• do kolegi szybkiego Autor: ~chodzik księżycowy [89.68.164.*]
    Szybki, ostatni raz cię proszę zejdź ze mnie.
    Jeśli moje prośby nie zostaną spełnione, to zrobię tak :

Wejdę na spółkę MIT i będę tam wszystkich przed tobą ostrzegał.
    Oto co tam napisałeś:

Po prawie dwuletnich ,,perypetiach" na Trakcji które zakończyłem z sukcesem.

Powiem tak, gratuluje ci tego sukcesu. Na MIT zrobisz oszałamiające wrażenie, bo sukces będzie jeszcze większy niż miałeś go na Trakcji !
    Ja zaś ten twój sukces na MIT będę wszystkim dokładnie pokazywał.
    Zapakowałeś się w te akcje po szyje i dobrze, może to nauczy cię wreszcie rozumu.
    Gratuluję podjęcia tej decyzji. Znowu masz kogo do kupowania namawiać.
    Zobaczymy jak się ta twoja przygoda mitomanie zakończy.

Pozdrawiam
    Chodzik Księżycowy
    Wybór należy do ciebie, albo rybka, albo akwarium
    Żeby nie było potem czegoś niedopowiedzianego, to obecnie akcje MIT kosztują 0.71 zł
    20 stycznia 2014 roku.
  • Re: do kolegi szybkiego Autor: szybki7 [89.228.252.*]
    Za późno ...Już to zrobiłeś paj.a,cu.
    Ma w d... twoje ostrzeżenia- przed emną . Co ty możesz powiedzieć o mnie złego. . NIC. KOMPLETNIE NIC. Bo ja piszę uczciwie, a prawda jest JEDNA. A Ty nie podasz żadnych linków możesz tylko wymyślić bajkę.
    Chyba, że przyznasz się do błędnej rekomendacji to może przemyślę.

https://www.bankier.pl/forum/temat_kup-sfinksa-sprzedaj-trakcje-chodzik-ksiezycowy-minal-rok,14032985.html
    ---------------------------------------------
    Wątpisz w MITa, a pamiętasz Trakcję. I kto miał RACJĘ ??? Masz parę groszy (w co wątpię) to kupuj MIT póki czas to może choć raz naprawdę zarobisz.

Poniżej zamieszam dwie DŁUGOTERMINOWE rekomendacje dla Trakcji z pierwszej połowy 2013r. Jedna jest chodzika księżycowego druga jest moja.
    Nie uważam się z jakiegoś znawcę, a nawet uważam, że jestem zwykłym laikiem , ale w porównaniu z CK tj forumową bajdurą - jak widać jestem as nad asy.
    Minęło zaledwie SIEDEM miesięcy i proszę sprawdzić WYNIKI :

Autor: ~chodzik księżycowy [89.68.164.*], 2013-04-29 11:46
    Od dawna nie patrzyłem na wykres Trakcji. Dzisiaj jeden rzut oka na tygodniowy, ponownie
    przekonał mnie, że jakiekolwiek zaangażowanie w te akcje to strata czasu i pieniędzy.
    Trakcja ustanowi nowe historyczne dno i żadne wasze życzenia pod jej adresem nie mają sensu.
    Nie widać nawet śladu akumulacji, czy też budowania bazy. Nic się nie zmieniło, po prostu niewielki odskok w górę w trendzie spadkowym długoterminowym.
    Ponownie sensu nabiera zdanie, które tu powtarzałem do znudzenia a mianowicie:
    Sprzedaj Trakcje , kup Sfinksa.

https://www.bankier.pl/forum/pokaz_tresc.html?thread_id=3040771&strona=1

Po rekomendacji CK kurs już nie spadł. Za tydzień było 15% do góry, za 2 tygodnie 30% do góry i tak do ponad 1 zl.

_______________________a to moja _____________________

Autor: szybki7 [81.190.131.*], 2013-05-13 17:19 .........(cena - 0,47zł)
    ... Powiem szerze - moim zdaniem to ostatni czas by tak tanio kupić . Inwestycja w ten papier na tym poziomie i przytrzymanie akcji 2 do 4 lat to (moim zdaniem ) będzie dla wielu inwestycją życia, Tak jak dla wielu stratą życia był zakup tych akcji po kilka zł i sprzedanie ich teraz - w samym dołku.
    A rok 2013 ? - będzie przełomowy !!! Niech się śmieją sceptycy i im podobni. Ja wiem swoje.
    Dodam , że nie liczę (bo takie myślenie byłoby śmieszne) , że drobnica z tego forum zaraz po moim poście rzuci się do zakupów i spowoduje , że cena wzrośnie o 1 gr czy 2 bo mam to gdzieś. Ja czekam na 2 zł i WIĘCEJ ! ,... a jestem przekonany , że rok 2013 Trakcja zakończy powyżej 1 zł.
    Pozdrawiam.

https://www.bankier.pl/forum/pokaz_tresc.html?thread_id=3047745&strona=1

++++++++++++++++++++++++ SFINKS ++++++++++++++++++++++++++++++++++++

A tu jest opinia i moja i CK odnośnie SFINKSA . Oceńcie sami. Bo w moim odczuci tu nie tylko wychodzi CZARNO NA BIAŁYM stan intelektu tego nieszczęśnika ,ale wydaje mi się ,że ten chłopiec który uważa się za najlepszego na tym forum zupełnie zatracił poczucie rzeczywistości - to po prostu jakieś science fiction żeby nie powiedzieć paranoja.

https://www.bankier.pl/forum/temat_oto-moja-wypowiedz-dotyczaca-sfinksa-zamieszam-rowniez-wypwiedz-ck,13752499.html
  • Re: do kolegi szybkiego Autor: ~krzysiek [86.63.65.*]
    a Wam za to płacą?za bredzenie na forum?może ja tez dorobię?
  • ku przestrodze Autor: szybki7 [89.228.252.*]
    Nie płacą , ale przez CK niejedni płaczą - szczególnie ci z HB.
  • Re: ku przestrodze Autor: ~chodzik księżycowy [89.68.164.*]
    Najpierw wpis Szybkiego jaki zamieścił na MIT

,,Nieco drożej niż Ty, ale jakie to ma znaczenie czy o,64, czy 0,68 gdy będzie 1,20 czy ... WIĘCEJ : )
    Nie inaczej : )

Szybki, ja ten wpis sobie zatrzymam jako przykład twojej głupoty.
    Wiem teraz po ile kupowałeś MIT i jakie wystawiłeś prognozy.

