Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: do kolegi szybkiego

Witam was 21 stycznia. Mamy wtorek.
Wczoraj sprzedałem Trakcję a dzisiaj ją odkupiłem. Jak możecie zobaczyć po wolumenie zrobiłem to na 1.29.
Rzeczywiście w formacji harmonicznej zakładałem, że AB=CD tak jak to napisał mr.kuchar.
Poza tym wyraźnie nazwałem to co dzieje się na Trakcji. Moim zdaniem jest to WWF.
Dalej tak sądzę, a ruch spadkowy traktuję jedynie jako powrót do pokonanej linii oporu.
Ponieważ przyglądam się danej spółce a w tym wypadku Trakcji, w różnych zakresach czasowych, to uwidoczniona wczoraj słabość przekonała mnie do zrealizowania zysku wcześniej, chociaż zakładana formacja harmoniczna miała swój szczyt w okolicach 1.40.
Panowie, ale to trzeba patrzeć nie tylko na takie rzeczy, ale przede wszystkim na sygnały osłabienia, które zapowiadały w tym wypadku podaż. Co prawda nie dużą, ale w moim wypadku było to kilkanaście tysięcy złociszy, więc na pewno było warto zaryzykować.
Tak jak wcześniej pisałem wielokrotnie, rynek naprawdę jest dla tych co mają sporą wiedzę. Cieszy mnie bardzo to, że są ludzie na forum, co na mnie psów nie wieszają, nie wylewają na moją głowę pomyj i jeszcze na dodatek polemizują z moimi wpisami.
Panowie, nigdy tak nie było i nie będzie, aby ktoś miał wyłączność na stawianie tylko dobrych prognoz. Do diabła, to wynika z samej natury rynku. Po prostu trzeba rozumieć prawa popytu i podaży.
Pozdrawiam wszystkich bez wyjątku, mając nadzieje, że jednak kilka osób zdecyduje się na przedstawienie swoich własnych scenariuszy z którymi będziemy mogli polemizować.
Natomiast stwierdzenie, że jestem najlepszym analitykiem technicznym na forum bankiera,
to nic innego jak podpucha psychologiczna. Czy ma to jakieś znaczenie ?
Oczywiście , że ma. Dopóki bowiem nie przestanie to drażnić kilku osób na tym forum i sprawiać, że zajmują się mną a nie tym co powinni, to stanowi to jedynie przykład tego, że zupełnie nie są przygotowani do inwestowania na GPW. Panowie, rynek wymaga skupienia i oderwania od wszystkiego dookoła, a jeśli kogoś ja sam wyprowadzam z równowagi takim zachowaniem, to jedynie świadczy, że nie potrafi sobie poradzić sam ze sobą. Jeszcze raz ! Do podejmowania decyzji inwestycyjnych potrzeba rozwagi i porzucenia wszystkiego co przeszkadza. To podstawa psychologii rynku do której wielu z was nie przywiązuje zupełnie wagi. Chcecie zarabiać, nauczcie się panować nad emocjami. Tym różnią się ci nieliczni, co odbierają kasę wszystkim pozostałym.

Chodzik Księżycowy

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
SFINKS -0,45% 0,44 2026-05-15 16:40:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.