• Tragedii nie ma Autor: ~staszek [95.141.20.*]
    Wezwanie to nie koniec świata. To dobra wiadomość, bo kurs wzrósł o 30 %. Nie bądźmy zachłanni, jeszcze kilka dni temu narzekaliśmy na nasza inwestycję. W końcu pojawiła się okazja, by wyjść z tego papiera. Przymierzałem się kilka raz, ale nigdy się nie odważyłem, bo zwaliłbym kurs. A nie mam dużo akcji.
  • Re: Tragedii nie ma Autor: ~hehe [79.185.63.*]
    Jeśli cena Cie satysfakcjonuje i lubisz jak się na tobie zarabia to sprzedawaj.

Ja nie sprzedaję bo wg mnie akcje są warte dużo więcej.
  • Re: Tragedii nie ma Autor: ~Lukasz [94.254.227.*]
    Staszek nigdy żadnych akcji nie miał, to tylko kolejny pan od PR tylko trochę lepiej przygotowany do swojej pracy.
  • Re: Tragedii nie ma Autor: ~Linkoln [79.141.172.*]
    jak ktoś tu se robi PR to Andrzejewski
  • Re: Tragedii nie ma Autor: ~staszek [79.141.164.*]
    otóż to.
  • Re: Tragedii nie ma Autor: ~Władek [79.141.162.*]
    Może i są warte dużo więcej, ale nie wiadomo czy je za tyle sprzedasz. Ja wole pewne 3,10 niż niewiadomą.
  • Re: Tragedii nie ma Autor: ~Olbar [83.143.240.*]
    Dokładnie!
  • Re: Tragedii nie ma Autor: ~Ursus [79.141.165.*]
    Jeśli nie masz dużo akcji, to sprzedawaj.
  • Re: Tragedii nie ma Autor: ~inwAndrzejewski [94.254.240.*]
    Napiszcie tym osobą które dały ten komunikat na Redan iż są naciągaczami Spółek jak wy to określacie,Pamiętajcie iż nikt nie jest anonimowy w internecie nie tylko ja, również wy a Andrzejewski też ma prawników , i skoro mam zawód inwestor giełdowy śledząc notowania mam czas na przeprowadzanie darmowej edukacji aby podnosić poziom wiedzy inwestorów, Wielu z nich może posłuchać również ciebie lub twoich kolegów ,dopiero historia osądzi kto z nas był naganiaczem a kto wujcio dobra rada ,więc zalecam pospisywać ip lub inne informacje o osobach które tak zachęcają do sprzedaży ,bo Andrzejewskiego choć jest ich wielu łatwiej znaleźć i wtedy zobaczycie kogo będziecie dawać o ewentualne odszkodowania /choć trudne są takie procesy/ Dlatego proszę zapoznać się z argumentami przedstawianymi przez Staszka i innych zalecających sprzedaż oraz przeciwstawnymi moimi poglądami i podjąć decyzje która najlepsza jest dla Państwa interesu prywatnego

Witam Staszka, odświeżacie wszystkie wątki gdzie niema mojego wpisu edukacyjnego lub zakładacie ja nie mam czasu z wami walczyć ale jak mnie zdenerwujecie to wynajmę pomocników do pisania proszę przekazać iż wyrzucenia z gpw nie będzie,na redanie już wygrali .tu niedługo będzie podobny komunikat, skończyło się straszenie wyrzuceniem z gpw aby zmobilizować akcjonariuszy do sprzedaży akcji, oczywiście kto chce sprzedaje a kto nie przystępuje do grupy która da niedługo taki komunikat
    Poniżej wpis kolegi Maras

Krzysztof,
    publicznie chylę czoła przed Twoim zaangażowaniem, w tej chwili jestem 100% przekonany, że jesteś osobą godną zaufania i masz moje pełne poparcie. Jednocześnie chciałbym skierować ten wpis do innych akcjonariuszy mniejszościowych, którzy mają jeszcze wątpliwości, aby wysyłali SMS na wskazany nr tel 518146202. Wszystko o czym rozmawialiśmy potwierdza SII (to dla wątpiących).

PS. Poparcie fajna sprawa, ale ważne jest, aby brać w tej akcji czynny udział. To już na priv.

Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za zaangażowanie w naszej sprawie.

