• Polholroz v. Zremb Autor: ~jot [91.94.73.*]
    Idą symultanicznie? I jak to jest, bo nie do końca rozbieram - czy Zremb ma Polholroz czy odwrotnie?
  • Re: Polholroz v. Zremb Autor: ~Zre [37.30.46.*]
    Jesteś tu i pytasz, poważnie?
  • Re: Polholroz v. Zremb Autor: ~jot [91.94.73.*]
    Jestem sporadycznie, trochę akcji odziedziczyłem i tu i tu, więc dopiero się rozeznaję czy już realizować zyski czy jeszcze czekać ze sprzedażą i na której Spółce
  • Re: Polholroz v. Zremb Autor: ~Dolar25 [91.150.217.*]
    Zremb ma 10 mln akcji Polhoroz
  • Zremb Autor: ~J23 [94.254.170.*]
    Tylko ZREMB ....prh to wydmuszka bez niczego....
  • Re: Zremb Autor: ~troszkę_spokoju [91.94.19.*]
    Kocham Zremb, ale nie jest Ci głupio gdy piszesz takie rzeczy o Polholrozie? Przecież to PRH jest liderem w konsorcjum przy umowie z NATO. I wiceprezesem PRH jest Kosiorek. I ma tam 15 mln akcji... I PRH ma 300 tys. akcji Zrembu... I za kilka dni może się okazać, że będzie miał więcej... I to po fajnej cenie...
  • Re: Zremb Autor: ~jot [91.94.73.*]
    Dziękuję za odpowiedź, trzymam więc obie spółki, ale POLHOLROZ jeszcze dokupuję.
  • Re: Zremb Autor: ~troszkę_spokoju [83.168.65.*]
    Nie jesteś jedynym, który stawia na te dwa konie równocześnie.

Polholroz właśnie wszedł w PlanetB2B. Krótki komentarz w infie mówi wszystko. To kolejny krok w rozwoju holdingu, który - pamiętajmy - prezes Zrembu i prezes PRH budują razem.

I teraz ciekawe, kto się okaże tym inwestorem czy inwestorami w Zrembie. Wiem, że część z nas widziałaby chętnie jakiegoś potężnego gracza branżowego. Ale mnie się wydaje, że Kosiorek i Dąbrowski nie potrzebują uwiarygodnienia w branży zbrojeniowej - obaj są od dawna wystarczająco wiarygodni i w kraju, i za granicą. Zatem - może jakaś część akcji trafi do firmy ze znanym szyldem, ale nie można wykluczyć, że dużą część obejmie PRH. Żeby dalej jak najwięcej akcji zostało w rękach Kosiorka i Dąbrowskiego.Czym PRH zapłaci? - to jest pytanie. Ale Dąbrowski - przypomnę - nie tylko jest twórcą Polskiej Grupy Zbrojeniowej czy byłym członkiem władz wielu firm ze zbrojeniówki, ale pracował także w finansach. Za parę dni powinniśmy być mądrzejsi. Dla mnie najważniejsze jest niezmiennie jedno - dzięki 10 mln akcji w rękach ZREMBU, spółka już zarobiła na papierze sporo, a zyski z tej inwestycji będą na pewno jeszcze dużo wyższe,
  • Re: Zremb Autor: ~Muciacios [188.146.152.*]
    Ja stawiam na 2-3 podmioty firma i osoba fizyczna, ale okaże się niebawem czy nie jakiś fund zaczął maczać palce
  • Re: Zremb Autor: ~xxx [37.31.10.*]
    W fund wątpię. Tam nie ma odważnych.
    Jak 10 fundów miało w portfelu bankruta to nikt się nie przyczepi, bo wszyscy na podstawie swojej wybitnej wiedzy i wskaźników kupili, a że firma była słaba to nie ich wina.
    Ale jak 1 fund zaryzykuje i się nie uda to zarządzający takim fundem jest przegrany w środowisku. Koledzy ostrzegali, a on wbrew rynkowi kupił taką spółkę. Dlatego fundy raczej nie wchodzą w małe spółki.
    Myślę, że najlepiej, żeby PRH objęło jak najwięcej akcji. Każda zakupiona akcja to od razu ponad 100% zysku. Te 3 mln akcji po 5zł to to byłoby 17mln zł do wyniku. W końcu Zremb ma niezłe wyniki dzięki akcjom PRH.
