• KOMENTARZ FUTURES 17.10.2012 Autor: maciek. [84.203.40.*]
    Witam

Sygnał systemu:

obecna pozycja L2417
    odwrócić na S, gdy kurs spadnie od otwarcia o 13pkt

zysk/strata systemu po reaktywacji z uwzględnieniem 2pkt przy każdorazowym odwróceniu: -83pkt

***podawane sygnały są w charakterze ciekawostki, nie są rekomendacją!!!***
  • Re: KOMENTARZ FUTURES 17.10.2012 Autor: ~Rudy [95.49.87.*]
    witam serdecznie i powodzenia :)
  • KOMENTARZ FUTURES 17.10.2012 Autor: ~vi [91.222.127.*]
    Na razie myśli nieuczesane, ale jeszcze nie zapomniałam.. jak pisze się.. witam.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES 17.10.2012 Autor: ~Termi [83.12.45.*]
    Witam
    Świetnie, że jest odnośnik w poście pod artykułem. :-)
    A na rynku, ciekawe czy mamy kontrę podaży i zaraz WIG20 ruszy w dół, czy wycieczkę po stopy? Bo baza to już tylko 6 pkt. Ale jaja...
  • SYSTEM ! Autor: zosia3005 [77.253.46.*]
    przekręcony na S :-))
  • Re: SYSTEM ! Autor: ostry- [83.5.202.*]
    Znaczy się bierzemy długie hehe ?
    A tak poważnie - co to kurna było ?
  • Re: SYSTEM ! Autor: zosia3005 [77.253.46.*]
    zasadniczo tak bywa .. ale ... od czasu do czasu system łapie długi ruch i jak wczoraj pisałam - mam nadzieję , że to bedzie ten :-))
  • Re: SYSTEM ! Autor: ostry- [83.5.202.*]
    A ja że będzie jak zawsze ostatnio. I pobrałem L oczywiście.
  • Re: SYSTEM ! Autor: ~kaprys [89.228.8.*]
    O co chodzi z TPSA, może ktoś coś wie?
  • Re: SYSTEM ! Autor: maciek. [84.203.40.*]
    chyba zapowiedzieli kiepskie wyniki za Q3 i zmniejszenie dywidendy
  • Re: SYSTEM ! Autor: ~Rudy [95.49.87.*]
    zrost zysku, spadek przychodów, kupiłem po 13,8 :)
  • Re: SYSTEM ! Autor: artimar [83.10.85.*]
    po co kupiłeś, jak tu uspokojenia nie widać i kurs mocno ciągnie w dół?. Do tego ta potężna luka bessy na otwarciu.
    Niezłego psikusa tpsa wywinęła posiadaczom długich pozycji. Bo ci co Ski posiadali to mają strasznego fuksa.. Sam nie zamknąłem wczoraj L i poczekam do dzisiejszego zamknięcia.
    dlaczego? bo moim zdaniem reakcje jest całkowicie niewspółmierna z wynikami, jest panika więc kiedy kupować jak nie teraz, jak wróci do kursu otwarcia? oczywiście stop postawiony i obserwuję, ilość nieduża
  • Re: SYSTEM ! Autor: artimar [83.10.85.*]
    ja tu widzę siłę do testowania 13zł. a nawet dolnych widełek. To jest spółka defensywna i jak kur dostaje mocno po dupie, to ciężko się wykaraskać. Osobiście stawiałem dziś na test 2423 indeksu i jeśli podaż ma sporo energii to wracamy do wsparć.

Niespodziewana obniżka prognoz TP SA i planowanej dywidendy ciągną kurs mocno w dół
    (opinia, aktl.)

17.10. Warszawa (PAP) - Grupa TP nieoczekiwanie podała wstępne szacunki wyników za trzeci
    kwartał 2012 roku, a dodatkowo obniżyła mocno prognozy na cały 2012 rok oraz obniżyła
    poziom planowanej dywidendy za 2012 rok. Zgodnie z zapowiedziami analityków rynek
    zareagował gwałtowną wyprzedażą papierów spółki. Akcje taniały ok. 9.20 o blisko 14 proc.,
    do 13,94 zł.

