• RGR zasięg okolice 5.7 Autor: ~Jeżyk [188.122.20.*]
    Nie jestem fanem AT ale zasięg tej kształtującej się formacji pokrywałby się z moim wyznaczonym już wcześniej.

Zobaczymy czy wydarzy się to już przy tej okazji.
  • Re: RGR zasięg okolice 5.7 Autor: eldealeros [80.49.190.*]
    Na ten moment nie ma żadnego narysowanego RGR'a na żadnym z tenorów poza odwróconym RGR'em na wykresie miesięcznym, który zwiastuje wzrosty. Czas na jego realizację.
    Mówiąc o odwróconym RGR'rze mam na myśli indeks Wig-Energetyka. Na wykresie Tauronu nie ma aktualnie żadnego RGR'a ani prawidłowego ani odwróconego.
  • Re: RGR zasięg okolice 5.7 Autor: ~Jeżyk [188.122.20.*]
    Mocno życzeniowa ta formacja na WIG Energia :D

Teraz napisałem o możliwości powstania takiego RGR, czyli w przypadku jej realizacji w ostatnim najlepszym momencie do wyjścia z inwestycji.

Jeżeli Tauron teraz zostanie zrzucony w okolice 9PLN to na WIG Energia też już będziesz miał modelowo wyglądającą formację, tylko nie w tę stronę w którą byś sobie życzył :D

Pierdyliard różnych rzeczy może się narysować. Do póki coś się nie narysowało to w analizie technicznej tego nie ma. Była szansa na realizację RGR'a na Tauronie na wykresie D1 w dniu 23 marca gdzie kurs po odbiciu w dół w dniu 18.03 od wysokości ramion zjechał do linii szyi w dniu właśnie 23 marca. No i co się stało... Kurs nie przepadł linii szyi w dół tylko wybił z powrotem w górę negując tą formację. Po czym wybił się powyżej zakresu ramion do poziomu 11 zł. Nie ma już tej formacji.
    Ten "RGR" który opisujesz też jest upośledzony. Proponuję zmienić interwał na tygodniowy i nie szukać na siłę.
    Na tygodniowym póki co niczego nie ma natomiast analiza RSI na tym tenorze pokazuje mi, że wybijemy nowy szczyt więc też się tam nic nie narysuje.
  • Re: RGR zasięg okolice 5.7 Autor: ~Dealer [37.31.16.*]
    Eldiletos napisał wyżej że jak czego nie ma na wykresie, jeżeli coś się nie wyrysowała to tego nie ma. A sam teraz wściekłe zaprzecza swoim słowom pisząc coś o RSI i wybiciu na nowy szczyt. Na razie nie ma nowego szczytu. I kropka. Tauron ma mega problem z przebiciem oporu na 10,60 złotych.
  • Re: RGR zasięg okolice 5.7 Autor: ~cierpliwy11 [149.154.225.*]
    Na Tpe wczoraj 2.5 mln na sesji i tyle samo o 17h00. Dziś 2.4 na sesji i 0.6 o 17h00. Ktoś robi porzadki w portfelu i tyle... po wejściu w wig20 tpe najsłabszy z energetyki...
  • Re: RGR zasięg okolice 5.7 Autor: ~cierpliwy [83.30.158.*]
    Nie ma RGR GRG i innych rynek rządzi się swoimi prawami. Na energetyce trudno stracić czy to gaz czy ropa naftowa czy węgiel. Póki nie ma nic innego co będzie zasilało w energię całą naszą egzystencję Nie da się stracić. Trzeba być cierpliwym, Miłęgo wieczoru. Pozdrawiam wszystkich użytkowników forum
    Też uważam że większe szanse ma scenariusz spadkowy i realizacja RGR na tauronie niż orgr na WIG energetyka. Wojna na bliskim wschodzie trwa a końca nie widać. Najlepsze wiadomość to taka że drobni akcjonariusze sprzedali Tauron z krociowymi zyskami i teraz cierpliwie i spokojnie czekaja na 2 albo 3 złote by ponownie wejść w akcjonariat. Sam się do takich akcjonariuszy zaliczam.
  • Re: RGR zasięg okolice 5.7 Autor: eldealeros [83.7.187.*]
    Dyżurni wichrzyciele w akcji.
  • Re: RGR zasięg okolice 5.7 Autor: ~alienn [88.156.131.*]
    męczysz się chłopie na tym Tauronie, po co Ci to ?
    fomo Cię gnębi,
    nie niszcz sobie zdrowia, nie warto, na gpw jest 446 spółek,
    wybierz coś innego, może Ci się uda odrobić straty.
    nie męcz buły bo komp mi się zamula.