Akcjonariusze Redanu z 5,03 proc. głosów przeciwko zniesieniu dematerializacji akcjiPAP - Biznes
    23 Maj 2016, 13:32

23.05.2016, Warszawa (PAP) - Akcjonariusze Redanu posiadający 5,03 proc. głosów na WZ spółki zawarli porozumienie, którego celem jest zgodne głosowanie na walnych i uniemożliwienie zniesienia dematerializacji akcji - podał Redan w komunikacie.Porozumienie zawarli Andrzej i Bożena Kosińscy oraz fundusze reprezentowane przez Opoka TFI: Opoka FIZ, Opoka I FIZ, Opoka One FIZ, Opoka Omega FIZ. Mają oni łącznie 2.048.356 akcji spółki, stanowiących 5,74 proc. udziału w jej kapitale zakładowym i uprawniających do wykonywania 5,03 proc. liczby głosów na WZ.Na początku maja spółki Ores i Redral oraz Radosław, Piengjai i Teresa Wiśniewscy wezwali do sprzedaży 14.256.263 akcji Redanu, stanowiących 39,92 proc. wszystkich akcji, po 2,07 zł za sztukę. Akcje objęte wezwaniem uprawniają do wykonywania 14.601.463 głosów na walnym, stanowiących 35,82 proc. ogólnej liczby głosów.Zapisy będą przyjmowane od 31 maja 2016 r. do 29 czerwca 2016 r.Wzywający chcieliby wycofać akcje spółki z obrotu na rynku regulowanym. Na ich żądanie na 16 czerwca zwołano NWZ spółki, które ma decydować o zniesieniu dematerializacji wszystkich zdematerializowanych akcji Redanu oraz wycofaniu ich z obrotu na GPW.Redan informował w komunikacie, że jednym z kluczowych powodów ogłoszonego wezwania na akcje Redanu jest planowane wprowadzenie na GPW akcji spółki zależnej TXM, zarządzającej rozwojem sieci dyskontowej Textilmarket. (PAP)
  • Re: Tragedii nie ma Autor: ~ferdek [109.231.29.*]
    Witaj Staszek

Widzę że jesteś tu nowy. Fajnie pogadać z kimś nowym. ;-)

Nie sprzedawaj pochopnie akcji. Zajrzyj tu:
    https://www.youtube.com/watch?v=1Fo-oJT88Uo

Kurs wynosił wówczas ok.6 zł, a żywicki mówił o TFO że: ,,jesteśmy bardzo niedowartościowaną spółką jeśli chodzi o wycenę".
    ( 14:27 - tu masz to dokładnie). Firma się przecież rozwija.