Włodzimierz Giller, DM PKO BP (raport poranny):

"Wysokość wolnych przepływów pieniężnych rozczarowuje. (...) Podane informacje mają
    jednoznacznie negatywny wpływ na wycenę TP SA. Proponowana dywidenda z zysku 2012 roku
    jest znacznie niższa od oczekiwań rynkowych. Średnia stopa dywidendy dla koszyka spółek
    europejskich wynosi obecnie 7,5 proc., a dla TP SA przy obecnej cenie rynkowej wynosi 6,2
    proc. (poprzednio 9,3 proc.). Widzimy istotny potencjał spadku akcji TPSA w stosunku do
    naszej ceny docelowej".

Waldemar Stachowiak, Ipopema Securities:

"Odbiór tego jest bardzo negatywny, bo mimo że sam trzeci kwartał finansowo wygląda
    powiedzmy mniej więcej zgodnie z oczekiwaniami, to redukcja prognozy i to dość głęboka a
    także niespodziewana, może być rozpatrywana tylko negatywnie, w szczelności, że ma
    przełożenie na głębokie cięcie dywidendy.

Spółka wskazuje na większy wpływ ofert nielimitowanych, które rozwadniają ARPU i pewnie to
    co widzimy w wynikach trzeciego kwartału to jeszcze nie jest koniec tego rozwadniającego
    efektu. To jest o tyle dziwne, że te oferty weszły pod koniec marca czy na początku
    drugiego kwartału i do tej pory spółka je bagatelizowała, a teraz się okazuje, że impakt
    był jednak dużo głębszy i spółka też się wydaje być tym zaskoczona.

Możemy więc mieć dziś mocny spadek kursu."
    no i mnie wyrzuciło, zobaczymy co dalej się stanie, pewnie jak pisałeś test 13
    cenie 16,19 i stopie dywidendy 1,5 wychodzi 9,26% przy stopie 1zł wychodzi cena 10,80 zł :)

więc jakiś potencjał spadku jeszcze jest :)
    Baza już normalna, ale system faktycznie przekręcony... I spokój jednego KGHMu ratuje cały indeks, bo byłoby już -1%... :-)
  • Re: KOMENTARZ FUTURES 17.10.2012 Autor: ~krak [83.12.138.*]
    i znowu mętlik i miśki mają swoje argumenty sam już nie wiem o co chodzi grubemu. w dół nie ciągnie w górę również koncentracja 35-40 na kontraktach to sporo i mógł by wykonać ruch ale nie wykonuje. Nasza " bananowa" giełda :((
    Może właśnie nie wykonuje żadnego ruchu, bo jest napakowany na maksa? I tylko czeka na realizację scenariusza, który na pewno wystąpi? Poza okresami zmian serii, rzadko przekraczał próg 40 %...
    Jeszcze się sesja nie skończyła, ale póki co mamy najklasyczniejsze odbicie od przełamanej wcześniej linii przyspieszonego trendu wzrostowego na WIG20, co sugeruje dalszy ruch w dół... No i widać, że jest autentyczny problem z trwałym przejściem poziomu 2400 na WIG20... Ponieważ obrona z kolei odbywa się niewiele niżej, granice nam się zawężają, co zbliża nas do rozwiązania miesięcznego problemu boczniaka... :-)
  • Re: KOMENTARZ FUTURES 17.10.2012 Autor: zosia3005 [77.253.46.*]
    Przypuszczam , ze poziomu 2400 nie wybronią ..
    Dane z Polski wczoraj były bardzo słabe a dziś dane z naszego przemysłu .. jak będą słabe - a na to się zapowiada - przecena może przyspieszyć , niezależnie od innych rynków i wtedy nawet KGHM sie podda ..
    .. Edek też raczej nie utrzyma się tak wysoko , bo Grecy podobno powiedzieli Trojce , że już maja dość oszczędności i mają wytyczne Europy w nosie .. lub coś w tym stylu :-)

