiadom, natomiast widać, iż ciebie cieszy zniżanie się do takiego poziomu, by w ten sposób ripostować...
W twoim wieku masz jeszcze siłę pomagać niepełnosprawnym ? Jakoś ci nie wierzę. I z nikogo się nie nabijam , a tym bardziej z ludzi pokrzywdzonych przez los, tylko wiem o tobie więcej niż myślisz :)
Dnia 2018-10-20 o godz. 12:19 mul_roboczy napisał(a): > W twoim wieku masz jeszcze siłę pomagać niepełnosprawnym ? Jakoś ci nie wierzę. I z nikogo się nie nabijam , a tym bardziej z ludzi pokrzywdzonych przez los, tylko wiem o tobie więcej niż myślisz :)
nie znasz mego wieku, a twa katatymia i pareidolia różne rzeczy ci podpowiadały... nie musisz mi wierzyć - chyba wiesz, gdzie i jak głęboko to mam...
sam fakt iż do swego nieudolnego dokuczania mi wkręcasz niepełnosprawność już wymownie o tobie świadczy, a tym bardziej gdybym faktycznie był niepełnosprawny, więc durakowato nie tłumacz się z tego, co napisałeś...
poza tym tak często zmieniasz zdanie... - raz zarzekasz się, że będziesz do mnie pisał, a za chwile nawijasz swój makaron na uszy - jak nie miałeś daty, pisałeś negatywnie o spółce, a jak kupiłeś - naganiałeś (naiwnie) - raz przyznawałeś mi rację co do daty, a za chwilę znów inaczej piszesz... - raz chwalisz prezeskę, a za chwile narzekasz, że cie oszukała...
Dokładnej daty urodzenia jeszcze nie znam :) Do młodzieniaszków jednak nie należysz :) To nie ja próbuję ci dogryzać tylko ty niepotrzebnie mnie próbujesz drażnić i zaczepiać
Dnia 2018-10-20 o godz. 12:53 mul_roboczy napisał(a): > Emeryturka jednak kiepska i trzeba było sobie dorobić, a wykształcenie ekonomiczne jakby nie było jakieś tam jest :)
fantazjuj dalej... :D twoja katatymia i pareidolia czasem bywa naprawdę zabawna :D
Czy ja fantazjuję ? Wykresik nie bądź Pinokio nie kłam :) choć że względu na twój wiek to może jednak powinienem mówić per panie wykresie , choć trochę za dobrze się już znamy :)
fan to ja mam z twych wpisów... :D jeszcze polecam tobie zapoznanie się z takimi pojęciami: eksperyment badawczy, zmienna zalezna i niezależna, badanie longitudinalne
Dnia 2018-10-20 o godz. 13:10 mul_roboczy napisał(a): > Niewątpliwie oprócz stanowiska naczelnego trolla jest pan ciekawą postacią. Dlatego zaczynam mieć coraz więcej fanu :)
nie odwzajemnię tego - ty ani na cokolwiek naczelnego chyba nie nadajesz się... i o tobie raczej tu nikt nie napisze, ze jesteś ciekawą postacią...
ale lubię czytać, jak wciąż robisz z siebie... wiadomo kogo :D
Dnia 2018-10-20 o godz. 13:38 mul_roboczy napisał(a): > To dobrze w końcu to zabawa ma być :)
owszem, ale wiesz, co jest szczególnie zabawne? - to, że ty (i w jaki sposób oraz dlaczego) interesujesz się mną, a nikt jakoś nie interesuje się tobą i twomi fantazjami, które dla mnie (i nie tylko, bo fox, olek, sredni_inwestor, qwerty i in. też ) są tylko zabawnymi wpisami katatymika i konfabulanta ... :D
jeszcze raz - przeczytaj ze zrozumieniem: badania longitudinalne, zmienna zależna i niezależna... :D
Dnia 2018-10-20 o godz. 14:02 mul_roboczy napisał(a): > No nie, chyba nie jest pan starym kawalerem ?
mułek, znowu pytasz infantylnie... :D i nie odrobiłeś lekcji - już kiedyś ci pisałem o eksperymencie Milgrama, ale widać, że niewiele zrozumiałeś lub nie czytałeś.. :D
a język polski powinien być w kręgu zainteresowań każdego przyzwoicie wykształconego Polaka, ty zaś nawet i tu masz problem...
Powiedział nauczyciel języka polskiego udzielający się na forum abc daty :)
Zabawa trwa dalej :) Bawisz się ? Z tego co zdążyłem zauważyć to lubisz więc chyba się nie będziesz gniewał :)
Dnia 2018-10-20 o godz. 13:04 mul_roboczy napisał(a): > Czy ja fantazjuję ? Wykresik nie bądź Pinokio nie kłam :) choć że względu na twój wiek to może jednak powinienem mówić per panie wykresie , choć trochę za dobrze się już znamy :)
fantazjujesz od dawna - różne ORGR, odpały, wzrosty, zyski na dacie i takie tam :D na forum nie musisz mi "panować" - brzmiałoby to nieszczerze w twoim wydaniu :D
"Mówiąc wprost: firmy najpierw wpłacają daninę, a później żądają stwierdzenia nadpłaty podatku (to inny tryb postępowania) i idą do sądu. Jeśli wygrają, fiskus musi im zapłacić odsetki. Nie bez znaczenia jest też to, że nie wisi nad nimi miecz sankcji karnoskarbowych"
Dnia 2018-10-19 o godz. 12:57 mul_roboczy napisał(a): > Co do extra zapłaty podatku już o tym pisałem > > > > "Mówiąc wprost: firmy najpierw wpłacają daninę, a później żądają stwierdzenia nadpłaty podatku (to inny tryb postępowania) i idą do sądu. Jeśli wygrają, fiskus musi im zapłacić odsetki. Nie bez znaczenia jest też to, że nie wisi nad nimi miecz sankcji karnoskarbowych" > > > > ttps://finanse.wnp.pl/szantaz-nowa-bron-fiskusa,332559_1_0_0.html
cykorze, czego tak się boisz w odpowiadaniu olkowi?
ale tu teksty odchodzą nic merytorycznego same pierdoły .Cos wam napiszę jak kurs przekroczy 95gr mozna będzie z 5% zarobic a jak nie to spokojnie spadnie do 85gr już niebawem .Jak będzie to obserwujcie bo może będzie można cos ugrac
Dnia 2018-10-20 o godz. 13:00 ~Pier napisał(a): > ale tu teksty odchodzą nic merytorycznego same pierdoły .Cos wam napiszę jak kurs przekroczy 95gr mozna będzie z 5% zarobic a jak nie to spokojnie spadnie do 85gr już niebawem .Jak będzie to obserwujcie bo może będzie można cos ugrac
jest sobota, więc jest trochę luzu :D
albo urośnie, albo spadnie, albo pójdzie w bok - tak pisząc, zawsze trafisz :D
ja podtrzymuję swoje: jak spadnie na 88 gr i niżej to zamilknę... Z LITOŚCI! :D
I będę czekał, az kurs wróci na co najmniej 89 gr... :D