Życzę sukcesu, bo jak kolejny raz dasz d..... to cię już nikt na tym forum mam nadzieje nie zobaczy.

CK
  • Re: ku przestrodze Autor: ~mrkuchar [156.17.58.*]
    Ja tam szybkiemu życzę wszystkiego naj...jak zresztą każdemu, niech mu tam będzie i niech się cieszy. Ale w MIT na tym etapie to bym się nie pchał. Niewiele jest spółek godnych uwagi, a wiele jest już przegrzanych po ostatnich ruchach w górę. Bardzo ciekawy wolumen zresztą tam ma.
    Jeśli dzisiaj zamkniemy się na Trakcji >1,31 będzie powód do świętowania.
    Oczywiście szanowny MR.kuchar ale.......
    tam formacja harmoniczna.

Pozdrawiam
    Chodzik Księżycowy
    Dlatego napisałem, że osobiście tam bym się nie pchał. Ale szybki ma wolna wolę. Zresztą jak podobno każdy z nas.
    Mr. kuchar
    Formacja harmoniczna na Trakcji, ale o tym sza !

CK
    Mr kuchar,
    Sprzedałem właśnie Trakcję po 1.34

CK
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.29.5.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Nawet nie wiedziałem, że coś takiego istnieje. Ale skoro ty AWE to wiesz, to znaczy, że używasz. Czy leczysz tym krosty ?
  • Re: ku przestrodze Autor: ~mrkuchar [95.160.202.*]
    Rzeczywiście można dostrzec tam formację - przyznaję z ręką na sercu, że wykluczyłem ją na samym początku - czy właściwie to przekonamy się wkrótce. Osobiście zakładam pozytywny rozwój zdarzeń z rozwinięciem ruchu co najmniej do poziomu 1,47-1,53. Ale to może być myślenie życzeniowe. W każdym razie dzięki za ostrzeżenie.
    Nie wiem tylko dlaczego ten awe123 taki ostatnio napastliwy się zrobił i praskim językiem forum zaśmieca.
  • PRZYZNASZ się do błędu bez zbędnych i niedorzecznych tłumaczeń ? Autor: szybki7 [81.190.136.*]
    chodzik księżycowy - od twojej rekomendacji (WYDANEJ NA ROK ):
    KUPUJ SFINKSA -SPRZEDAJ TRAKCJĘ minął właśnie rok - i co teraz powiesz? Podobało ci się jak KRAKUS założył ten wątek i prosiłeś by do niego wracać cyt,, INFORMUJĄC JAK SIĘ SPRAWY MAJĄ".
    To teraz po roku - NA KONIEC - powiesz, że to był błąd , czy będziesz ten temat (jak inne podobne omijał) , czy napiszesz w wyjaśnieniu jakąś bajeczkę-brednię z wyzwiskami ?
    Bądź chociaż raz normalny i przyznają się do błędu bez zbędnych i niedorzecznych tłumaczeń.

Autor: ~krakus [31.174.66.*], 2013-01-29 11:34
    W momencie gdy ogłaszał te mądrości:
    Sfinks 1,70. Obecna cena 1,44. Nominalnie 15,3% straty
    Trakcja 0,6. Obecna cena 0,62. Nominalnie 3% zysku.
    Będę do tego cyklicznie wracał, bo pamiętajmy że rekomendacja wydana jest na okres 12 miesięcy :-))))

Autor: ~chodzik księżycowy [89.68.164.*], 2013-01-29 13:22
    Krakusie napisałeś tak :
    ,,Będę do tego cyklicznie wracał, bo pamiętajmy że rekomendacja wydana jest na okres 12 miesięcy :-))))
    Przypomnę, chodzi tu o moją rekomendację kupna SFINKSA.
    No i bardzo dobrze. Dotrzymaj tylko słowa i co jakiś czas informuj nas jak się sprawy mają.
    Zastanowię się też nad sprawą ceny docelowej, chociaż do tego brakuje mi obecnie fal wzrostowych do obliczeń. Reasumując mogę powiedzieć tak. Moim zdaniem Sfinks ma potencjał wzrostowy i według mnie akcje te będą zwyżkować. Jak pokażą się techniczne przesłanki do obliczenia tego wzrostu to zapewne to zrobię. Przecież te akcję mam.
    Pozdrawiam wszystkich i powiem wam, to mi się podobać zaczyna !
    CK

https://www.bankier.pl/forum/temat_ck-rekomendacja-sprzedac-trakcje-kupic-sfinksa,12352651.html

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

SFINKS - 1,70. Obecna cena 1,69. Nominalnie ok. - 0,5 % STRATY
    TRAKCJA 0,60 Obecna cena 1,26. Nominalnie ok. + 110 % ZYSKU

• Re: ku przestrodze Autor: ~bibi... [83.24.14.*]
    ja obstawiam na Trakcji zasięg 1,4 potem pełna piątka w dół 0,87
  • Re: ku przestrodze Autor: ~mrkuchar [83.29.1.*]
    @Chodzik
    Musze przyznać, że zawsze się czegoś uczę dzięki Tobie.

