• Umowa...:) Autor: ~norka [178.235.185.*]
    https://www.stockwatch.pl/komunikaty-spolek/polholroz,podpisanie-przez-polski-holding-rozwoju-sa-um-2025-12-16,espi,20251216_114004_0000337636
  • Re: Umowa...:) Autor: ~jarek84 [91.225.135.*]
    na razie nic nowego niestety.
  • Re: Umowa...:) Autor: ~GG [93.105.178.*]
    To już wiedzieliśmy, tylko teraz przełożyli to na papier.

Na "Defans24" jest artykuł "Amerykanie szykują dronową armię w Europie" . Niestety, Bankier nie pozwala wkleić linka.
    Jak wynika z artykułu Amerykanie będą mocno działać w Europie, ale zapewne poprzez europejskie podmioty. Pasuje mi tu PRH, ale możliwe, że myślę życzeniowo.
  • Re: Umowa...:) Autor: ~troszkę_spokoju [91.94.24.*]
    Skoro w Polsce produkuje od kilku miesięcy np. amerykański L3Harris ( systemy antydronowe) który ma cap bodaj ponad 30 mld USD na giełdzie w USA, to chyba trudno się dziwić Ondas, który ma cap ok. 3 mld USD, że chce zaistnieć w Polsce jako producent dronów. Drony są dziś number one w każdym kraju NATO - nie dziwne, widząc co dzieje się w Ukrainie. Wiadomo, że większość krajów europejskich, w szczególności Polska, będzie chciała finansować przynajmniej część wydatków na drony z SAFE. A tu sprawa wygląda sztywno: przynajmniej 65 proc. komponentów musi pochodzić z Europy. Ondas potrzebował ludzi, którzy to ogarną i chyba jest to duet Bergmann - Dąbrowski.
  • Re: Umowa...:) Autor: ~Hehe [91.150.215.*]
    Napisz jeszcze coś o Kosiorku, ogólnie mógłbyś też przybliżyć kim są ludzie z zarządu bo już chyba z 24h o tym nie wspominałeś. Dzięki temu może ludzie odkryją że warto wchodzić w tą niedocenianą perełkę :)
    Hehe - tak jak ty z PRH, nabijali się ludki w USA rok temu z Ondas, kiedy w zasadzie był tam tylko zarząd i obietnice:-) Z 0,7 USD poszedł na 8-9 USD w ostatnich dniach. Tobie wzrost PRH w ostatnim roku o 100 czy 200 procent wydaje się niesamowitą pompką, która nie ma żadnego uzasadnienia. ONDAS urósł o 1000 procent ( fakt, on już te drony produkuje, choć przychody na razie są śmieszne w porównaniu z kapitalizacją) I dziś po wczorajszym spadku na jakieś 7,5 USD jest reko anali na 13 USD. I na co zwracają uwagę? Ano m.in. na wejscie kapitalowe do ukraińskiej spółki o której my też tu rozmawiamy. Nie wierzysz, że Bergmann jest po to w PRH, żeby włączyć PRH w dronowe biznesy? Ok. Ale nie nabijaj się z tych którzy w to wierzą. Albo uważają za pewnik - jak ja. Bo będzie Ci za parę dni, tygodni, góra miesięcy łyso.
    Ondas nie poszedł w "ostatnich dniach" z 0.7 na 8 bo wcześniej był notowany wyżej a 0.7 było dołkiem ale mniejsza z tym. Drony natomiast produkuje od przejęcia American Robotics w... 2021 roku. Piszesz też że przychody są śmieszne w porównaniu z kapitalizacją. Co produkuje i jakie przychody ma PRH ? ESPI o umowach w których leje się wodę. To bardzo ciekawe że spółka tak się nimi chwali akurat po pompce na 4 zł i jednocześnie trwającej dystrybucji :). No ale w towarzystwie wzajemnej adoracji dalej wszystko pięknie :)
    Nikt nie pisze, że obecnie jest pięknie i różowo. Dla przykładu ja traktuje zakup PHR jako inwestycję z horyzontem min 1 to roku. Na podstawie posiadanych umiejętności potrafię dokonać analizy i określić ewentualny poziom powodzenia.
