• no dobra króliczki Autor: ~magda [83.22.12.*]
    szykować się , będziemy robić atak :)
  • Re: no dobra króliczki Autor: ~iryhor [188.47.40.*]
    co chcesz atakować?
  • Re: no dobra króliczki Autor: ~alonzo [109.95.206.*]
    Dzięki Ci za uświadamianie maluczkich.
    Ps.
    Nie uwierają Cię stringi w klejnoty ?.
  • Re: no dobra króliczki Autor: ~kumaty [212.95.7.*]
    Madzia jak sama widzisz tu od 3lat tylko atak eunucha.
  • Re: no dobra króliczki Autor: ~West [83.27.204.*]
    Obi nudzisz się na wczasach,to podciągnij
    ze swą paczką weste .przyznam że nie wierzę iż to zrobicie.
  • Re: no dobra króliczki Autor: ~magda [83.22.12.*]
    cierpliwości , wiem co mówię
  • Re: no dobra króliczki Autor: iryhor [188.47.40.*]
    od długiego czasu nie wierzę już kobietom
  • Re: no dobra króliczki Autor: ~wojtek [164.126.234.*]
    ,,,Magda to Ty tak zaszalałaś tymi siedmioma złotymi ,że nam kurs wyniosłaś na plus prawie 1,5 procent?!
  • Re: no dobra króliczki Autor: ~wojtek [164.126.234.*]

Ukraina: Cox i Kwaśniewski nic nie wskórali w sprawie Tymoszenko

..

.

Ukraina: Cox i Kwaśniewski nic nie wskórali w sprawie Tymoszenko
    [fot: PAP/Radek Pietruszka] .
    .

Rozmowy Pata Coksa i Aleksandra Kwaśniewskiego w ukraińskim parlamencie nie przyniosły rezultatu. Opozycja apeluje o zwołanie nadzwyczajnego posiedzenia we wtorek.

- Trudno, jest trudno - tak krótko skomentował Aleksander Kwaśniewski swoje rozmowy w ukraińskim parlamencie.

Inna Bohosłowska z rządzącej Partii Regionów powiedziała, że należy przyjąć dwie związane z integracją europejską ustawy o prokuraturze i wyborach, a potem nową, szóstą już wersję, ustawy dotyczącej leczenia za granicą zajmie się specjalna grupa robocza.

Jednak przedstawiciele grupy roboczej twierdzą, że na przygotowanie ustawy potrzeba około tygodnia. Tymczasem, jak przypomniał reprezentant opozycji Witalij Kliczko, we wtorek albo najpóźniej w środę parlament musi zebrać się na nadzwyczajne posiedzenie, aby przyjąć odpowiednią ustawę. Niestety za tydzień możemy mówić już o historii, a nie o przyszłości Ukrainy - zauważył.

W czwartek Pat Cox i Aleksander Kwaśniewski mają ogłosić swój raport o sytuacji na Ukrainie. Jeśli misji Parlamentu Europejskiego uda się rozwiązać sprawę Julii Tymoszenko, czyli umożliwić jej leczenie za granicą, raport będzie miał charakter pozytywny i pozwoli na podpisanie pod koniec miesiąca umowy stowarzyszeniowej Ukrainy i Unii Europejskiej.

.
    .

Czytaj więcej w Money.pl
    Prezydent wydał zalecenie ws. Tymoszenko
    Deputowani rządzącej Partii Regionów w parlamencie Ukrainy otrzymali polecenie poparcia ustawy umożliwiającej zagraniczne leczenie byłej premier Julii Tymoszenko - twierdzi gazeta internetowa "Ukrainska Prawda".