On się tutaj nie męczy. On ma tutaj robotę do wykonania. Jego rolą jest sianie zamętu ludziom w głowach. Typowa technika szorciarza. Pisząc o kompletnie nieuzasadnionych poziomach 2 zł próbuje zasiać ludziom strach w głowach i niepewność na słabszym rynku. Kiedy ja używałem nick'a "dealer" to równolegle zaczął używać tego samego aby wprowadzić uczestników forum w błąd, że niby zmieniłem narrację na spadkową. Typowy forumowy trol.
    Kłamiesz, moja rolą jest dzielenie się wiedzą aby ludzie nie przepłacali za akcję.
    Wycena akcji Taurona na poziomie 2 zł mówi wszystko o twojej wiedzy.
  • Re: RGR zasięg okolice 5.7 Autor: ~gonzoo [156.146.61.*]
    Tak sobie myślę że jeżyk i ,,złodziej nicków" muszą być tu fest zarobieni,dzielą się ochoczo znajomością AT z leszczami
  • Re: RGR zasięg okolice 5.7 Autor: ~Cycol [91.94.10.*]
    Dwa złote już nie będzie bo inflacja zmieniła 2 w 5
  • Re: RGR zasięg okolice 5.7 Autor: ~alfred [212.87.10.*]
    Przy obecnych C/WK 0,9 i C/Z 5,6? Bardzo wątpliwe.
    Najwidoczniej mało na giełdzie jeszcze widziałeś.

Aktualnie schodzimy coraz niżej, dalej realizuje się scenariusz wykreślenia drugiego ramienia. Moim zdaniem papier dalej jest pięknie dystrybuowany. Po zejściu do poziomów w okolice 9PLN może nastąpić już to gwałtowne zejście o którym pisałem. Wstępnie okolice 5,6PLN a potem się zobaczy, już będzie trochę więcej wiadomo w co się gra na świecie.

Miejmy nadzieję, że eldealeros tak jak obiecywał wam złote góry czy tam otwarte niebiosa w okolicach ATH żebyście przypadkiem nie robili konkurencji przy dystrybucji, równie ochoczo wesprze was chociaż ciepłym słowem jak kurs zejdzie na 5PLN, bo pieniędzy pewnie wam nie odda, tylko poda wskaźnik i będzie pisał o kolejnym bardzo silnym wsparciu i że jest tanio :D