    Ale zgodę się z Tobą, że obecnie to lipa. Jednak zwróć uwagę na to co PHR akceptuje w każdym raporcie o profilu w którym działają i horyzoncie efektów.
    Spokojnie, wszyscy jestesmy na tym samym pokladzie.
    Pan/pani 'troche spokoju' poprostu wiąże fakty, a ze akcjonariat ma czesto slaba pamiec, poprostu od czasu do czasu przypomina rzeczy nam oczywiste. Nic w tym złego. Mało nowych tu na forum, więc na razie piszemy to samo w kółko.
    To nie jest w kółko to samo:-) Ja, np. jeszcze kilka tygodni temu spodziewałem się, że pierwszy duży deal PRH nie związany w żaden sposób ze Zrembem to będzie np. jakiś kontrakt na amunicję dostarczoną przez CSG, albo jakiś projekt z B+R wraz z Siecią Łukasiewicz, Vigo czy Teldatem. Albo z wszystkimi naraz. Tymczasem pojawił się Bergmann w radzie nadzorczej PRH. Człowiek związany i z Ondas I Baltic Ghost Wing. A gorączka dronowa tylko nabiera siły. Wiecie, że Ondas w ciągu roku przeprowadził kilka emisji akcji? Stale po wyższych cenach? U nas koledzy Haha wieszczyliby pewnie spadek ceny akcji, bo rozwodnienie itd. A w USA Ondas urósł mimo kilku emisji w tym czasie o 1000 procent. I teraz zapowiedział kolejną. A dużą część gotówki z wcześniejszych emisji włożył w Ondas Capital który raptem powstał chyba pod koniec sierpnia i od tego czasu zdążył już kupić to i tamto w Izraelu a teraz wejść w spółkę ukraińską. Wygląda na to, że wszyscy chcą w walce o ten prymat w dronowej branży zająć jak najwięcej pozycji. Nie mam wątpliwości, że- zwłaszcza po wypowiedziach Bergmanna - będzie w Polsce deal dronowy Ondas plus PRH. I zobaczymy z kim jeszcze.
  • Re: Umowa...:) Autor: ~east [5.173.214.*]
    Bardzo Cię kolego lubię, bardzo fajny z ciebie chłopak :-)
  • Re: Umowa...:) Autor: ~east [5.173.214.*]
    A temat z ondas zdaje się zapowiada się na numer 1 dla PHR
    sorki, bardziej mi chodziło o to że raczej te samy osoby tu piszą. Chociaz moze to i lepiej ze nia ma nas wielu na tym forum.
    W przeciwienstwie do Zrembu , gdzie w zaleznosci od ceny akcji , wychodzi na to że firma albo jest super, albo bankrut produkujacy dziurawe kontenery. No cóż, wszystkie chwyty dozwolone aby zastraszyć.
    A odnośnie dronów, to już nikt raczej nie ma watpliwości że na współczesnym polu walki, 300-500 czołgów i 200 tyś dronów to bedzie standard kazdej armi nato.
    wydaje mi sie ze tort jest tak wielki, że nawet cała Europa nie będzie w stanie go zjeść.
    Drony zwiadowcze
    Drony przechwytujace
    Drony kamikaze
    Drony + AI
    Drony morskie - kilka dni temu pirwszy raz w chistori dron morski zniszczył rosyjską łódz podwodną. ( 400mil dolatow jest na dnie moża)
    itd itd
    sorki za ortografie, coś mi się autokorekcja popsula.
    Drony morskie - kilka dni temu pirwszy raz w historii dron morski zniszczył rosyjską łódz podwodną. ( 400mil dolarów jest na dnie morza)
  • Re: Umowa...:) Autor: ~troszkę_spokoju [91.94.18.*]
    Bankier doszukał się chyba czegoś niepokojącego w moim poście, albo coś się popsuło - pół godziny próbuję wysłać post, Spróbuję na raty. Przepraszam