• Re: no dobra króliczki Autor: ~kumaty [212.95.7.*]
    Pare dni temu na UNN podawalo ze przeciwko Juli i jej koledze z usa wplynol wniosek do sadu o defraudacje 200 mile$ a wiec obecne "podchody" to zwykla zmyla. A propo Denys jest z ramienia partji z ktorej wywodzi sie "piekna Julia"
  • Re: no dobra króliczki Autor: ~wojtek [188.33.3.*]
    z julią sprawa rozwojowa ,ja czytałem dzisiaj że chodzi o defraudacje 500 milonów dolarów, ukraina jest bliska bankructwa ,dług ukrainy rośnie więc tylko janukowycza ratuje umowa stowarzyszeniowa,,jeżeli uniesię się honorem kiepsko to widzę,,gra do ostatniej minuty a zegar tyka ,,do dwóch tygodni będziemy mieli jasność ,,,z drugiej strony ukraina zostanie rozkradziona -wiadomo jak robi unia -za bezcen kupuja przedsiębiorstwa i wpuszczają swoich,,tak to się kręci,,już czekają w progach startowych...
  • prośba do Madzi z pitolem Autor: ~picuś [178.235.51.*]
    Szarpnij jeszcze za 10pln bo nie lubię jak moja westa się zieleni!
  • Re: prośba do Madzi z pitolem Autor: ~picuś [178.235.51.*]
    Oczywiście chciałem napisać że lubię jak jest zielona Sorki za przejęzyczenie
  • Re: prośba do Madzi z pitolem Autor: ~krętacz [78.10.104.*]
    Jeżeli Magda zabiera głos,to wie co mówi.Wkrótce się przekonacie.
  • Re: no dobra króliczki Autor: ~picuś [178.235.51.*]
    O dzięki madzia ale wybacz jeśli liczysz na dziękczynnego buziaka
  • Re: no dobra króliczki Autor: ~picuś [178.235.51.*]
    Już nie musiałaś dokładać w dogrywce tych 70 gr ale niech ci będzie skoro tak lubisz szastać kasą!
  • Re: no dobra króliczki Autor: ~taki tam [79.162.200.*]
    ale tu wzrosty :)
    podobnie jak na LSTC!

a pisałem wam przy 0,80 jak wchodziłem :)

w 2016 drugi eex :)

pozdrawiam i życzę wzrostów jak coś się ruszy to nie omieszkam nabyć "kilka sztuk śmiecia" :)
    tu zawsze można zdążyć "utopić"

JEST HOSSA na rynku A TUTAJ ?
    już do kilku dni bez westy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• PUTIN WYGRYWA Autor: ~quwerty [88.107.213.*]
    http://niezalezna.pl/48111-putin-wezwal-janukowycza
  • Popatrz na to quwerty Autor: ~Ludwik [188.29.164.*]
    Zostawiam bez komentu.
    http://www.polskieradio.pl/75/921/Artykul/951974,Doradca-Putina-Ukraine-czeka-szok-po-podpisaniu-umowy-z-UE
  • Re: PUTIN WYGRYWA Autor: ~To ty [83.7.12.*]
    czytasz Macierewicza,
    przecież to największy kłamca od 1917 roku ,
    po Leninie .
  • Re: no dobra króliczki Autor: ~Bizon [78.8.52.*]
    czuje że nic z tego wszystkiego nie będzie jedna wielka lipa. Niestety Putin chce zrobić z Ukrainy drugą Białoruś (naturalne granice geopolityczne i ekonomiczne) Akcje Westy są już tak tanie ze mam wrażenie ze decyzja Putina i Ukrainy w sprawie umowy stowarzyszeniowej juz została uwzględniona. w najgorszym wypadku wrócimy do początku czyli 0,55 jeśli wcześniej ukraińscy oligarchowie nie przejmą naszych akcji. Oni nadal maja dużo kasy z innych przekrętów, którą trzeba wykorzystać. Gdy wykopią za bezcen to wtedy i tylko wtedy i nam dadzą zarobić.
  • Dogrywka Autor: ~quwerty [88.107.215.*]
    Z jednej strony mamy Putina ktory bedzie chcial zagazowac calo ukraine tanim gazem,da bardzo dobre warunki na unie celna i w ostatnich negocjacjach zaoferuje Janowi mega fundusze dla ratowania systemu finansowego Ukrainy.
    Z drugiej strony jest Unia ktory rozpieprzy system ekonomiczny Ukrainy doprowadzajac strategiczne instytucje do kontrolowanego bankrutctwa,torujac sobie droge do taniej produkcji i ciekawego zbytu.
    Po trzeciej stronie lezy Julia podpierajac sie Kwasniewskim i Coxem dla ktorych na lotnisku zabraklo juz powitalnych kwiatow i cieplej dloni Jana.Julia na ktora czeka kroplowka gdzies w polnocnej nadrenii ze sluzbami usa i gb gotowymi i cierpliwymi aby wysluchac historii o ukladach z kremlem.
    Bedziemy swiadkami prostego przetargu gdzie bedzie startowac tylko dwoch wykonawcow.Wykolejona Unia ktora nie jest w stanie zagwarantowac tak naprawde niczego i Jak wielu mawia najbogatszej osoby na swiecie wlasciciela holdingow majacych ponad 50% papieru gazpromu czyli Putina.
    Kto wygra ten przetarg?Odpowiedzcie sobie sami.
  • Re: Dogrywka Autor: ~12345 [89.228.147.*]