Tak to działa, kiedyś się nauczycie :D

• Re: RGR zasięg okolice 5.7 Autor: eldealeros [83.7.188.*]
    Są pewne granice absurdu. Wartość księgowa na papier to 11.86 i naprawdę ktoś musiałby być jeleniem aby sprzedać papiery za 5 zł, zważywszy, że spółka bardzo dobrze funkcjonuje, jest wyceniana znacząco poniżej podobnych spółek w Europie i nie ma się na ich tle czego wstydzić. Rozumiem, że chciałbyś kupić bo ewidentnie stoisz na peronie od początku trendu ale nie wydaje mi się aby udało ci się kupić Tauron w takiej cenie. RSI na wykresie tygodniowym nie pasuje do twojej wizji. Moim zdaniem w najbliższych tygodniach Tauron wybije nowy szczyt. Zobaczymy czyja wizja się sprawdzi. Rynek weryfikuje wszystko.
  • Re: RGR zasięg okolice 5.7 Autor: ~alienn [88.156.131.*]
    no i po co te osobiste wycieczki ?
    że niby taki mądry jesteś ?
    że niby czerwony pasek w piątej klasie podstawówki,
    skoro tak to napisz coś mądrego, chętnie poczytam - naprawdę
  • Re: RGR zasięg okolice 5.7 Autor: ~alienn [188.33.40.*]
    No dawaj Jeżyk, śmiało,, chętnie się dokształce,,,
  • Re: RGR zasięg okolice 5.7 Autor: ~alfred [31.61.186.*]
    Ty o jabłkach, ja o gruszkach i śmiesz mnie pouczać?
  • Re: RGR zasięg okolice 5.7 Autor: ~Dealer [37.31.54.*]
    Wariant z 5,7 cały czas aktualny?
    Wykres każdy widzi. Tutaj nic się nie zmieniło. Na razie idziemy jak po sznurku.
  • Re: RGR zasięg okolice 5.7 Autor: eldealeros [83.7.35.*]
    Zależy jak na niego patrzysz. Jeśli w układzie logarytmicznym to możesz coś podobnego widzieć, jeśli w układzie normalnym to nie ma tego o czym mówisz. RSI na wykresie tygodniowym nie potwierdza twojej teorii. Według mnie do kilku tygodni będzie wybicie w górę. Układ na wykresie tygodniowym Tauronu jest ten sam co na wykresie tygodniowym Wig-Energetyka i tam ta sytuacja jest bardziej wyraźna.
  • Re: RGR zasięg okolice 5.7 Autor: ~Wynalazca [89.79.144.*]
    Na kupnie wisi...165k akcji! Dawno czegos takiego nie widzialem.
  • Re: RGR zasięg okolice 5.7 Autor: eldealeros [83.7.186.*]
    Cała druga połowa sesji to było dzisiaj ładne wybieranie. Ci co się znają wiedzą, że są to bardzo ciekawe poziomy na energetyce i dlatego te wzrosty na ogólnie słabym rynku nie są przypadkowe. Jesteśmy w silnych strefach wsparcia na wszystkich aktywach energetycznych. Zobaczymy co wydarzy się jutro. Ropa znowu rośnie więc energetyka może być w centrum zainteresowania ponownie jako alternatywa dla drogich paliw.
  • Re: RGR zasięg okolice 5.7 Autor: ~Arek [89.229.111.*]
    Jutro może jeszcze nie bo piątek. Obstawiam ruch w kierunku 12 zł czyli nowych ATH od poniedziałku..ale chciałbym się mylić
    Piątek nie ma nic do rzeczy na akcjach bo i tak jest nocna przerwa w notowaniach w tygodniu. Więc czy to zwykły dzień z nocną przerwą czy weekend to nie ma znaczenia. Nieraz piątki czy inne ostatnie dni roboczego tygodnia były zielone. Ostatnio np. wielki czwartek 2 kwietnia +4.6% przed 4'ro dniową przerwą. Piątek ma znaczenie bardziej na forexie bo ten zatrzymuje się tylko na weekend i tutaj trzeba skrupulatnie zrządzać pozycją.
    Ma znaczenie psychicznie bo nie wiadomo co się wydarzy w weekend a czasy mamy burzliwe..ale tak jak napisałem chciałbym się mylić i fajnie było jutro mieć tutaj silna zieleń
    Miało być psychologiczne..ech ten słownik w telefonie
    Po naszej sesji po godzinie 17tej też nie wiadomo co się wydarzy. Wall Street tak naprawdę o tej porze dopiero się rozkręca, Trump podejmuje decyzje w nocy kiedy śpimy i efekt jest taki, że codziennie na noc powinniśmy według tego podejścia być bez akcji a jednak ich nie sprzedajemy. Weekend jest o tyle lepszy od krótkiej jednej nocy, że nawet jak się coś wydarzy to jest więcej czasu na ostudzenie emocji.
    Zostało już jakieś niecałe 30 groszy do zrealizowania scenariusza. Trochę za szybko to poszło i jeszcze w jednym ciągu. Widocznie ktoś tu nie ma czasu.

Można jeszcze liczyć na kolejną gwałtowną podbitkę i powtórkę ze scenariusza jeżeli towar nie został wypchnięty w zakładanej ilości. Tak właśnie wygląda dystrybucja. Aczkolwiek to już jest myślenie życzeniowe którego tutaj na forum jest sporo :D

Jesteśmy już prawie na linii wybicia po której może pójść już ten gwałtowny ruch z zasięgiem o którym pisałem.