Wsparcia udzieli też nam Stowarzyszenie Inwestorów Indywidualnych

Chłopie jest moc !!!!!!!!
    Głowa do góry :-)
  • Re: Tragedii nie ma Autor: ~cz55 [217.23.12.*]
    Ten wywiad ma brodę. Popatrz na ostatnie komunikaty i to co przygotowali na na deser a czego się dowiesz na koniec roku!
  • Re: Tragedii nie ma Autor: ~Rudy [79.141.172.*]
    To w końcu jak to jest? Jest szansa na jakieś rozsądne rozwiązanie, czy tylko walka do ostatniej kropli krwi?
  • Re: Tragedii nie ma Autor: ~Lukasz [217.99.198.*]
    Rudy dobrze, że piszesz w każdym wątku, no ale masz płacone od komentarza to się nie dziwie. Jak już musisz pisać to chociaż używaj tego samego nicku a nie udajesz 5 różnych osób, sam sobie odpisujesz a adres IP ten sam. A odpowiadając na Twoje pytanie, oczywiście, że jest rozsądne rozwiązanie, wygląda ono następująco: Pan Prezes proponuje cenę zbliżona do "rzeczywistej" wartości spółki i po sprawie. Wyprzedzając Twoje pytanie, o to skąd tak nisko oraz, że Pan Prezes płaci przecież więcej niż ostatni kurs odpowiadam: cena spółki nigdy nie była by tak nisko gdyby nie odpisy oraz podejście "zarządu" do akcjonariuszy. Mam nadzieje, że będzie możliwość w w niedługim czasie sprawdzenia wiarygodności i rzetelności tych odpisów. Druga kwestia jest taka, że gdyby spółka nie miała potencjału do rozwoju i miała jak to ładnie mówicie upaść to Pan Prezes bym akcje sprzedawał na nie kupował. Przecież Pan Prezes to "dobry biznesmen"więc nie kupował by spółki która ma ogłosić upadłość a on tym samym stracić jakieś 25mln.
  • Re: Tragedii nie ma Autor: ~Machoń [77.243.183.*]
    Rozumiem, że niektórym wyjście z giełdy zrobi dużo krzywdy, ale tak się zastanawiam - myśleliście, że gdy cena zaczęła gwałtownie spadać, to później wystrzeli w niebo? Trzeba było się pilnować.
  • Re: Tragedii nie ma Autor: ~Lukasz [217.99.198.*]
    Nie wystrzeli, ale spółka z dobrymi fundamentami, z nowymi umowami itd itd. w pewnym momencie się odbija. Na giełdzie w większości przypadków jest trend spadkowy i wzrostowy. Tutaj gdyby Pan Prezes postanowił się podzielić przyszłymi "dużymi" zyskami (po coś te akcje chce kupić, przecież nie kupuję upadłości), to w przeciągu dwóch lat mielibyśmy powrót w okolice 7 zł.
  • Re: Tragedii nie ma Autor: ~Byzmesmen [83.11.171.*]
    Skoro Prezes kupuje bo 3.10 to znaczy, że widzi perspektywy, więc dla zego kurs stoi w miejscu? Ja chyba dokupie.
  • Re: Tragedii nie ma Autor: ~kapitan [204.187.100.*]
    to właśnie uroki giełdy, nigdy nie wiesz
  • Re: Tragedii nie ma Autor: ~Edi [119.81.84.*]
    Tylko, skoro widzi perspektywy, to czemu nie działa i czemu cena nie rośnie? Przecież nie może być aż tak zachłanny - przymać firmę w bezruchu, by tylko inni nie zarobili. Coś tu jest nie tak.
  • Re: Tragedii nie ma Autor: ~Walter [79.141.162.*]
    Myślę, że nie ma szans na odzyskanie większej sumy.
  • Re: Tragedii nie ma Autor: ~Maras [89.231.70.*]
    To przestań, bo myślenie to nie jest twoja silna strona.
  • Re: Tragedii nie ma Autor: ~Ktostam [188.146.0.*]
    A Ty skąd wiesz? Wróżka?
  • Re: Tragedii nie ma Autor: ~Lukasz [94.254.179.*]
    A Ty Czarodziej jeden adres IP wiele nicków i nagonka ta sama.
  • Re: Tragedii nie ma Autor: ~Minion [185.94.190.*]
    Jestem takiego samego zdania.
  • Re: Tragedii nie ma Autor: ~Władek [79.141.162.*]
    Każdy to widzi tak jak chce. Ja już nie mam nadziei na to, że coś się zmieni. Sprzedaje swoje akcje i iwestuje gdzie indziej.
  • Re: Tragedii nie ma Autor: ~Igor [213.184.127.*]
    Wydaje mi się, że to jedyne słuszne rozwiązanie.
  • Re: Tragedii nie ma Autor: ~Paren [185.8.107.*]
    Mi też się tak wydaje.
  • Re: Tragedii nie ma Autor: ~Zbyszek [83.26.182.*]
    Tak to wygląda z optymistycznego punktu widzenia :) Ale trochę w tym racji, nie ma co się dołować.
  • Re: Tragedii nie ma Autor: ~blokujacy [94.254.243.*]