quwerty [88.107.215.*]

i

slav100 [88.107.215.*]

o co Ci chodzi i skąd nadajesz?
  • Re: Dogrywka Autor: ~quwerty [88.107.215.*]
    Nie moge zalogowac sie do bankiera dlatego nie slav100.
    Nie rozumiem pytania"O co Ci chodzi?"Mozesz sprecyzowac?
  • Re: Dogrywka Autor: ~12345 [89.228.147.*]
    Zadałem pytanie ponieważ nie wiem co chcesz osiągnąć pisząc te wywody, uświadomić akcjonariuszy Westy o sytuacji ekonomicznej Ukrainy, pokazanie siły Rosji z Putinem w przededniu podpisania umowy stowarzyszeniowej czyli wywołać ich reakcje na twoje rewelacje?
  • Re: Dogrywka Autor: ~quwerty [88.107.215.*]
    Sa to moje przemyslenia na temat sytuacji politycznej i strefy wplywow Rosji.Zalezy mi na zdrowym dialogu i na prawdziwej ocenie terazniejszej sytuacji. Widze ze chcesz doszukac sie prowokacji z mojej strony i Twoja reakcja jest zblizona do pejoratywnego postrzegania ludzi na forum.
    A na czym Tobie zalezy i co ty myslisz ?Co sie wydarzy pod koniec listopada?
  • Re: Dogrywka Autor: ~Bizon [78.8.52.*]
    Lubie to :-)
  • Re: Autor: ~12345 [89.228.147.*]
    Wiele słów padło za pośrednictwem forum o spółce przez ostatnie dwanaście miesięcy o różnych cechach łącznie do pisania obrzydliwych skojarzeń o ludziach, władzach spółki jak i o niej samej.
    W na początku roku zamieszczałeś wątki przedstawiając Westę w korzystniejszym obrazie.
    Dzisiejsze Twoje przemyślenia skojarzone z Rosją i Putinem na gospodarcze i polityczne działania Ukrainy są nie na miejscu. Nie wiem czy dotarła do Ciebie informacja o zaprzestaniu woli dostaw gazu do ukraińskiej gospodarki, a więc Janukowicz nie pojechał do Moskwy po instrukcje postępowania przy wejściu do UE. Janukowicz dąży do zawarcia umów na cła z WPN i UE.
  • Re: Autor: ~quwerty [88.107.215.*]
    Widze ze sie nie rozumiemy,styl ktorym piszesz jest ustawiony na wygrywanie poprzez przedstawione przez siebie argumenty.Mi zalezy na dyskusji.
    Piszesz ze Putin z Rosja i ze swoja strefa wplywow jest nie na miejscu.To napisz mi co jest na miejscu Twoim zdaniem?Rozumiem ze wierzysz i Twoj swiat postrzegania Westy jest wyprowadzony przez ilosc posiadanych walorow przez Ciebie ale nie tak to dziala.Jestes zwiazany emocjonalnie z tym papierem dlatego tak redagujesz a papier jest tylko papierem...
    Jesli chodzi o korzystniejsze obrazy o ktorych piszesz,,Na poczatku roku ,tak zgadza sie 11 miesiecy temu Krauze byl milionerem a teraz jest bankrutem.Wczoraj bylo 1,70 a juro bedzie 0,95..
    Co do zaprzestania dostaw gazu na Ukraine,,Prosze przypomnij sobie ile razy w przeciagu ostatnich 10 lat Wielka Rosja straszyla kraje oscienne a takze GP przerwaniem dostaw gazu.Kiedykolwiek przestala ?nie nigdy.Chodzi o kase,i o strefe wplywow a surowiec jest jednym z mocniejszych kart przetargowych Rosji.
  • Re: Autor: ~12345 [89.228.147.*]
    Uważam temat za wyczerpany jesteśmy po innych stronach barykad. Dalsze konwersacje nic nie wniosą dla posiadaczy akcji zatem nie będę więcej odpisywał dla przeciwnika posiadaczy akcji .
  • Re: no dobra króliczki Autor: ~Bizon [78.8.52.*]
    Nic z tego nie rozumiem. Jeszcze nic nie ustalili, niczego nie podpisali a juz uzgadniają cła? nie jestem politykiem i trudno zrozumieć to co piszesz i strategie Ukrainy ale ja naprawdę o wielu rzeczach jeszcze nie wiem i mogę nie rozumieć ale sie przyglądam z cierpliwością i pokorą.
  • 12345 Autor: ~quwerty [88.107.215.*]
    Dla pocieszenia forecast poszedl do gory.Cokolwiek by to nie znaczylo.
    http://markets.ft.com/research/Markets/Tearsheets/Forecasts?s=WES:WSE