Przeanalizowałem perspektywę realizacji formacji i muszę przyznać, że bardzo logicznie wpisuje się w teorię fal Elliotta i możliwy staje się do zrealizowania zasięg spadków, o którym zresztą wiele osób pisało łącznie z analitykami z BZWBK, a szybki te teorie wyśmiewał. Jeśli ktoś czyta Pretchera to wszystko ładnie się układa.

Myślę, że najblizsze dni wskażą czy dzisiejszy zakres był maksimum do osiągnięcia dla Trakcji czy pójdziemy dalej z ew. cofnięciem do 1,31. Taki rozwój wypadków negowałby podana przez Ciebie formację.
  • Re: ku przestrodze Autor: ~awe 123 [83.29.5.*]
    kuchar ty miałeś być dupolizem a nie gównojadem ale gratuluję ambicji-niedługo chyba nawet dokonasz pełnego zanużenia
    @awe123
    Słodki jesteś ale to nie ten adres. Nie trafiłeś.
    Powiem tak: przez gnojenie Chodzika nie urośniesz. Masz na pewno bardzo wiele do zaoferowania i wielu chętnie by Cię wysłuchało. Szkoda.
  • Re: ku przestrodze Autor: ~awe 123 [83.29.5.*]
    Kuchar czy ty naprawdę nie widzisz co ten pajac wypisuje
    -pisze formacja harmoniczna na trakcji ale o tym sza
    -przeciez to głupie uważa że oprócz niego nikt nigdy nawet nie słyszał o takich formacjach
    -a jeżeli ma ona być to dlaczego niby sprzedał skoro powinna ona zniesć do 0,886 fali XA a jeszcze nie zniosła nawet 0.61 /nietoperz/

Czas korekty prostej juz minął wiec bedzie jakaś złozona a to wszystko jest prawdopodobnie w ramach korekty abc o zasiegu w okolicach 90 gr ,kiedyś pisalem nawet 87 ale to tylko hipotezy a rynek pokaze co bedzie.

Wiec jezeli masz coś madrego do napisania to proszę bardzo ale wychwalanie w kazdym wpisie tej niedojdy swiadczy ze jestes albo klonem albo niezłym popaprańcem -jego nie musisz wychwalać on siebie bez przerwy sam wychwala -jedyne takie zjawisko na całym forum a matoł że szkoda nawet czasu zeby o nim pisać.
    @awe123
    Ciesze się , że napisałeś.
    -Chodzik wprowadza element wiedzy tajemnej do AT, to taka forma,
    -może założył AB=CD?
    -w wielu przypadkach Chodzik wychodził asekuracyjnie wcześniej, np. na JSW, mi to nie przeszkadza, ja nie wyszedłem ale wymiana spostrzeżeń powoduje, że możemy się czegoś nauczyć,
    -osobiście skłaniam się do zniesienia opisanego u Frosta i Pretchera. BZWBK postawił prognozę kiedyś na 0,77 i w tych okolicach mi wychodziło,
    -awe123 teraz piszesz normalnie i można podyskutować. Ty wolisz konkretny zapis. Chodzik lubi formę. Mi to nie przeszkadza, że nie pisze wprost i wychwala swoje umiejętności w co drugim wpisie. Ale coś pisze i można się do tego odnieść. Nie oznacza to, że go wyłącznie wychwalam.

P.S Twój wpis był bardzo merytoryczny i ciesze się, że powstał. Pozdrawiam.

• do mrkchar, a może ck ? Autor: szybki7 [46.186.56.*]
    mrkuchar szkoda, że Ty jeden na tym forum nie widzisz tych jego bredni i analitycznych nonsensownych rekomendacji.
    Całe multum tu tego . Są linki - CZARNE NA BIAŁYM np 2O gr na Barlinku i podobne brednie.
    To, aż wprost nieprawdopodobne by inteligentny człowiek nie widział kim jest ck.
    Dlatego i ja myślę,że jesteś jego klonem.
    Wszystkie Twoje wpisy to odniesienie się do chodzika jakbyś nie mógł pisać i myśleć SAMODZIELNIE.
    Ja np szanuję i cenie kolegę Awe123 , ale czy w swoich postach ciągle piszę o nim , o tym co on uważa itp, czy wyrażam swoje zdanie?

Dziwne masz te IP - zmienne przez PROKSY ? : )))

Czyżbyś nie zapoznał się z linkiem o Trakcji , o Sfinksie i wielu innymi ... ? NIE WIERZĘ ...

https://www.bankier.pl/forum/temat_dwie-rekomendacje-dotyczace-trakcji-z-iv-i-v-2013,13857725.html

++++++++++++++++++++++++ SFINKS ++++++++++++++++++++++++++++++++++++

A tu jest opinia i moja i CK odnośnie SFINKSA . Oceńcie sami. Bo w moim odczuci tu nie tylko wychodzi CZARNO NA BIAŁYM stan intelektu tego nieszczęśnika ,ale wydaje mi się , że ten chłopiec który uważa się za najlepszego na tym forum zupełnie zatracił poczucie rzeczywistości - to po prostu jakieś science fiction żeby nie powiedzieć paranoja.