Hehe - cieszę się, że poczytałeś o Ondas. Nawet jeśli tylko po to, by mi coś wytknąć.

Przepraszam, przyznaję - napisałem nieprecyzyjnie - chodziło mi o to, że Ondas wzrósł o 1000 procent w ciągu roku osiągając w ostatnich dniach 7-8 USD (w rzeczywistości nawet ponad 9 USD). A nie że wzrósł o 1000 procent w ciągu kilku ostatnich dni. 
    Przepraszam po raz drugi - oczywiście Ondas już wcześniej przejął AR (wiedziałem, nie napisałem, mea culpa). Ale to mu przez te lata 2021-2024 jakoś nie pomagało, prawda? To nie dziwi - to, że teraz zarówno Ondas jak i niektóre inne dronowe spółki na świecie rosną, wynika z gorączki dronowej, która tak od roku trwa w najlepsze. I się rozwija.

Hehe - podkreślasz, że  PRH nic nie produkuje, za to "leje wodę w ESPI po "pompce na 4 zł". To taka sugestia, że zarząd, główni akcjonariusze pompowali a teraz wrzucają nic nieznaczące ESPI po to by podtrzymać kurs.
    Pomijam już fakt, że kurs raczej sam się napompował przy udziale wszystkich w jeden dzień po przejściu na ciągłe. Pewnie część drobnych spekulantów uznała, że po przejściu będzie rosło dalej. Ale zarząd i główni akcjonariusze zarazem? Po co mieli pompować (pominę milczeniem wielkość obrotów) przecież nic nie sprzedali i pewnie dalej nie będą, A zapowiedzianą dużo wcześniej emisję chcą przeprowadzić po kosmetycznej podwyżce ceny, dalekiej od obecnej rynkowej.
    Hehe - jak ty sobie wyobrażasz wejście w zbrojeniówkę spółki, która działa może 1,5 roku, bez wcześniejszego podpisania wielu, wielu umów z potencjalnymi partnerami? Szczególnie spółki, która chce być holdingiem. Jakoś ten Ondas mimo przejęcia AR na początku swej kariery przez lata zawodził inwestorów. Dopiero teraz, po nawiązaniu nowych partnerstw i kolejnych przejęciach wyrósł na gwiazdę giełdy w USA.
    Dziś kolejny komunikat z Ondas:
    Ondas i HEIDELBERG wchodzą w negocjacje w sprawie ustanowienia współpracy

I mam w związku z tym inne pytanie do ciebie.
    Nie podobają ci się ESPI o podpisanych umowach ramowych  PRH z partnerami (gdzie wszystko po kolei jasno opisane - można wnioskować, co będzie dalej). Co powiesz w takim razie o takim komunikacie Ondas? "Wchodzą w negocjacje w sprawie ustanowienia współpracy" Leją wodę? Czy coś z tego będzie?

Jak nie będziesz wiedział, co odpisać, napisz, że Ondas znalazł już Niemców, więc z polskim PRH nic nie będzie robił wspólnie. I ten Bergmann w radzie nadzorczej PRH będzie tylko kawę pił. I w ogóle - to wszystko wina Tuska. No i moja też. A na dodatek kurs Ondas spada dziś, więc to całkiem lipa.

A ci, którzy chcą wyrobić sobie swoje zdanie mogą poczytać na stronie Ondas czy gdzie indziej - PB chyba blokuje mi linka, bo próbuję wysłać już 10 raz.
    "Wchodzą w negocjacje w sprawie ustanowienia współpracy" - taki komunikat ma zupełnie inne znaczenie w kontekście spółki która już wytwarza i sprzedaje swoje produkty. Oni nie muszą a mogą. Co do historii Ondas sam piszesz że udało im się po kilku latach a w którymś z wcześniejszych postów twierdziłeś że PRH uda się na pewno. Bardzo odważna teza. Jeśli natomiast chodzi o poglądy polityczne to swoje mam i to wyraziste, ale żeby zarobić na giełdzie trzeba być bez uczuć niczym korporacja i odstawić zarówno uprzedzenia jak i sympatie na bok.
  • Re: Umowa...:) Autor: ~troszkę_spokoju [91.94.30.*]
    Moim zdaniem, właśnie dobór partnerów przez PRH jest najlepszą gwarancją osiągnięcia sukcesu. I to, że ci partnerzy chcą robić wspólny biznes z PRH. Skoro Ondas wreszcie został gwiazdą giełdy, zdobywa rynek w Europie i - jak wiele wskazuje - chce współpracować z PRH to znaczy, że ta współpraca będzie a szanse na sukces są ogromne. Ty widzisz rzeczy inaczej, a kto ma rację pokaże przyszłość, mam nadzieję niezbyt odległa. Co do polityki - pełna zgoda - "wina Tuska" jest tu tylko przykładem szukania negatywów za wszelką cenę i często bez żadnego uzasadnienia. Ale miałem nie przekonywać, nie dyskutować i właśnie łamię obietnicę. Na razie wystarczy tego "naganiania".
  • Re: Umowa...:) Autor: ~Opinia [5.173.206.*]
    Gdyby Ondas objął emisję w PRH to byłby to gamechanger.
    Pomarzyć nie szkodzi
  • Re: Umowa...:) Autor: ~troszkę_spokoju [91.94.30.*]
    Marzenia mogą się spełnić. Ondas idzie jak taran - zgarnia co się da, w nadziei, że część z tego będzie strzałem w dziesiątkę.