  • Re: Zremb Autor: ~Balcerek [217.119.73.*]
    Ja jednak bym obstawiał kogoś z zewnątrz. I to branżowego bo takiego zwykłego finansowania to raczej nie potrzebują. Gdyby to miał być PHR to dawno by to zrobili a z nowym trzeba wszystko dogadać, dlatego dopiero październik. No zobaczymy. Do 17-go powinno się wyjaśnić, może nawet do 15-go bo Kosiorek występuje na konferencji, może się będzie chciał pochwalić?
  • Re: Zremb Autor: ~xxx [37.31.10.*]
    I tak dobrze i tak nieźle.
    Czekamy z niecierpliwością
  • Re: Zremb Autor: ~Jarek84 [91.150.160.*]
    Prh jest niezależny od zrembu, i buduje swoje portfolio niezależnie. A że zremb z tego będzie miał wymierne korzyści to super, i wydaje mi się że nie jest to w cenie.
  • Re: Zremb Autor: ~Dolar25 [91.150.217.*]
    Zdecydowanie nie jest to w cenie każde rośnięcie kursu Polhoroz będzie zwiększało zysk Zrembu, gdyż ma on 10 mln akcji Polhoroz i i do tego prezes Kosiorek-Sobolewski ma przez fundację rodzinną Polaksa 15 mln akcji
    Dodatkowo Polhoroz jest spółką zależną Zrembu więc błędnie twierdzisz, że Polhoroz jest niezależny od Zrembu.
    I tak przy wycenie 10 zł za Polhoroz Zremb będzie miał ok 60 mln zysku z akcji.
    To musi rosnąć nie oddam za mniej niż 30 zł za akcję.
  • Re: Zremb Autor: ~Bankier [31.60.72.*]
    Nic nie jest w cenie, jak realne zagrożenie nastąpi to zbrojeniiwki wskoczą na trzy cyfry i to będzie w cenie
  • Re: Zremb Autor: ~Muciacios [46.205.203.*]
    tu jedna spolka zalezna goni inna i na odwrot
    a planeta poleciala w kosmos po zakupie prh
    https://stooq.pl/q/?s=p2b
  • Re: Zremb Autor: ~J23 [31.183.183.*]
    Hehe i tak beda pompować te balony bez realnych przychodów ale każda bedzie miała udziały w innej hehe. Przychody z produkcji AKCJI....
    Niby tak ,niemniej jednak zremb to nie taki Bałon bo po rozbudowie i poszerzeniu pola działania powinien sukcesywnie zwiększać przychody a co za tym idzie zyski+ udziały bo inwestycje ida rączej w spółki które coś robią . Jedynie prh to sztuczny wytwór
  • Re: Zremb Autor: ~troszkę_spokoju [91.94.26.*]
    Boże, człowieku, co ty wymyślasz ? Masz Zremb. I widzisz przed nim perspektywy. Jednocześnie prezes Zrembu wraz z Dąbrowskim zakłada PRH. Sama nazwa i dotychczasowe ruchy PRH mówią wystarczająco dużo, czym jest i będzie w przyszłości PRH. Wierzysz w dobrą przyszłość Zrembu? I w prezesa Kosiorka? Jakim cudem, skoro uważasz, że założył " sztuczny wytwór " czyli PRH?
    ja jestem w zrembie niemal od debiutu i co prawda nie wszystko, ale znam i obserwuje ta spolke od podszewki
    kupowalbys akcje w 2017 po 0,20 a potem po 0,40
    potem byla restrukturyzacja itd ale mniejsza o to

tu temat byl poruszony innego typu chodzi o realna dzialalnosc spolki ktora cos wykonuje
    tu masz przyklad co oni robia
    PLANET B2B specjalizuje się w dostarczaniu technologii dla e-commerce tworząc narzędzia ułatwiające działalność handlową w internecie. Spółka oferuje swoim Klientom w Europie sprawdzone, efektywne rozwiązania oraz kompleksową obsługę wszystkich procesów składających się na eCommerce.