https://www.bankier.pl/forum/temat_oto-moja-wypowiedz-dotyczaca-sfinksa-zamieszam-rowniez-wypwiedz-ck,13752499.html
  • Re: do mrkchar, a może ck ? Autor: ~mrkuchar [156.17.58.*]
    @szybki7
    1. Odnoszę się do wpisów Chodzika, bo to jedyne licznie reprezentowane wpisy do których można się odnieść.
    2. Gdyby było więcej merytorycznych wpisów innych osób jak np. ten z dnia wczorajszego popełniony przez @awe123 byłoby na pewno ciekawiej i można by się do nich odnieść w swoich wpisach.
    3. Interesuje mnie tu i teraz na GPW i ew. projekcje na przyszłość. Nie interesują mnie waśnie i wypominanie wpisów z innych wątków. Czas jest zbyt cenny na takie małostkowe zabawy.
    4. Nie jestem biografem Chodzika stąd cytowane przez Ciebie wpisy Chodzika nie robią na mnie wrażenia i nie mam czasu ich czytać. Nie będę wiedział kim jest Chodzik dopóki go osobiście nie poznam. Podobnie jak Was wszystkich. Nie układam ludzi w szufladki.
  • Re: do mrkchar, a może ck ??? Autor: szybki7 [81.190.149.*]
    Ale chyba ma dla Ciebie znaczenie to co zostało napisane? Pisać byle pisać, a efekty ODWROTNE ? Bo gdy ktoś podpiera się o jakieś swoje analizy itp i po tym wychodzi , że to był kompletny nonsens TOTALNIE oderwany od rzeczywistości to chyba daje do myślenia . I jeżeli takich ,,analiz'' jest cała masa to o czym to świadczy?
    A gdy gość już nie ma wyjścia (bo wszyscy się śmieją) to w końcu pisze,że kłamał i pisał ,,odwrotnie" by oszukać - to jaki sens wymiany TAKICH poglądów.

A nie masz swojego zdania i w każdym poście go chwalisz . Za co ??? Pytam za co skoro nie interesują cię jakie były efekty tego pisania ? A po drugie po kiego wkoło go chwalisz ? Widziałeś by ktoś tak robił - nie pisał swojego tylko wkoło o kimś innym i go zachwalał ?

I znów masz inne IP - PROKSY ?
  • Re: do mrkchar, a może ck ??? Autor: ~mrkuchar [156.17.58.*]
    @szybki7
    1. Na GPW nie da się wszystkiego dokładnie przewidzieć. Niestety widać to także we wszystkich analizach łącznie z analizami Chodzika i innych osób i analityków.
    2.Forma wpisów Chodzika nie przeszkadza, a nawet łatwiej się wtedy te wpisy czyta.
    3.Owszem mam swoje zdanie co nie przeszkadza mi w analizie zdania innej osoby jeśli ono poddaje się analizie.
    4.Sensowne pochwały zachęcają do pisania. Każdego, łącznie ze mną. Nie jest Ci przyjemnie jeśli ktoś podziękuje Ci za merytoryczny wpis?
    5. Widzę, że masz problem z Chodzikiem. Żyj i dać żyć innym szybki. Napisz coś od siebie - konkretnego jak awe123. Wtedy do Twojego wpisu na pewno się odniosę. Inni też poznają Twoje prognozy. Krytykować jest łatwo ale napisać coś ryzykując błędami i ośmieszeniem ze strony takich jak Ty - bardzo trudno. Spróbuj , a przekonasz się.
  • Re: do mrkchar, a może ck ??? Autor: szybki7 [81.190.149.*]
    Z tym przyznam Ci rację :
    cyt,, Krytykować jest łatwo ale napisać coś ryzykując błędami i ośmieszeniem ze strony takich jak Ty - bardzo trudno..."
  • Re: do kolegi szybkiego Autor: ~KTOS DO CHODZIA [83.20.177.*]
    ZNAWCO JAKIE WALORY KUPUJESZ BEDE SIE TRZYMAL OD NICH Z DALEKA
  • Re: do kolegi szybkiego Autor: ~Luki [88.156.180.*]
    Strategia kontrariańska jest godna uwagi :)
  • Re: do kolegi szybkiego Autor: ~chodzik księżycowy [89.68.164.*]
    Witam was 21 stycznia. Mamy wtorek.
    Wczoraj sprzedałem Trakcję a dzisiaj ją odkupiłem. Jak możecie zobaczyć po wolumenie zrobiłem to na 1.29.
    Rzeczywiście w formacji harmonicznej zakładałem, że AB=CD tak jak to napisał mr.kuchar.
    Poza tym wyraźnie nazwałem to co dzieje się na Trakcji. Moim zdaniem jest to WWF.
    Dalej tak sądzę, a ruch spadkowy traktuję jedynie jako powrót do pokonanej linii oporu.
    Ponieważ przyglądam się danej spółce a w tym wypadku Trakcji, w różnych zakresach czasowych, to uwidoczniona wczoraj słabość przekonała mnie do zrealizowania zysku wcześniej, chociaż zakładana formacja harmoniczna miała swój szczyt w okolicach 1.40.
    Panowie, ale to trzeba patrzeć nie tylko na takie rzeczy, ale przede wszystkim na sygnały osłabienia, które zapowiadały w tym wypadku podaż. Co prawda nie dużą, ale w moim wypadku było to kilkanaście tysięcy złociszy, więc na pewno było warto zaryzykować.
    Tak jak wcześniej pisałem wielokrotnie, rynek naprawdę jest dla tych co mają sporą wiedzę. Cieszy mnie bardzo to, że są ludzie na forum, co na mnie psów nie wieszają, nie wylewają na moją głowę pomyj i jeszcze na dodatek polemizują z moimi wpisami.
    Panowie, nigdy tak nie było i nie będzie, aby ktoś miał wyłączność na stawianie tylko dobrych prognoz. Do diabła, to wynika z samej natury rynku. Po prostu trzeba rozumieć prawa popytu i podaży.
    Pozdrawiam wszystkich bez wyjątku, mając nadzieje, że jednak kilka osób zdecyduje się na przedstawienie swoich własnych scenariuszy z którymi będziemy mogli polemizować.
    Natomiast stwierdzenie, że jestem najlepszym analitykiem technicznym na forum bankiera,
    to nic innego jak podpucha psychologiczna. Czy ma to jakieś znaczenie ?
    Oczywiście , że ma. Dopóki bowiem nie przestanie to drażnić kilku osób na tym forum i sprawiać, że zajmują się mną a nie tym co powinni, to stanowi to jedynie przykład tego, że zupełnie nie są przygotowani do inwestowania na GPW. Panowie, rynek wymaga skupienia i oderwania od wszystkiego dookoła, a jeśli kogoś ja sam wyprowadzam z równowagi takim zachowaniem, to jedynie świadczy, że nie potrafi sobie poradzić sam ze sobą. Jeszcze raz ! Do podejmowania decyzji inwestycyjnych potrzeba rozwagi i porzucenia wszystkiego co przeszkadza. To podstawa psychologii rynku do której wielu z was nie przywiązuje zupełnie wagi. Chcecie zarabiać, nauczcie się panować nad emocjami. Tym różnią się ci nieliczni, co odbierają kasę wszystkim pozostałym.