https://www.ondas.com/post/ondas-completes-acquisition-of-roboteam-a-global-leader-in-rugged-tactical-ground-robotics
    Grubo, grobo. Gdyby Ondas pojawił się w akcjonariacie PHR, to rozbijamy bank
  • Re: Umowa...:) Autor: ~troszkę_spokoju [91.94.21.*]
    https://www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/kraj/artykuly/10606269,polska-kusi-waszyngton-miliardami-dolarow.html
    https://www.rmf24.pl/fakty/swiat/news-gigantyczne-wydatki-usa-na-wojsko-nowy-budzet-zaklada-inwest,nId,8051575
    Czyli emisja niewielka, odległa i dawno dogadana a jednocześnie Ondas w akcjonariacie ? :)
    Oj, nie czepiaj się
    Ucięło, więc dopiszę. Emisja ustalona na walnym była już dawno, wątpię, że z myślą o Ondas. Ale to nie problem uchwalić nową, albo sprzedać akcje PRH w rękach Zrembu - to tak ściśle w temacie. A osobiście myślę, że wejście Ondas jest tak sobie prawdopodobne. Za to współpraca- w różnych wymiarach - bardzo. I na to liczę.
    Dobra, już się nie czepiam. Wszystko przecież idzie w dobrym kierunku :) Wrócę tu za jakiś czas sprawdzić jak leci, oczywiście jak jeszcze będziecie na forum no ale skoro to taki pewnik to na pewno będziecie :)
    https://www.wnp.pl/bezpieczenstwo/dronowy-zwrot-w-polskiej-armii-w-walce-wykorzystamy-nawet-ptasie-piora,1012307.html