Zobaczymy czy zgra się to ze starą zasadą rynkową "Sell in May..."
  • Re: RGR zasięg okolice 5.7 Autor: ~Wynalazca [82.214.140.*]
    Jezyk, wylacz AI. Wlacz myslenie. Obie cie przerastaja jak widac.
    Tobie za to proponuje odstawienie alkoholu ale pewnych rzeczy i tak już nie cofniesz.

Wracając do Tauronu zapomniałem wspomnieć jeszcze o jednej możliwości. Jeżeli rząd wystawi rękę po pieniądze spółki, a może to zrobić w dowolnym momencie pomimo puszczenia przekazu o "wykluczeniu' takiej możliwości (to dla naiwnych), kurs znowu będzie meandrował przez kolejną dekadę, ale tym razem w przedziale 5-7PLN. W tym czasie niektórzy wiecznie zdziwieni jak działa rynek GPW dalej będą kopać w fundamentach :D

To jest jedna możliwość, a jak będzie to zobaczymy.
  • Re: RGR zasięg okolice 5.7 Autor: ~Rafał [91.212.223.*]
    Dnia 2026-04-30 o godz. 11:32 ~Jeżyk napisał(a):
    > Tobie za to proponuje odstawienie alkoholu ale pewnych rzeczy i tak już nie cofniesz.
    >
    > Wracając do Tauronu zapomniałem wspomnieć jeszcze o jednej możliwości. Jeżeli rząd wystawi rękę po pieniądze spółki, a może to zrobić w dowolnym momencie pomimo puszczenia przekazu o "wykluczeniu' takiej możliwości (to dla naiwnych), kurs znowu będzie meandrował przez kolejną dekadę, ale tym razem w przedziale 5-7PLN. W tym czasie niektórzy wiecznie zdziwieni jak działa rynek GPW dalej będą kopać w fundamentach :D
    >
    > To jest jedna możliwość, a jak będzie to zobaczymy.

Rzad pojdzie po pieniadze spółki i wtedy kazdy akcjonariusz zyska bo bedzie to w formie dywidendy. Nie pisz juz nic bo tylko sie ośmieszasz
    Jezyk, nie ma sensu dyskutować z wynalazca czy eldealerosem. Jak jednemu zaczyna brakować argumentów merytorycznych to zaczyna człowieka obrażać, a drugi przylapany na kłamstwie się wscieka. Szkoda czasu. Co do tauronu, to rząd nie tylko przez dywidendę może zgarnąć kasę. Przecież jest podatek bankowy to dla banków. Jest podatek od nadmiarowych zysków, cokolwiek to oznacza. Dziura w budżecie i w NFZ coraz większa. Nie zdziwie się jak rząd w tym roku sięgnie po zyski od spółek skarbu państwa. Za rok wybory więc podatków dla ludzi już raczej nie podniesie.
    Poziom jaki jest to każdy widzi. Mieszanka frustratów z parzącym w ręce kartoflem do pary z opłaconymi naganiaczami którzy nagle objawili się na forum jako samarytanie i wpierają indywidualnych swoimi "analizami". Wszystko jest utrwalone i można sprawdzić korelację tego "doradztwa" z wsadzeniem na minę. 

Trochę na rynku już jestem i nóż się w kieszeni otwiera jak się patrzy na tę skalę manipulacji. Mam nadzieję, że to już jest apogeum tego zjawiska. 