Chodzik Księżycowy
  • Re: do kolegi szybkiego Autor: ~mrkuchar [156.17.58.*]
    @Chodzik
    Muszę przyznać, że od wczoraj chodziła mi po głowie ta formacja. Znałem ją pod inną nazwą. Teraz podany przez Ciebie poziom jest w pełni zrozumiały.

@szybki7
    O takie wpisy chodzi. Jak widzisz mozna dyskutować o formacjach, zakresie wzrostów czy spadków etc. To jest ciekawe.
  • Re: do kolegi szybkiego Autor: ~czytający z ust [83.31.44.*]
    no nie ,chodzik wszedł w trakcje i już po wzrostach papier gaśnie z 1,34 na 1,30..kurcze już było tak dobrze.....chodziku,dawaj info wcześniej cobyśmy mieli czas uciec przed Twoim wejściem .Dzieki
  • Re: do kolegi szybkiego Autor: chodzik księżycowy [31.61.129.*]
    Brawo! Tylko ty tak potrafisz. Sprzedałeś akcje, których nigdy nie kupiłeś. Jestem ciekawy czy ty sam wierzysz w to co piszesz?
  • do Mrkuchar Autor: szybki7 [81.190.146.*]
    Był czas, że chodzik zaczął pisać konkretnie i rzeczowo i wtedy mu nie przeszkadzałem, a nawet ze dwa razy poparłem go przyznając mu rację.
    Niech trzyma tak jak wtedy i może naprawdę zrobi się normalniej. Bo to co się działo (wyzwiska i ten jazgot) to totalna dziecinada, a ja jestem już taki ..nieco pieniacz" bo nie lubię jak ktoś oszukuje, kręci i do tego depcze mi po odciskach.

Nie ma ludzi nieomylnych i to jest fakt. Ale trzeba też umieć przyznać się do błędu...
    Stawianie śmiałych prognoz też jest ryzykowne bo jak się trafi to pochwał niewiele, za to gdy jest niefart to krytyki cała masa.
    Co innego mówić, że będzie tak i tak (moim zdaniem), a co innego nakazywać co ludzie mają robić, STRASZYĆ i wyzywać przy tym od leszczy itp.
    Chwalenie się (po czasie) i wyśmiewanie przy tym innych też nie przysparza sympatii.
    Rzeczowa , konstruktywna wymian poglądów - tak powinno być na forum ,a nie jeden z drugim pisze po to by innych oszukać itp. To forum i tak nie ma żadnego wpływu na kurs akcji.

itd itd

• Re: do Mrkuchar Autor: ~mrkuchar [83.21.251.*]
    @szybki7
    Każdy jest inny. Inaczej reagujemy. Wydaje mi się, że to forum wielu z nas traktuje bardzo ambicjonalnie. Ty przypominasz Chodzikowi jego niespełnione prognozy, on wytyka Ci brak wiedzy i wykorzystuje swoja przewagę na tym polu. Ale zobacz, że mimo wszystko Chodzik szybko zapomina o kłótniach i dzieli sie swoją wiedzą. Zobacz jak fajnie dało się dyskutować z Awe i Chodzikiem o AT wczoraj i dzisiaj.

Szybki tym wpisem pokazałeś, że jesteś normalnym myślącym gościem. Poznałem innego, normalnego człowieka. Dzięki.
  • Re: do Mrkuchar Autor: chodzik księżycowy [80.238.123.*]
    Żenada!
  • .........Człowiek rodzi się bardziej kumaty ...lub mniej Autor: szybki7 [81.190.150.*]
    Chodzik przypomina mi brak wiedzy ? Owszem jeżeli chodzi o AT , ale nie zapominaj, że nie wiedza z AT przynosi sukcesy , a ... zdolność logicznego myślenia.

A na tyle co przy moim systemie inwestowania potrzebne jest AT to jest ono w komputerze i nie muszę mieć go w głowie. Mam też kolegę Awe123 który gdy mam wątpliwości i zapytam to podpowie.
    A chodzik patrzy TYLKO na AT i udowodnił niejednokrotnie , że nie ma zielonego pojęcia o fundamentach spółki w którą inwestuje !!! . I to już jest ZATRWAŻAJĄCE !!! Dlatego i wyniki takie, a nie inne - szczególnie te długoterminowe.
    I nie ciągnij już mnie za język i nie obrażaj porównując moje zdolności (minimalizując je) , a przyrównując do zdolności chodzika którego z niewiadomego (albo wiadomego ; ) powodu hołubisz i przeceniasz.