Z drugiej strony - nasze Byki kontraktowe ciągle łapią dołki i nie chcą odpuścić .. ciekawe ..
  • Re: KOMENTARZ FUTURES 17.10.2012 Autor: bull_eye [87.222.95.*]
    Dziń dybry :) A coście tu nabroili?
    a dobra już doczytałem, kochana TPSA psikus :) Sprawdzi się stara zasada, kupuj na panice, sprzedawaj na euforii? A tak w ogóle to mogliby szybko usunąć tego śmieciucha z wig20... osobiście nie cierpię tej spółki, od kiedy tylko pamiętam ciągle chodzi przeciwnie do innych spółek z indeksu
    jeśli dobrze liczę to gdyby nie TPSA to byśmy byli w okolicach 0,2-0,3 na plusie, (nie uwzględniając negatywnego sentymentu do innych walorów przy takim spadku)

ładny psikus :)
    trzeba poczekać aż opadną emocje i jestem przekonany, że znajdą się kupujący dla których ta wycena tepsy będzie atrakcyjna.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES 17.10.2012 Autor: ostry- [83.5.202.*]
    Też za nią nie przepadam ale na wszystko można spojrzeć dwojako.
    W tej chwili smieć spada 20% , jakby tak jednak odbił to może w końcu by się udało...
    Lubię tą teorię luk która mówi że rynek dąży do ich zamykania.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES 17.10.2012 Autor: ~kedlav [37.30.27.*]
    tak tylko co ma wspolnego tpsa z wegrami oni juz prawie 2% na minusie ,jak tak dalej pojdzie to im dzisiaj dorownamy , a ja ciagle na dlugich,, tych zredukowanych naszczescie hehh
    Słuszna uwaga. Niestety nie znam odpowiedzi.
    Może też mają jakąś swoją Tepsę ?
    Dax idzie w górę , niewiele ale jednak
  • Re: KOMENTARZ FUTURES 17.10.2012 Autor: zosia3005 [77.253.46.*]
    uwazaj o 14.00 na dane z polskiego przemysłu , bo jak widać po BUX sentyment do naszego regionu słaby i możemy nie tylko być drugim Budapesztem ale go przegonić .. nie twierdzę , że tak się stanie ale widzę duże ryzyko .. jak zaczną wywalać KGHM to będzie już po herbacie ... :-(
    Uważam zosia, uważam.
    Mając pół bańki na parkiecie trzeba uważać.
    wywalają akcje BUX bo im się trafia tanio kupić akcje TPSA ;-) proszę powiązanie :P
    Może być też tak że wywalają w Budapeszcie bo idzie w dół w Warszawie.
    strach stopy stawiac dzisiaj cholera wie co sie wydarzy osobiscie nie stosuje stopow ale moze dzis zrobie wyjątek tylko nie napisze na jakim poziomie bo gruby zobaczy hihhi
    Hmm, gdyby nie wybryk TPSA, byłoby po misiu... Inne walory nie pękają... A jak jeszcze TPSA zacznie się podnosić, to znowu różnie może być... Tylko powolny, pogarszający się sentyment do akcji (dane o 14:00 ?) może nas zepchnąć dalej w dół. I faktycznie wszystko zależy od miedziaka... Może dlatego jest tak agresywnie na każdej zniżce kupowany...? To nasuwa mi pytanie ogólne, czy ta agresywna obrona przed spadkami, choćby do 2350 nie wynika z "być, albo nie być" funduszy inwestycyjnych? Jeżeli pękniemy, to przecena może byc spora, więc walczą jak o życie... Bo patrząc na otoczenie gospodarcze, to jaskółki poprawy nie widzę...
    Dla mnie na razie obowiązuje krótka, ale z dużą dozą czujności... :-)
    @Termi dopóki przebywamy w konsoli pod szczytami to nie masz nawet prawa myśleć, a co dopiero rozmawiać na temat krótkiej :P to taki odwlekany wyrok na niedźwiedziu ;-) Wypadniemy dołem to zaczniemy rozmawiać o krótkich, bo teraz to jest próba łapania górki.
  • KOMENTARZ FUTURES 17.10.2012 Autor: ~vi [91.222.127.*]
    .. czekam na nieruchomości Stanowe i eu/us 1.3170.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES 17.10.2012 Autor: ~vi [91.222.127.*]
    ..wg planu po sznureczku ;)
    Ponieważ 19 września mój systemik wygenerował sygnał sprzedaży, to w zakresie konsoli trzy razy grałem krótkie... A tamten sygnał sprzedaży, póki co, nie został zanegowany... I teraz też jestem na eS od 2418... Stopa ustawiam "po kosztach" i czekam... Zadomowimy się w cenach zamknięcia ponad 2420, zobaczę co dalej, bo na razie jest z tym niejaki problem...
    Intraday jak najbardziej, sam wczoraj pisałem o krótkiej w okolicy 20, ale niestety zadrżała mi ręka :) Chodzi mi bardziej o obowiązujący schemat gry, każdy zysk z krótkiej księgowany i powrót do długiej jako właściwej pozycji. Wypadniemy z konsoli dołem to tą docelową pozycją będzie krótka, choć i długa będzie pogrywana.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES 17.10.2012 Autor: ~pogromca frajerów [178.56.42.*]
    Dnia 2012-10-17 o godz. 12:39 bull_eye napisał(a):
    > @Termi dopóki przebywamy w konsoli pod szczytami to nie
    > masz nawet prawa myśleć, a co dopiero rozmawiać na temat
    > krótkiej :P to taki odwlekany wyrok na niedźwiedziu ;-)
    > Wypadniemy dołem to zaczniemy rozmawiać o krótkich, bo
    > teraz to jest próba łapania górki.