    a zremb jest jedyna najmocniejsza spolka z tego calego ukladu ktora jest zakladem produkcyjnym i przychodowym
    prh i taki planet to sa spolki do przerzucania kapitalu ,
    czasy sie zmieniaja , i nie tylko chleb i maka w sklepie ale dystrybucja ,reklama , marketning , intrernet , etc a na tym tez sie zarabia kto wie czy nie wicej niz na samej produkcji

Kupowałem Zremb po nieco powyżej1 zł. I sprzedawałem niewiele wyżej. Kupiłem ponownie już dużo drożej. Dokupiłem kilka razy. I będę trzymał, przynajmniej dotąd, dopóki Zremb ma 10 mln akcji PRH. Nie chcę tu zanudzać uzasadnieniami. Ale fakt, że Dąbrowski z Kosiorkiem założyli firmę w zbrojeniówce, podzielili się po połowie wpływami- mówi sam za siebie. To PRH jest number one i dla Dąbrowskiego, i dla Kosiorka. Dlatego, że może zarabiać w całej szerokości zbrojeniówki. Dziś ludzie pieją na temat dronów. Dąbrowski o dronach mówił kilka lat temu. I przypuszczam, że PRH poinformujeo produkcji dronów ( przez jakąś spółkę zależną) zanim ktokolwiek z giełdowych konkurentów wyjdzie poza obietnice, listy intencyjne i makiety. Moim zdaniem, wszystko przemawia za tym, że Dąbrowski i Kosiorek chcą z Polholrozu zrobić interes życia. Swój i rodziny. A Zremb będzie ( na razie przynajmniej) perłą w tym holdingu. Ma zarabiać na tym co robi ( na razie to średnio wychodzi), na tym co być może zacznie robić innego. W przyszłości. Ale najwięcej zarobi na samych akcjach PRH. Bo PRH dzięki pozycji Dąbrowskiego i Kosiorka może wejść nie tylko w drony. Ale i w coś, czego nawet nie jesteśmy sobie wyobrazić. W Ukrainie coś co było ledwie startupem 4 lata temu dziś jest poważną firmą budującą pociski niszczące ruskie rafinerie. Na przejęcia takich perełek liczą Dąbrowski z Kosiorkiem. Nie rezygnując choćby z produkcji kontenerów, które znajdują chętnych w państwach NATO i budują prestiż i ZREMBu i PRH. A dzięki temu PRH ma drogę otwartą na naprawdę szerokie wody.
    To nie jest sztucznych twór, Drogi Kolego. To przemyślana strategia. I to ma być sposób na osiągnięcie statusu miliardera- i dla Dąbrowskiego, I dl Kosiorka.
  • Re: Zremb Autor: ~J23 [188.146.150.*]
    Co by nie patrzeć i co by nie gdybać...jedno jest pewne.. To zremb musi być dokapitalizowany poteżnie ...pod to ta emisja też przecież..to Zremb musi przybierać na wadze.. nowe hale parki maszynowe realna produkcja pod zamówienia. A to że Zremb jest wlaścicielem PRH to tylko dla mnie dodatkowy bonus. Rośnijcie sobie do 200 pln
    J23 - Chyba troszkę za późno się urodziłeś. To za czasów słusznie minionego socjalizmu produkcja była najważniejsza. W przypadku holdingu a w zasadzie czapy holdingu którą jest PRH liczą się udziały w poszczególnych spółkach i zyski z koordynacji. A PRH o zakłady produkcyjne posiadać będzie.
    Taaak...? Tylko jakby nie patrzeć Zremb jest notowany na GPW. dodatkowo.. to Zremb jest właścicielem PRH więc bedzie wyceniany pod swoje aktywa...maszyny hale produkcyjne zdolności a przede wszystkim ZYSKI i przychody..a te bedą musiały się zwiększać. No i pewnie pod wartość akcji PRH. Wiec im wyżej beda notowane akcje PRH tym wiecej bedzie wart ZREMB. Proste
    To prawda, że im wyżej będą notowane akcje PRH, tym więcej będzie wart Zremb. Pełna zgoda. W 100 procentach. Dlatego trzymam Zremb.

Ale to PRH wygląda na głowę holdingu i główny biznes - i dla Kosiorka i dla Dąbrowskiego. Dlatego dla mnie też. Co napiszesz, jesli okaże się, że za parę dni to właśnie PRH obejmie dużą część akcji nowej emisji Zremb?