BAEZ ODBIORU.

https://www.bankier.pl/forum/temat_chodzik-ksiezycowy-uwiarygodnij-sie-nie-masz-elementarnej-wiedzy,12553594.html

https://www.bankier.pl/forum/temat_teraz-zobaczcie-kto-to-jest-chodzik-to-fenomen-chodzik-wycenia,12557107.html
  • Re: .........Człowiek rodzi się bardziej kumaty ...lub mniej Autor: ~mrkuchar [156.17.58.*]
    @szybki7
    Z całym szacunkiem ale przeczytaj mój wpis kilka razy jeśli go nie zrozumiałeś. Tam nigdzie nie ma obrażania - jest stwierdzenie faktu jak Ty i Chodzik reagujecie na siebie. A tym bardziej ja Ciebie tam nie obrażam. Powinieneś wziąć głęboki oddech człowieku albo wypić ziółka na uspokojenie, bo jesteś zbyt przewrażliwiony na swoim punkcie.
  • Re: .........Człowiek rodzi się bardziej kumaty ...lub mniej Autor: szybki7 [81.190.150.*]
    ...Człowiek rodzi się bardziej kumaty ...lub mniej

• Re: .........Człowiek rodzi się bardziej kumaty ...lub mniej Autor: ~chodzik księżycowy [89.68.164.*]
    Wpis ten w zasadzie kieruję do dwóch Panów:
    MR KUCHARA i IMĆ Pana Szybkiego.
    Najpierw to powiem tak. Panie KUCHAR. Cierpliwość i delikatność jaką tu wykazałeś w stosunku do Szybkiego, nawet mnie zdumiewa. Trzeba przyznać masz nie tylko talent do gry na giełdzie , ale byłbyś zapewne doskonałym negocjatorem.

Szybkiemu zaś powiem tak:
    Nie jestem twoim wrogiem, nigdy nim nie byłem, co prawda były chwile, kiedy wyprowadziłeś mnie z równowagi, ale co tam. Przeszło minęło.
    Otwarcie wreszcie napisałeś, że nie kumasz analizy technicznej a swoje spółki wybierasz
    na podstawie fundamentów. Twoja sprawa, twoja wola i twoje pieniądze. Pozwól jednak, że zastanowimy się wspólnie, gdzie i kiedy twoja analiza będzie działać, a kiedy działąć nie będzie. Doskonale się sprawdzi w momencie gdy na rynku będziemy mieć HOSSE.
    Inaczej mówiąc w fali trzeciej i piątej Elliotta. Ale czy taka sytuacja ma teraz miejsce na GPW ?
    Jeden rzut oka wystarczy, aby odpowiedzieć, że nie. Tak więc podchodzenie do poszczególnych spółek od tej strony, skazane jest z góry na niepowodzenie.
    No mówisz tak: dobra jak czegoś nie wiem to pytam AWE.
    Była by to prawda i na taką na pierwszy rzut oka wygląda, ale to błąd. AWE jak sam napisał interesuje się walutami a to nie to samo Szybki mój przyjacielu, co gra na poszczególnych papierach. Widzisz masz dwóch lekarzy. Jeden to ginekolog a drugi proktolog. Niby temat podobny, zainteresowania wspólne a jednak nie to samo !.
    Dlaczego ?
    Ponieważ, tak jak powiedziałem jesteśmy w takim cyklu, że nikomu do głowy nie przyszłoby nazwać tego co mamy obecnie na rynku hossą. Gdyby tak było, to przy tych stopach procentowych i inflacji fruwalibyśmy wszyscy w górze całym szerokim stadem.
    Nie jest tak i nie będzie, ponieważ na rynku nie ma dostatecznej ilości paliwa, czyli kapitału. W związku z tym, całą analizę fundamentalną (zakładając jeszcze, że jesteś w tym ekspertem a tego nie wiemy, jedynie ty tak twierdzisz) możesz sobie wsadzić do lewego buta. Lewego bo jest głupszy od prawego.
    Czego więc należy szukać starając się zarobić a nie stracić ?
    Ano trzeba szukać koncentracji tego niewielkiego kapitału, który trafia na wybrany papier i ciągnie go do góry. Rynek w swojej słabości jest wąski i jedynie nieliczne spółki mają szansę na wzrost. Kupiłeś ostatnio MIT. Moim zdanie zrobiłeś to w bardzo niedobrym miejscu. Gdybyś chociaż odrobinę zainteresował się analizą techniczną, to byś wiedział, że tam była spadkowa formacja harmoniczna. W związku z tym należało przynajmniej poczekać aż sytuacja się wyjaśni i dopiero jak zobaczyłbyś popyt, ewentualnie wtedy i tylko wtedy można by wejść w tą spółkę.
    Ponieważ nie zanosi się, aby na GPW przyszła w najbliższych czasach prawdziwa zdrowa hossa, będziesz miał przechlapane jak nie zmienisz swojego podejścia do tematu.
    Pozdrawiam, życzę dobrych analiz i sukcesów.

Chodzik Księżycowy
    Przyznasz MR. KUCHAR, że było bardzo delikatnie i ugodowo.
  • Pleść to może i baba na targu i CO Z TEGO WYNIAKA? Autor: szybki7 [81.190.150.*]
    CK - od twojej rekomendacji (WYDANEJ NA ROK ) :
    KUPUJ SFINKSA -SPRZEDAJ TRAKCJĘ minął właśnie rok. Gdy Krakus założył ten wątek to prosiłeś by do niego wracać cyt,, INFORMUJĄC JAK SIĘ SPRAWY MAJĄ".
    Przyznasz się do błędnego wyboru (złej rekomendacji) bez zbędnych i niedorzecznych tłumaczeń, czy będziesz ten temat (jak inne podobne omijał) , czy napiszesz jakąś kolejną bajeczkę-brednię ?
    Ponadto ooniżej zamieszczam 4 posty z danego wątku (poczekajmy 12 miesięcy) i 2 posty z twoją prognozą ceny SFINKSA