• Re: 12345 Autor: ~quwerty [88.107.215.*]
    Przeciwnik posiadania akcji?;)Barykady?;)
    Spij dobrze.
    Dobranoc
  • Re: 12345 Autor: ~alonzo [109.95.206.*]
    Jedno co pewne, to Janukowycz nie może ciągnąć dwóch srok za ogon.
    Teraz jest festiwal obietnic z obu stron i co by nie mówić, jakąkolwiek opcję wybiorą coś na tym zyskają.
    Jeżeli wybiorą kierunek europejski, to będzie wiele plusów dla Westy, a produkcja w Kursku pewnie będzie w stanie obsługiwać Wschód na korzystnych warunkach.
    Jeżeli wybiorą propozycję Putina, to opłaty celne z zachodem się nie zmienią, ale za to handel z Rosją i innymi republikami powinien mocno się poprawić.
    Co by się nie stało, powinno być lepiej niż do tej pory.
  • Re: no dobra króliczki Autor: ~wojtek [164.126.183.*]
    panowie jutro nam się wile wyjaśni, głosowanie i decyzja, do 18 listopada muszą podjąć ostateczną decyzję ,albo w lewo albo w prawo,,,to co putin przedstawia nie jest głupie,po co im unia?państwa wschodnie są tak bogate,że im unia nie potrzebna,,sami stworzą ją z swoimi,,gdzie westa wysyła najwięcej aku do niemiec czy do rosji?upusty w gazie ,ropie i wielu innych,,,dwa rozwiązania są dobre dla nas ,ale myśle,że umowa stowarzyszeniowa z ue jest bardziej korzystna z naszego punktu widzenia,,nie ma też co się czarować--rozgrabią ukrainę podobnie jak polskę ,wpuszczą swoich a oni zrobią porządek po swojemu,,z jednej strony olbrzymie dotacje z drugiej przedsiębiorstwa będą padać jak muchy by odkupić je za bezcen ,wjadą wielkie koncerny i to one będą dyktować warunki na ukrainie,,,,korupcja wzrośnie jeszcze bardziej a janukowycz będzie jeszcze bogatszy,,,
  • Re: no dobra króliczki Autor: ~12345 [89.228.147.*]
    Wojtek,
    zapomniałeś, że Westa musiała dokonywać i dokonywała dopłaty do sprzedaży akumulatorów na terenie Rosji. Nie przypadkowo wykupili w 2011r. dodatkowe udziały w Kursku, modernizują fabrykę, aby uniknąć opłat celnych tym samym obniżyć koszty wytwórcze i poprawić bilans. Mariaż z hurtownią w Hiszpanii jest przypadkowy ?
  • Re: no dobra króliczki Autor: ~wojtek [164.126.183.*]
    nie zapomniałem ,masz racje, ,rozpatruje różne kwestie,,myślę,że janukowycz gra na zwłokę i chce wyciągnąć jak najwięcej i od jednej strony i od drugiej,,,
    UE również jest zainteresowana tym, aby UA weszła do Unii Celnej WNP
  • Re: no dobra króliczki Autor: ~12345* [89.228.147.*]
    http://www.unn.com.ua/uk/news/1271358-upovnovazheniy-z-pitan-yevropeyskoyi-integratsiyi-v-pyatnitskiy-vpevneniy-scho-asotsiatsiya-iz-yes-bude-pidpisana