    Żenujące to naganianie. Liczyć ze wszystkich przekonacie ? Ludzie maja własne rozumy. Alternatywą jest zgłoszenie do własnego biura maklerskiego udział w walnym 20 czerwca. Trening zgłoszenia to 6 czerwca. A następnie udział osobisty lub upoważnienie za darmo stowarzyszenia inwestorów indywidualnych do reprezentowania i głosowania.
  • Re: Tragedii nie ma Autor: ~inwestor [119.81.140.*]
    Żenujący jesteś "blokujacy" piszesz na każdym wątku, to samo IP, porażka. Sam fakt że kupiłeś akcje powyżej skupu stawia Cię w roli nie do pozazdroszczenia. Teraz próbujesz na siłę wciągnąć innych by Ci pomogli. Słabe to jest.
  • Re: Tragedii nie ma Autor: ~blokujacy [94.254.243.*]
    Ja chociaż mam akcje. I wiele innych osób tez. No jasne ze mam to samo IP. A czemu mam mieć inne ? Ile osób ma średnia poniżej zaproponowanej ceny 4% akcjonariuszy ?
  • Re: Tragedii nie ma Autor: ~Ted [46.113.233.*]
    Ale się naganiaczy sawickiego nalazło: Inwestor, Igor, Zbyszek... niedługo wam nicków braknie...
  • Re: Tragedii nie ma Autor: ~inwestor [79.188.255.*]
    A Ty kto jesteś?!
  • Re: Tragedii nie ma Autor: ~szczęśliwy [213.184.127.*]
    Skoro Ty kupiłeś drożej to oznacza że ktoś Ci sprzedał. Zastanów się kto na Tobie zarobił. Raczej nie wzywający, bo musiałby puścić komunikat (chyba że przez słupy) I nie jest obowiązkiem wzywających, abyś Ty zarobił, tylko cena ma być powyżej średniej rocznej czy jakośtam inaczej. W sumie to jesteśmy w lepszej sytuacji - możemy sprzedawać kiedy chcemy i nikomu się z tego nie musimy spowiadać, na dodatek mamy małe pakieciki. Nie chwaląc się ja sprzedałem kilka miesięcy temu swój mikropakiecik. Inwestowanie długoterminowe to jakaś bajka dla początkujących. Może wiec tak być, że kupiłeś swoje akcje ode mnie, za co Cie przepraszam. Ale niestety inwestowanie tutaj wiąże się z ryzykiem i to tyle. Wściekłość oczywiście można wylać na wzywających, ale oni mają zazwyczaj związane ręce. Nie mogą kupować na giełdzie, muszą ogłaszać wezwania i walczyć z indywidualnymi, robić komunikaty. Podwyższenie ceny pewnie nie wchodzi w rachubę, bo idzie to w miliony i trzeba dać wszystkim. Generalnie mają prze...ne. Oczywiście walczcie, ale szanse są takie jak na wzrost kursu , czyli 50/50. Tylko czas jest problemem, bo blokujesz kasą. Ustawiajcie zawsze stop-lossy! Namawiam na to wszystkich. To podstawowe działanie funduszy i profesjonalistów.
  • Re: Tragedii nie ma Autor: ~Igor [213.184.127.*]
    Nie wróżę sukcesu.
  • Re: Tragedii nie ma Autor: ~Paren [185.8.107.*]
    Dokładnie :)
  • Re: Tragedii nie ma Autor: ~Pawelski [83.30.105.*]
    W sumie jest w tym trochę racji..
  • Re: Tragedii nie ma Autor: ~Edi [119.81.84.*]
    Bardzo mnie interesuje, jak się sytuacja rozwinie.
  • Re: Tragedii nie ma Autor: ~ekumen [83.30.249.*]
    nikt się wieszać nie będzie, ale sępy i tak krążą... trzeba uważać
  • Re: Tragedii nie ma Autor: ~Kris [89.238.143.*]
    Zdecydowanie trzeba uważać.
  • Re: Tragedii nie ma Autor: ~Kowal [85.9.20.*]
    Jestem tego samego zdania.
  • Re: Tragedii nie ma Autor: ~mithor [79.141.170.*]
    No własnie, zawsze mogło być gorzej.
  • Re: Tragedii nie ma Autor: ~hubertus [169.57.1.*]
    i jeszcze może być
  • Re: Tragedii nie ma Autor: ~Szewa [176.10.98.*]
    To prawda. Ogólnie to nie jest aż tak źle.
  • Re: Tragedii nie ma Autor: ~Pepik [79.141.166.*]
    to ciesz się że nie masz dużo akcji, mniejsza strata, inni gorzej mają
  • Re: Tragedii nie ma Autor: ~Woro [93.189.30.*]
    Ciekawe, co zrobią inni.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [77.114.14.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Tragedii nie ma Autor: ~Jasiu [83.27.155.*]
    Nie jest tragicznie, to prawda :)
  • Re: Tragedii nie ma Autor: ~Ignac [188.33.80.*]
    Ile się uda odzyskać, tyle się uda. Nie jest źle.
  • Re: Tragedii nie ma Autor: ~Litek [89.238.166.*]
    Masz rację, myślę podobnie.
  • Re: Tragedii nie ma Autor: ~Quinn [185.94.190.*]
    Myślę, że wielu osobom to wystarczy.
[x]
TFONE 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.