    O jeny jak cieszą mnie merytoryczne dyskusje a nie tylko ile stówek ugralem na kółkach albo sprzedałem to będzie spadać... Ehhh . Być może nie do końca to prawidłowo ująłem z tym sztucznym wytworem albo brak zrozumienia. Mniejsza o to ale wydaje się że meritum ująłem . Mam mega na prawdę wpompowana fortunę od lat w zre i kiedyś kiedyś umiejętnie to będę musiał sprzedawać aby nie wisiec na fixach . Mam jeszcze sporo wolnej gotówki i Zremba już raczej nie dokupie za wiele chyba ciut będę podbijał kurs niewielkimi pakietami Ale mam ochotę dokupić za niewielką kwotę w sumie 25000 śmiecia prh tylko tam ruchy niewielkie w sumie a nie chce mi się skubać po 1000 przez 25 dni .No nic poczekam jak będą większe ruchy może się coś uda . W przypadku Zremba obecna cena bardzo mnie cieszy ,ale ten proces rozwoju przypadnie na lata 2016-17 choć jak kasa będzie a będzie to będą szybko hale tłukli ograniczać prąd zwiekszac moce itd. Choć powiem szczerze bo kiedyś kiedyś i z tym był z rok temu największy problem . Chodzi o sile ludzka czyli odpowiednich fachowców i zatrudnienie .Bo kasiorek zwracal na to uwagę .
    Nie bardzo zrozumiałem wywód. Co do tego, co zrozumiałem: skoro nadal uważasz PRH za śmiecia ( choć dlaczego - dalej nie rozumiem) stanowczo odradzam kupowanie PRH. Obojętnie - skubiąc czy po całości. Akurat dziś przed close ktoś wystawił 20 tys sztuk. Pewnie nie widziałeś:-).
    Nie mam ani sztuki prh wszystko w zre ale tak jak napisałem mierze się z zakupem prh za 100 PLN koła . No nic obserwuje . Ale kuźwa tu jest ciekawostka z tą planeta co poleciała na kosmos ta spółka jebla 100%w dwa czy trzy dni . Chyba jednak prh. Dobrze inwestuje hajkkkkkjndddds
    No widzisz...sam prh nie leci do góry tylko te spółki współistniejące. Bo tam bedzi kwit pompowany
    Daj spokój. Rynek jako całość nie jest najinteligentniejszy i nie reaguje zawsze tak jak wymagałby zdrowy rozsądek. Ale po czasie nawet ten rynek, jak taki przeciętnie inteligentny szympans, się uczy. I co wy wszyscy z tymi halami? Jedźcie w Tatry. Tam fajne hale. I stada baranków.
    Inwestycja wymaga jakiegoś czasu to wiadomo ja czekam w pon niewielkim pakietem kto będzie chciał sprzedawać zre. No właśnie ale nie jest to zastanawiające ?
    Przychodzą tu jakieś płaczki z phr zakładają wątki i starają się coś tu niby udowodnić..wyższość że ich balon wyceniony na 200 mln bez żadnych przychodów zysków nie rośnie...he i tupią tu nóżkami...
    Tylko nie dociera że ten ich balon należy do ZREMBU 10 mln akcji ma ZREMB. Nie odwrotnie. Kropka. To Zremb ma wpływ jakie umowy bedzie zawierał prh. I napewno to bedzie w jego interesie.
    Ważne aby ,te inwestycje przynosiły wymierne przychody i zyski a nie sztuczne księgowania. A zremb i tak rozwija się ekspansywnie bo nie ma innej drogi tym bardziej że kasa ale tez i presją gospodarczą jest
    Ech J23... Sorry, ale przy takim myśleniu i zdolności wyciągania wniosków z najprostszych faktów twój idol Hans Kloss nie przeżyłby nawet 10 minut w żadnym z serialowych odcinków:-). Wymyślasz coś, a pomijasz oczywistosci. Np. "odkrywasz" stale, że Zremb ma 10 mln akcji. I, jak piszesz , " to Zremb ma wpływ jakie umowy będzie zawierał PRH". A ja ci powiem, że nawet gdyby Zremb nie miał ani jednej akcji PRH, interes Zrembu zawsze byłby przy umowach PRH dokładnie tak samo brany pod uwagę jak dziś. Zapomniałeś, że prezes Zrembu jest wiceprezesem PRH? I ma 15 mln akcji PRH? Piszesz o PRH "balon". To przecież Kosiorek, prezes Zrembu, jest współtwórcą tego " balona" :-) Razem z Dąbrowskim zdecydowali o inwestycjach m.in.w Arminex, Rekruta, teraz w Planet B2B. Nie dociera do ciebie, że dla Kosiorka PRH jest przynajmniej tak samo ważny jak Zremb? Więcej ci powiem - w przyszłości jak PRH czyli ten nie wiedzieć czemu pogardzany przez ciebie " balon" będzie miał kapitalizację powiedzmy 10 razy wyższą niż dziś, Kosiorek może zechcieć skeszować część swych giełdowych inwestycji i... sprzeda część albo i całość akcji Zrembu Polholrozowi. Bo to jedyny sposób dla niego, żeby zjeść ciastko i mieć ciastko. Dalej będzie miał pełnię władzy bo akcje trafiłyby do kontrolowanego prze niego i Dąbrowskiego PRH, a on mógłby liczyć miliony na swoim koncie w banku. Niewyobrażalne, prawda? Dobra, dam sobie spokój, bo sensu dyskusji raczej nie ma. Ale proszę - będąc akcjonariuszem Zrembu nie pluj na PHR, w którym i Zremb ma akcje, i co ważniejsze- prezes Zrembu też ma 32 proc. akcji PRH i na dodatek jest tam wiceprezesem. Bo w świetle tych faktów twoje podejście " Zremb jest super, PRH - wydmuszka, balon" wygląda żenująco.