Autor: ~chodzik księżycowy [89.68.164.*], 2013-01-29 13:22
    Krakusie napisałeś tak :
    ,,Będę do tego cyklicznie wracał, bo pamiętajmy że rekomendacja wydana jest na okres 12 miesięcy :-))))
    Przypomnę, chodzi tu o moją rekomendację kupna SFINKSA.
    No i bardzo dobrze. Dotrzymaj tylko słowa i co jakiś czas informuj nas jak się sprawy mają.
    Zastanowię się też nad sprawą ceny docelowej, chociaż do tego brakuje mi obecnie fal wzrostowych do obliczeń. Reasumując mogę powiedzieć tak. Moim zdaniem Sfinks ma potencjał wzrostowy i według mnie akcje te będą zwyżkować. Jak pokażą się techniczne przesłanki do obliczenia tego wzrostu to zapewne to zrobię. Przecież te akcję mam.
    Pozdrawiam wszystkich i powiem wam, to mi się podobać zaczyna !
    CK

Autor: ~krakus [31.174.66.*], 2013-01-29 11:34
    W momencie gdy ogłaszał te mądrości:
    Sfinks 1,70. Obecna cena 1,44. Nominalnie 15,3% straty
    Trakcja 0,6. Obecna cena 0,62. Nominalnie 3% zysku.
    Będę do tego cyklicznie wracał, bo pamiętajmy że rekomendacja wydana jest na okres 12 miesięcy :-))))

https://www.bankier.pl/forum/temat_ck-rekomendacja-sprzedac-trakcje-kupic-sfinksa,12352651.html

SFINKS - 1,70. Obecna cena 1,69. Nominalnie ok. - 0,5 % STRATY
    TRAKCJA 0,60 Obecna cena 1,26. Nominalnie ok. + 110 % ZYSKU

Autor: ~chodzik księżycowy [89.68.164.*], 2013-01-30 10:24
    ...Tak dla porządku aby wszystko jasne było. Interesują mnie dwie spółki a mianowicie Sfinks, którego akcje posiadam i na tym spadku dokupuje, oraz Trakcja, którą jedynie obserwuje a całość tak jak napisałem zsumujemy po 12 miesiącach, więc spoko, bo już co poniektórym palma zaczęła odbijać i znowu sypia się na moją głowę same śmiecie. Poczekamy zobaczymy!

Autor: ~chodzik księzycowy [89.68.164.*], 2013-01-30 11:10
    Mylisz się Łowco. Ja mam ściśle wytyczoną drogę. (jeśli rozumiesz co chce przez to powiedzieć) natomiast nierówności pod nogami wcale mnie nie interesują.
    Poczekajmy te 12 miesięcy i wtedy się okaże.

Autor: ~chodzik księżycowy [89.68.164.*], 2013-01-30 11:48
    ...No nie ważne, ważne, że wreszcie na tyle zmądrzałeś, że postanowiłeś mnie posłuchać, bo to co napisałem w poprzednich kilku dniach jest jak najbardziej aktualne czyli: Sprzedaj Trakcję a kup Sfinksa.

Autor: ~chodzik księżycowy [89.68.164.*], 2013-01-30 13:19
    Do czego wy mnie namawiacie, abym wystawił swój pakiet Sfinksa na sprzedaż ? To po to go zbierałem ? Oj moglibyście pomyśleć zanim coś mądrego napiszecie. Sprzedam albo i nie pod koniec roku za 12 miesięcy i wtedy pogadamy, porównamy i wrócimy do tego kto i kim jest. To wam mogę zagwarantować !

Autor: ~chodzik księżycowy [89.68.164.*], 2013-05-29 15:33
    ... Pogadamy o Sfinksie jeszcze w tym roku, jak notowania przekroczą poziom 3 zeta

https://www.bankier.pl/forum/temat_wywolani-do-tablicy-bolek-antychodzik-olaf-don-kichot,12847581.html

Autor: ~chodzik księżycowy [89.68.164.*], 2013-06-17 09:39
    ... Trend długoterminowy spadkowy skończył się na Sfinksie definitywnie.
    ...Sfinks jest bowiem dopiero w początkowej fazie wzrostowej
    ...Chichy śmichy wzbudziły moje słowa, które rzuciłem swego czasu od niechcenia, jakoby akcje te w długim terminie mogły osiągnąć poziom około 20 zeta. To grupa mniej douczonych na tym forum podskakuje z radości, gdy o tym wspominam, ale pamiętajcie.
    ,,Śmieje się ten co śmieje się ostatni.,,
    ...Tak więc spoko, Alleluja i do przodu.
    Pozdrawiam
    Chodzik Księżycowy
    ... Tak jak napisałem PO SZNURKU.

https://www.bankier.pl/forum/temat_witam-was-w-poniedzialek-17-czerwca-2013,12903422.html

https://www.bankier.pl/forum/temat_kup-sfinksa-sprzedaj-trakcje-chodzik-ksiezycowy-minal-rok,14032985.html

https://www.bankier.pl/forum/temat_zanim-przeczytacie-analizy-chodzika-k-przeczytajcie-ten-wate,13872225.html

• Re: Pleść to może i baba na targu i CO Z TEGO WYNIAKA? Autor: ~chodzik księżycowy [89.68.164.*]
    Jak widzisz mr.kuchar, są ludzie którym jak chcesz nawet nieba przychylić, to i tak nic z tego dobrego nie wyniknie.

CK
  • Re: Pleść to może i baba na targu i CO Z TEGO WYNIAKA? Autor: ~awe 123 [83.22.134.*]
    Ty chodzik jesteś wprost wspaniały- od dwóch lat kilka razy w miesiącu ogłaszasz falę C

faktycznie przychylasz nieba.

A ta C to już dawno była ale o tym sza !!!
  • Re: .........Człowiek rodzi się bardziej kumaty ...lub mniej Autor: ~mrkuchar [156.17.58.*]
    @chodzik
    Owszem. Normalne pisanie z szacunkiem do rozmówcy w odniesieniu do jego wcześniejszego wpisu.