Wszystko dopiero rozkręca. I tak mamy duże tyły. Spodziewam się prawdziwy bum projektów i umów przypadnie na 2026. PGR na bardzo mocnego partnera. Zobaczymy gdzie zaistnieje.
    Z okazji ostatniej sesji w roku wpadłem sprawdzić jak leci. Emisja co prawda nie okazała się odległa ale jednak niewielka przez brak chętnych. Żadnych nowych espi, nawet z obietnicami i kurs w dół bo nikt nie kupuje. 2025 się nie udał ale 2026 będzie przecież wspaniały, może nawet coś obiecają i na forum zostanie to entuzjastycznie przyjęte. Życzę wszystkim szczęsliwego nowego roku i przede wszystkim duuużo cierpliwości bo na PHR na pewno będzie potrzebna
  • Re: Umowa...:) Autor: ~paczkomat [89.68.195.*]
    Coś mi się wydaje, że po prawdzie wcale nikomu tego nie życzysz. A do tej mega ryzykownej i nie bójmy się tego powiedzieć, spekulacyjnej spółki z new connect podchodzisz jakby to miał być top picks na 2026 wszystkich biur maklerskich.
  • Re: Umowa...:) Autor: ~GG [37.30.61.*]
    Każda inwestycja w strat-up jest bardzo ryzykowna, a PHR należy postrzegać jako start-up. Miniony 2025 bez zaskoczeń.
    Ja mam ubaw z tego jak zmienia się narracja naganiaczy i tych ślepo wierzących. Zapomniał bym wspomnieć że nadchodzi następna emisja :)
  • Re: Umowa...:) Autor: ~Dolar25 [85.219.170.*]
    No tylko, że emisja jest po 2.25zł za akcję a nie jak na śmieciach po 10 groszy dla swoich. Więc obecna cena jest 2.8 za akcję jest śmieszna jeżeli sam inwestor płaci 2.25 zł za akcję, chyba że uważasz iż on kupuje aby stracić a nie zarobić, co jest oczywistą komedią. Podsumowując jeżeli inwestor kupuje w takiej cenie to poniżej 2.25 zł za akcję na pewno nie spadnie, a on kupuje po to by zarobić a więc obecna cena jest okazją, bo to w momencie w którym będzie chciał inwestor poleci do góry. Praktycznie brak ryzyka.
  • Re: Umowa...:) Autor: ~Opinia [5.173.151.*]
    Widać żeś doświadczony inwestor.
    Ile tygodni na giełdzie?
  • Re: Umowa...:) Autor: ~Dolar25 [85.219.170.*]
    To nie tygodnie to lata:). I pyk jak się pięknie potwierdziło 20 osób fizycznych i 4 osoby prawne objęły tą emisję po 2,25 zł za akcję. Oczywiście Ci inwestorzy objęli akcję PRH aby stracić a nie zarobić kasę według logiki niektórych tutaj haha komedia.
  • Re: Umowa...:) Autor: ~Wafel [91.150.215.*]
    Wedle mojej wiedzy to każdy kupuje żeby zarobić ale jako wieloletni inwestor może mnie poprawisz :). Najgorsze że z komunikatu wynika iż akcje kupiła drobnica.
  • Re: Umowa...:) Autor: ~Opinia [5.173.151.*]
    Stary i wyświechtany slogan.
    Mogę wam od ręki podać kilka przykładów, emisji czy ABB, gdzie inwestorzy kupili, żeby nie stracić, a kurs lata poniżej ich cen zakupu.
    Na giełdzie nie ma żadnych gwarancji. Kto nie widzi ryzyka zwyczajnie manipuluje
  • Re: Umowa...:) Autor: ~Jarek84 [91.225.135.*]
    Obecnie powinno inwestować się tylko w złoto i spółki zbrojeniowe. Następnie ai oraz medyczne
    Tak jak pisałem, przyszedłem sobie sprawdzić co słychać. Wzrostów brak. Obrotów brak. Konkretnych informacji brak. Tu się zacznie ciekawie jak ktoś się zniecierpliwi i zechce wyjść. Przy takim popycie będzie mocny zjazd. No ale jak to piszą znawcy, trzeba cierpliwie czekać :)
  • Re: Umowa...:) Autor: ~troszkę_spokoju [91.94.19.*]
    Nie trzeba -:) Można sprzedawać zanim:
    1. Zanim wydane będzie pierwsze euro z 43 mld EUR dla Polski w ramach SAFE. Napisali prezesi PRH w strategii, że chcą by PRH został "beneficjentem SAFE i innych programów zbrojeniowych " ? Napisali. Ale kto by tam czekał na rozpoczęcie tych programów?

2. Zanim okaże się po co Bergmann z Ondas wszedł do rady nadzorczej PRH. Ma wpływ Bergmann na wydawanie setek milionów USD przez Ondas w Europie? Ma. Gada o tym z Dąbrowskim przy kawie, bo znają się jak łyse konie od wielu lat? Gada. No, ale jaki poważny inwestor brałby to pod uwagę?

3. Zanim okaże się jaka amerykańska firma jest partnerem kontenerowym PRH i co z tej współpracy wyniknie. Przecież oni tę umowę podpisali pewnie dla jaj i nic z tego nie wyniknie, prawda?

4. Zanim pojawią się kolejne umowy z Czechoslovak Group, która kupiła kilka miesięcy temu serbską firmę dronową. Bo co nas to obchodzi? A ta umowa, którą ostatnio podpisał PRH z CSG jest śmiesznie niska i na pewno ostatnia. Na pewno.
    Mógłbym dalej, ale po co? Przecież gołym okiem widać, że z tego PRH nic nie będzie. Te wszystkie inne umowy o współpracy - z Teldat, Vigo, Siecią Łukasiewicz... Nie, nie, nie dajcie się nabrać ludzie. Wszystko pic na wodę fotomontaż.
    Trochę jestem zły na Ciebie, bo myślę, że byłaby jeszcze szansa kupić poniżej 3 PLN, a tak muszę skubać powyżej 3 PLN
  • Re: Umowa...:) Autor: ~troszkę_spokoju [91.94.19.*]
    Przepłacasz. Ja na twoim miejscu bym poczekał. PRH to straszny balon. Pójdzie na groszowki jak nic. Hehe tak pisał i chyba ma rację.
    Ad. 1: 2 słowa klucze "chcą" i "napisali". A któż nie chce ? A któż o tym nie pisze na takich spółkach ?

Ad. 2: To że Bergmann ma wpływy w Ondas może ale wcale nie musi nic oznaczać dla samego PRH.