    Czyli jasno wynika z tego co napisałeś że jak bedzie chciał sprzedawać swoje akcje prh to bedzie mu zależało na jak największej wycenie posiadanego pakietu
    No to chyba jest oczywiste dla wszystkich.
  • Re: Zremb Autor: ~Min [185.164.142.*]
    Jak zwykle powiem to samo Pisałem sto razy tutaj będzie grubo Najlepsza branża na rynku Doskobala do rozwoju i inwestowania Ludzie którzy nią kierują to fachowcy Oni dopiero to rozkręcają Setki grubych zleceń przed nimi Europa i Nato już ich zna Nie oddam poniżej 70 zl
    Niedługo dowiemy się kto objął 3 mln. Kwita po 5 ja już nie będę pisał że to będzie prh fundacja czy inny wytwór moim zdaniem tak już powiem kolokwialnie będzie to ktoś z zewnątrz. Nie wiem kto ale okaże się niebawem .vObstawiam na firmy+ osoby fizyczne .zobaczymy
    A niby za co miałby kupić akcje ZREMBU prh? Jak tam bida piszczy...
    No i na to pytanie ci nie odpowiem. Bo sam się zastanawiam. Ale jednak akcje Planet B2B PRH kupił. Z własnych środków. Nie zdziwię się, jeśli Dąbrowski zaskoczyć nas znów inżynieria finansową.
    Dlatego pisze ze tylko zremb. Bo w zremb bedzie ładowany kwit żeby zwiększyć moce. To zremb bedzie realizował zawarte umowy. To zremb bedzie musiał rosnąć pod potrzeby zamówień wojsk NATO. To zremb przez to bedzie coraz wiecej wart. Prh ....gdzieś to było..jak znajde to wkleje....ma być tylko takim konsolidatorem negocjatorem akwizytatorem. Prh nie ma nic. Żadnej fabryki nic nie produkuje. Nawet raport dali jeszcze w starej oprawie po byłej wydmuszce.
    sadze podobnie ,dlatego pisalem rowniez ze prh to wytwór ,
    nie przecze ze nieprzydatny , po cos jest i oby sluzyl spolkom i akcjonariuszom

• Re: Zremb Autor: ~Opinia [5.173.198.*]
    Kupujesz chłopie, czy tylko bajki na forum opowiadasz?
    Chciałbyś mieć tyle co ja..
    Pytałem czy kupujesz PRH, czy bajki opowiadasz na forum
    Jeżeli uważasz ,że pisze bajki to polecam wieczorynkę lub coś na Netflix albo do kina się wybierz. Kupiłem prh niewielka ilość 10kola że średnią 3,8 na razie obserwuje dalej czy dokupowac
    Brawo, że znalazłeś chętnego sprzedać poza rynkiem w niedzielę.

Bo jeszcze w sobotę pisałeś - "Nie mam ani sztuki prh wszystko w zre ale tak jak napisałem mierze się z zakupem prh za 100 PLN koła".

A teraz opowiedz swoją prawdziwą historię.
  • Re: Zremb Autor: ~Min [185.164.142.*]
    Jutro mamy 12 z przodu
[x]
ZREMB -0,22% 9,16 2026-04-30 16:35:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.