  • Re: no dobra króliczki Autor: ~Julian [89.78.72.*]
    Jeeeesssssssssssssssssttttttttttttttt
    http://www.unn.com.ua/uk/news/1271366-bez-pidpisannya-ua-z-yes-ukrayina-zalishitsya-bilya-rozbitogo-korita-l-kuchma
  • Re: no dobra króliczki Autor: ~glon [79.186.15.*]
    Z radości na newsy kurs się właśnie zaczął gwałtownie osuwać!
  • Re: no dobra króliczki Autor: ~Julian [89.78.72.*]
    Bo ogólnie jest wielkie NiC
  • Re: no dobra króliczki Autor: lew429 [81.219.101.*]
    A dlaczego tak wystrzeliłeś z tym" Jessssssssssssss" jak" nic"
  • Re: no dobra króliczki Autor: ~aj [89.73.218.*]
    póki nie będzie wyników póty nie zarobimy ani grosza, umowa czy z UE czy z Putinem niema znaczenia liczy się kasa w raporcie, ja czekam, bo wjebałem w tę spółkę kupe kasy a więc oby następny raport był jak najlepszy.
  • Re: no dobra króliczki Autor: ~mno [89.229.184.*]
    Dokladnnie tak jak piszesz, umowa z UE nie ma zadnego znaczenia, zreszta wyniki tez nie, spolka musi sie ktos zainteresowac.
  • Re: no dobra króliczki Autor: ~wojtek [188.33.63.*]
    panowie jedno z drugim jest powiązane,,a zainteresowanie jest---choćby naszej kochanej spółdzielni,,jak ktoś piszę że podpisanie umowy stowarzyszeniowej nie przełoży się na przyszłościowy kurs westy to jest w dużym błędzie,,,oszczędności na cłach to grube miliony,które zostają u przedsiębiorców na rozwój firm ,ogromne dotacje,,jeżeli westa jest sztandarowa dla janukowycza ,to gdzie pójdą w pierwszej kolejności dotacje?!spełniają najwyższe wymogi ekologiczne,a unia przykłada to tego dużą wagę,raport?! z raportem można zrobić wszystko,kreatywna księgowość ,nanieść później korekty,,,tu są potrzebne konkretne umowy na sprzedaż aku z wieloma państwami,,a zainteresowaniem po naszej stronie to inna bajka--brak dobrego marketingu i reklamy w Polsce westy,,ing wychodził i ludzie z dytansem podchodzą do tej spółki bo sytuacja zawsze może się powtórzyć,,,
  • Re: no dobra króliczki Autor: ~alonzo [109.95.206.*]
    Tak nikt spółką się nie interesuje :-)
    Pewnie jakaś niewidzialna siła trzyma kurs za pysk ;-)
    I robi to dla sportu.
  • Re: no dobra króliczki Autor: ~zzz [178.235.173.*]
    Dnia 2013-11-13 o godz. 09:21 ~alonzo napisał(a):
    > Tak nikt spółką się nie interesuje :-)
    Pewnie jakaś
    > niewidzialna siła trzyma kurs za pysk ;-)
    I robi to dla
    > sportu.

Ale dzięki temu możemy dalej skubać ...:-)
    pozdr
  • Re: no dobra króliczki Autor: ~zzz [178.235.173.*]
    Jeszcze sobie dobieram.
    pozdr
[x]
WESTAISIC 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.