Ad. 3: Nie twierdzę że nic nie wyniknie z umowy kontenerowej, natomiast bez konkretów nie wydaje mi się żeby była ona jakimś przełomem w spółce (przypominam o porównaniu kapitalizacji PRH w kontekście np. Zrembu który takie kontenery produkuje przecież od lat).

Ad. 4: Z tego wg mnie rzeczywiście "może" coś większego się urodzić. Może w tym przypadku to dla mnie 50%.
  • Re: Umowa...:) Autor: ~Dolar25 [85.14.87.*]
    No i tu się nie zgodzę bo 4 osoby prawne to nie drobnica i jeszcze nie wiemy co to za podmioty, ale obstawiam, że jeden z nich to Zremb oraz prezes Kosiorek też pewnie objął akcję jako osoba fizyczna.
  • Re: Umowa...:) Autor: ~xxx [91.150.221.*]
    na pewno nie. Musiałby to zgłosić. Zremb też oczywiście
  • Re: Umowa...:) Autor: ~Heh [91.150.215.*]
    Wracam znowu sprawdzić co słychać. Brak obrotów, wzrostów czy jakichkolwiek informacji. Wcześniejsze narracje przestają się sprawdzać, to zaczynacie pisać że przecież urosło o 300% w rok. Coś trzeba wymyślić. Niestety takich spółek na NC są dziesiątki. Z czasem większość ludzi o nich zapomina, handel ustaje a wąskie grono dalej wierzy bo nawet nie jest możliwa sprzedaż większego pakietu... Ale wierzyć nikt nikomu nie zabrania :)
  • Re: Umowa...:) Autor: ~Tor [37.30.61.*]
    Szukaj Jeleni gdzie indziej :) ty wiesz o co chodzi :)
    Już nie "Hehe" tylko "Heh"? Przyjacielu, jak sądzisz - skoro Europa zaczyna wydawać pieniądze na zbrojenia, w tym nowe technologie, to te wydatki skończą się za miesiąc? Kwartał? Za rok? Czy za trzy lata? Część tych programów zbrojeniowych już jest zaplanowana na nawet do 2030. A będą przecież kolejne. Nie podwazales zasadności wzrostu amerykańskiego Ondas z niecałego 1 USD mniej więc rok temu do 12 USD dziś. Dlaczego PRH ma nie rosnąć, skoro m.in. też stawia na drony? A kapitalizację ma rzędu kilku procent tego co Ondas? A dzięki współpracy i powiązaniu z Ondas poprzez osobę Bergmanna możemy być raczej spokojni, że ten biznes dronowy PRH wypali. Może pierwsze info pojawi się za tydzień po prezentacjach na poligonie w Estonii, może za dwa miesiące. Moze za pol roku. Ale się pojawi. Tak jak infa z innych sektorów działalności PRH. Nie masz ochoty na to czekać? Ok. Nie wierzysz w ogóle w spółkę? Ok. Zatem porzuć to forum i nasze nudne towarzystwo i daj sobie spokój z takim prowokowaniem nas do odpowiedzi. Mnie się już znudziło odpisywać wszystkim "niecierpliwym" a raczej odpornym na fakty. Bo fakty są proste - powtarza to zarząd zarówno PRH jak i Zrembu - w zbrojeniówce wszystko trwa dużo dłużej. To zresztą chyba widać po innych spółkach z branży? Poza Niewiadowem, który już wcześniej produkował amunicję, Lubawą, która produkowała to i tamto czy Zrembem, a zatem starą gwardią z czasów sprzed początku wojny w Ukrainie chyba nikt nie ma umowy na produkcję czegoś nowego. Same listy intencyjne, umowy o współpracy. Na tym tle PRH I tak jest mistrzem szybkości z kontraktem dla NATO I teraz dla Czechoslovak Group. A umowy o współpracy PRH - w odróżnieniu od konkurencji - są zawierane ze znanymi i powaznymi firmami.
    Nie chcecie czekać na rozwój sytuacji- dajcie sobie spokój. Nam dajcie też.
    No i jak tam ? Niedługo pewnie będziecie się zachwycać wzrostami, tylko że będa one z 2 na 2.2 zł. Zdania od dawna nie zmieniam i jak na razie mam cały czas rację. Spólka może i jakąś przyszłość ma ale przy tej cenie to nadal balon.
[x]
POLHOLROZ 0,93% 2,18 2026-05-18 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.