@szybki7
    Nie traktuj wpisów Chodzika ambicjonalnie i nie cytuj historii, bo ona nie jest w tej chwili nic warta. On nie próbuje ci nic udowodnić. Sam bardzo często łapię się na tym, że o wiele dalej zajadę jeśli wysłucham i przeanalizuję co druga osoba ma do powiedzenia. Uwierz mi, że warto. Warto analizować wpisy Chodzika czy Awe123 choć ich formy są skrajnie odmienne i tych drugich jest znacznie mniej. Można się wiele nauczyć i samemu przewidywać zachowania kursów.
    A tak dodatkowo spójrzcie jak całkiem fajnie technicznie w tej chwili wygląda Midas i ma ciekawy potencjalny zasięg wzrostu z tej formacji.
  • Re: .........Człowiek rodzi się bardziej kumaty ...lub mniej Autor: ~chodzik księżycowy [89.68.164.*]
    No właśnie i masz Szybki przykład, że proktolog to nie ginekolog.
    Chodzi mi o wpis AWE, gdzie pisze, że ogłaszam fale ,,C,, a tu zapaści nie ma.
    On po prostu nie rozumie rynku, niestety, bo to nie jest rynek walutowy. Oczywiście zastrzeżenia AWE są zupełnie bezpodstawne.
    Dlaczego ?
    Ponieważ fala ,,A,, spowodowała lawinowe spadki, to na zasadzie prawa zmienności Elliotta fala ,,C,, dokładnie jest taka jak być powinna. Niedawno ten temat poruszyłem odpowiadając DOT, bo dokładnie o to samo pytała.
    Będziemy więc mieli to co mamy teraz, czyli spadki i podbicia przez bardzo długi czas, ale będą to jednak spadki a na końcu w sumie okaże się, że bardzo dotkliwe.

Pozdrawia
    CK
  • KRAKUS - stray wątek z wypowiedzią DOT Autor: szybki7 [81.190.156.*]
    W sprawie wątku Krakusa.
    Przyznasz się do błędnego wyboru (złej rekomendacji) bez zbędnych i niedorzecznych tłumaczeń, czy będziesz ten temat (jak inne podobne omijał) , czy napiszesz jakąś kolejną bajeczkę-brednię ?

POBUDKA - patrz na DATY - bo dla DOT odpowiadałeś na post z .....WRZEŚNIA ; ))) (pamiętny czwartek) w którym ja TRAFNIE mówiłem żeby kupować , a ty BŁĘDNIE wieściłeś mocną zwałę i namawiałeś do sprzedaży !

Re: Kto wczoraj PO POŁUDNIU kupował ???
    Autor: ~dot [89.74.159.*], 2013-09-09 18:29
    a mi nie chodzi o sfinksa, tylko o całokształt
    czuję się jak idiotka, bo w czwartek, zamiast kupować i teraz zarobić,
    czytałam posty CK jaka to apokalipsa, armagedon i konie świata nas czeka na GPW
    kolejna nauczka,
    że z forum nie należy korzystać

Autor: ~dot [89.74.159.*], 2013-09-09 20:47
    ehh, no czasem tak bywa
    ale żal mam tylko do siebie,
    bo to jest forum, każdy ma prawo tu pisać,
    a to czy bierzemy pod uwagę czyjeś wpisy/ lub nie,
    to zawsze tylko nasza decyzja
    więc sama ponoszę konsekwencje
    a Twój wpis pamiętam,
    tylko przeczytałam go już po zamknięciu czwartkowej sesji ;-)

Autor: szybki7 [89.228.252.*], 2014-01-20 12:18
    Przeczytajcie ten wątek uważnie.
    To była rekomendacja krótkoterminowa (pamiętny czwartek). CK znów źle radził- a ja ,,miałem nosa"

Autor: ~chodzik księżycowy [89.68.164.*], 2014-01-20 12:26
    Może rzeczywiście mnie czytasz DOT, ale czy rozumiesz ?
    Niestety zupełnie nie !
    Ile to razy pisałem, że zaczynająca się fala spadkowa ,,C,, będzie na początku wyglądać zupełnie niewinnie i na dodatek jej druga podfala wpuści w maliny większoś

https://www.bankier.pl/forum/pokaz_tresc.html?thread_id=3139089&strona=1
  • Re: KRAKUS - stray wątek z wypowiedzią DOT Autor: ~chodzik księżycowy [89.68.164.*]
    Co znów za brednie ?
    O jakiego Krakusa chodzi ? o gorzałe ?
  • Re: KRAKUS - stray wątek z wypowiedzią DOT Autor: ~mrkuchar [156.17.58.*]
    @Chodzik
    Trzymasz jeszcze Trakcję?
    Spójrz jak rozwijają odbicie na Petrolu. Technicznie fajnie, fundamentalnie każdy wie o co chodzi ze spółką.
  • Re: KRAKUS - stray wątek z wypowiedzią DOT Autor: ~mrkuchar [156.17.58.*]
    No to mamy niezły zjazd na Trakcji.
  • Re: KRAKUS - stray wątek z wypowiedzią DOT Autor: ~chodzik księżycowy [89.68.164.*]
    witam mr.kuchar,
    To co widziałeś na Trakcji, ma swoją nazwę. To wytrząsanie stop loosów, wykonane przez łepskich facetów z kasą. Dobrałem więc na 1.23 i 1,24. i mam z tego powodu kaca moralnego, bo nie powinno się uśredniać w dół a ja właśnie to zrobiłem.
    Moim zdaniem i tylko moim zdaniem, Trakcja będzie nieliczną spółką, która ma szanse powalczyć o nowe szczyty. Cały rynek oceniam jako słaby i spodziewam się napływu podaży w przyszłym tygodniu.

Pozdrawiam
    Chodzik księżycowy
[x]
SFINKS 1,69% 0,48 2026-05-22 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.