przebywasz pod szczytami swojej głupoty bufonie
    wszystkie długie pozamykane, powodzenia
  • Re: KOMENTARZ FUTURES 17.10.2012 Autor: ~byku [83.71.137.*]
    Poranny zmasowany atak jusia na forum Bankiera oznaczał armagiedon TePSy :-)
    Proszę kupować systemy, chłopak zbiera na miejsce w przytułku, a zima za pasem.
    Czy TEPSA nie przewidywała jakiegoś skupu swoich akcji? Taka przecena to by była świetna okazja na taki manewr
    Jako bardzo celne spostrzeżenie, pozwalam sobie przekleić posta @zulus_chaka z forum pod blogiem W. Białka:

"@zulus_chaka
    rozjechal sie kgh z miedzia i usdpln. aby kghm korelowal z miedzia powinien byc 20pln nizej (miedz lize dolki i ceny z okolic 12 wrz sprzed luki QE3) , usdpln tez nie jest silny, jesli pojdzezie droga wegierska ( usdhuf najnizej od roku ) to wkrotce zobaczymy nowe minma waluty
    ....czyli albo grubas podtrzymuje najbardziej wazacy papier w w20 by podawac krotkie na fw20 - ( dzis jest ladnie widoczne smieszny obrot na kgh przy gigantycznym na tps) albo mamy prawdziwe wybicie na indexie , a kazda slabosc nalezy kupowac i nie kombinowac."
    Aby móc skorelować kurs KGHM z cenami miedzi, trzeba by założyć: firma jest skostniała i się nie rozwija i że podstawową działalnością jest wydobycie miedzi i co roku jest to wartość stała, powiedzmy nie przekraczająca możliwości wydobywczych. Powiedzmy rok w rok 500 mln ton i nie więcej, wtedy moim zdaniem można by korelować kombinat z wycenami miedzi. Tymczasem przejęcia innych firm wydobywczych plus zwiększanie wydobycia złóż własnych w zupełności mogą zrekompensować różnice w cenie miedzi, plus dywersyfikacja dochodów KGHM z innych działalności. Tak więc uważam, że nie tędy droga by przez pryzmat ceny miedzi, lecz poprzez przychody spółki i inne wskaźniki analizy fundamentalnej.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES 17.10.2012 Autor: maciek. [84.203.40.*]
    Chyba czas na wzrosty, gospodarka "kwitnie" więc bez obaw.
  • KOMENTARZ FUTURES 17.10.2012 Autor: zosia3005 [77.253.46.*]
    fantastyczne dane z USA .. czy to umocni dolara ?! ... :-))
    Ostry ja sie przekrecam na s . zobacz co w Budapeszcie sie dzieje ..
  • Re: KOMENTARZ FUTURES 17.10.2012 Autor: ~qwerty [195.189.88.*]
    czy my gramy w Budapeszcie??
    oni rośli po 3% my nie teraz oni oddają ;)
  • Re: KOMENTARZ FUTURES 17.10.2012 Autor: zosia3005 [77.255.64.*]
    PLN się gwałtownie osłabia ..
[x]
FUTURIS 26,32% 0,24 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.