Koniec końców za straty i tak każdy odpowiada jest sam. Poza tym nikt nie mówił, że nauka będzie za darmo :D

A co do zysków spółki to ogolę łeb na łyso jak się okaże, że w szczególności w tym otoczeniu rynkowym minister niczego nie ukradnie "specjalną" ustawą.
    Jak tam frustraci dealer i jeżyk na peronie? Grilla ustawiliście na majówkę. Dzisiaj obroniliśmy SMA50. To jest fakt a z faktami się nie dyskutuje. Możecie marzyć dalej o Tauronie po 5 zł.
    5 zł?..śmiech na sali...będzie 5 ale euro...Energetyka to główna gałęz polskiej gospodarki która przechodzi kluczowa przemianę i rząd będzie to wspierał a nie przeszkadzał....i tyle w temacie.
    @eldealeros

Ta podbitka na fixingu o kilka groszy tak Cię podnieciła? I co jeszcze tam wypatrzyłeś ciekawego? Dzisiaj SMA50 i codziennie coś innego. Już się tak jąkasz o dołku od czasu słynnego obwieszczenia otwarcia niebios na ATH przy 11,92 PLN :D 

A tu kurs codziennie sukcesywnie coraz niżej :D Musisz coś zmienić w metodologii, ale przecież nie o to chodzi jak się nagania.

Już dzisiaj pisałem o możliwości podbitki, ale nie takiej rachitycznej którą się podnieciłeś, ale z powrotem do poziomu 11PLN i potem znowu jazda do dołu. Tak wygląda dystrybucja która ma tu miejsce.

Także jakieś teksty o kiełbasie to możesz wrzucać jak przebijemy ATH i wylądujemy na tych twoich 15 czy 16, czy bóg wie ilu PLN za akcje sobie wymyśliłeś w ostatnim czasie jako docelowy poziom :D

Dystrybucja na rynku odbywa się codziennie pomiędzy kupującymi i sprzedającymi. Ktoś kupuje ktoś sprzedaje. Napisz do Helikona to może wystraszy się twoich opowieści bo jak na razie nie sprzedał ani jednej akcji. Chyba, że dla niego pracujesz łączni z kumplem dealerem bo żadnych akcji nie macie a jakoś dziwnie dużo czasu spędzacie na tym forum strasząc ludzi wymyślonymi formacjami które nie istnieją.
  • Re: RGR zasięg okolice 5.7 Autor: ~Wynalazca [37.30.37.*]
    Jezyk jak to jest byc debeallem i udawac, ze cos sie wie? Twoich poziomow nie bylo i nie ma, a nasze z korektami sa.
  • Re: RGR zasięg okolice 5.7 Autor: ~Wynalazca [37.30.37.*]
    Pomeandrowales jezyk? To wio do npry, juz ci 45 gr brskuje. Inne teorie przy 13 zeta nam oglos.
  • Re: RGR zasięg okolice 5.7 Autor: ~Dealer [37.31.18.*]
    Dzisiaj Tauron spadł o ponad 2 procent.
    Bardzo mnie niepokoją te spadki.
    Końca wojny w Iranie nie widać. Ropa rośnie a więc ryzyko recesji i bessy też rośnie.
    Ekstra. Będzie więcej elektrycznych samochodów i większe zużycie prądu. Nie przypadkowo umieszczasz swój wpis w tym wątku manipulancie aby podgrzewać temat, którego nie ma.
  • Re: RGR zasięg okolice 5.7 Autor: ~Dealer [37.31.18.*]
    Znowu zaczynasz się denerwować, widziałem twoje i wynalazcy wpisy w majowy weekend. My odpoczywaliśmy, wy pracowaliście, współczuję.
    Pamiętaj że sporo osób które mają auta elektryczne ma fotowoltaike i magazyny energii. Więc od tauronu nie kupią nawet kilowatogodziny. Poza tym auta elektryczne stanowią raptem 0,7 procenta wszystkich samochodów w Polsce.
    Nie ważne jaki udział stanowią auta elektryczne. Liczy się ich ilość bezwzględna a nie udział w ogólnej liczbie. Każdy jeden dodatkowy elektryk to kolejna sprzedaż prądu dla Taurona. W nocy auta z fotowoltaiki nie naładujesz, w zimie również nie. Dochodzą punkty ładowania w terenie i przy autostradzie gdzie Tauron ma swoich punktów ładowania coraz więcej bo samochodów elektrycznych liczbowo w Polsce jest coraz więcej. I trend wzrostowy tych samochodów w liczbach bezwzględnych niestety dla ciebie hejterku Taurona postępuje.
[x]
TAURONPE 1,86% 9,44 2026-05-05 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.