9.06.2017, Warszawa (PAP) - Po sesji 13 czerwca CI Games zastąpi Uniwheels w indeksie mWIG - poinformowała w piątek GPW. Miejsce CI Games w indeksie sWIG zajmie z kolei spółka Briju.
Dnia 2017-06-09 o godz. 19:06 ~ja napisał(a): > 9.06.2017, Warszawa (PAP) - Po sesji 13 czerwca CI Games zastąpi Uniwheels w indeksie mWIG - poinformowała w piątek GPW. Miejsce CI Games w indeksie sWIG zajmie z kolei spółka Briju.
Nie koniecznie, fundusze malych i srednich spolek moga zaczac kupywac, jak zobacza, ze jest duzy potencjal wzrostu. Dla nich to bedzie ulamek w portfelu. Skoro maja odwzwierciedlac zachowanie sWIG to musza posiadac w swoim portfelu propolcjonalnie do udzialu spolki w sWIG. Moim zdaniem bedzie to mialo duzy wplyw na zachowanie kursu, musza dokupic lacznie za pare milionow, co przelozy sie na kurs w dlozszej perspektwie. Na rynku jest ponad 20 funduszy mis spolek. Kto policzy na szybko ile taki NN mis musi kupic akcji ? Ja bym nie sprzedawal
Największy NN mis ma aktywa 325,7mln zł, z czego 90% jest inwestowane w akcje (293mln).
Maksymalnie fundusz może kupić za 2% swoich aktywów - 5,86 mln zł
Zgodnie z benchmark: 60% mWIG40 + 40% sWIG80 i proporcjonalnie do udziału BRIJU w sWIG80 (0,36 % - tyle co CI Games) - 421920zł.
Briju ma potencjał wzrostu, Cena jest bardzo niska, Na pewno coś kupią, ale nie wiadomo ile. Powinno to zahamować dalsze spadki i wpłynąć pozytywnie na płynność akcji.
Jak będzie nowy dostawca, przez to że Briju są w sWIG będą jeszcze bardziej drożeć. Zobaczymy jak będą zachowywać się jutro rano.
Ktoś wie co spowodowało, że akurat Briju został dodany do sWIG? Piątkowe wzrosty były wywołane tym, że ktoś o tym wiedział wcześniej? Ja już jestem zapakowany i czekam na 30zł.
Sa wzrosty po informacji o dodaniu spolki do sWIG, zobaczycie co bedzie sie dzialo po informacji o dostawcy, a to wszystko przy malych obrotach, jak ktos chce kupic wiekszy pakiet to niech sie spieszy
wszystko fajnie, może masz rację ale mógłbyś podać powody, dlaczego tak piszesz. Bezpodstawne pisanie takich rzeczy jest wręcz karalne, więc czekamy na analizę, która wskazuje na to, że akcje są warte 0zł.
Dnia 2017-06-12 o godz. 13:16 petermay napisał(a): > Dnia 2017-06-12 o godz. 11:27 ~marian napisał(a): > > [...] te akcje warte są okrągłe 0 ....... > > A jakieś podstawy ku temu są? Czy tylko tak wpadłem napisać bzdurę, bo szef kazał?
Niepokoi mnie ta cisza. Rozumiem , że to trudny temat , a więc jakiekolwiek zwyżki kursu to lipa. Przyszłość to pewnie podział spółki na jubilerkę i wydmuszkę!