P O D S U M O W A N I E + FORUM aktywność multikont
- Prefixy IPeków wyjęte z ostatnich 25 wątków, które miały powyżej 15 postów - Przeanalizowano 25 wątków oraz 555 odpowiedzi do nich zawierających IP i nicki - Ostatnie 25, bo VPN może się zmieniać co jakiś czas, ale historia forum nie - Spis zawiera konkretne nicki występujące w tych samych prefixach IP - Korelacja adresów aktywna dla konkretnych regionów GEO, a w 74% przypadków do konkretnego miejsca (+/- 2,5 km obrębu) - Post informacyjny (do moda), który powinien dać użytkownikiem większe światło na to kto jest kim i na co nagania - Bez problemu wykryte VPNy, do potwierdzeń lokalizacyjnych można użyć narzędzi takich jak tracert lub:
Nick: xd Ilość IP: 5 IP: 91.150.200, 91.150.219 IP: 89.64.101, 89.64.102 IP mobile lub VPN?: 77.252.69 Suma postów: 60 ---------------------------------------- Nick: bindol, jaś, Jaś, jaśa Ilość IP: 12 IP: 37.225.43, 37.47.224, 37.47.192, 37.225.1, IP: 83.26.195, 83.26.192, 83.26.197, 83.26.194, 83.26.196, IP mobile lub VPN?: 57.129.1, 91.94.72, 5.184.79, Suma postów: 101 ---------------------------------------- Nick: heh, brrr, symbian, lubawa, gruby, bankier Ilość IP: 5 IP: 188.146.173, 188.146.174, 188.146.175 IP: 84.40.153, 84.40.152 Suma postów: 32 ---------------------------------------- Nick: bambik, xxxxxxxxxx Ilość IP: 4 IP: 176.221.122, 176.221.120 IP mobile lub VPN?: 188.146.34, 89.228.183 Suma postów: 19 ---------------------------------------- Nick: kriss, next, Bartek, ave, prawda Ilość IP: 9 IP: 37.248.174, 37.248.169, 37.248.170, 37.248.172, 37.248.222, 37.248.202 IP mobile lub VPN?: 84.40.238, 93.159.55, 31.0.23 Suma postów: 31 ---------------------------------------- Nick: ciekawy, janusz, bollo, ktoś Ilość IP: 9 IP: 46.112.78, 46.112.232, 46.112.66, 46.112.88 IP: 5.173.85, 5.173.147, 5.173.166 IP mobile lub VPN?: 109.196.226, 85.14.112 Suma postów: 32 ---------------------------------------- Nick: zet, xyz, max, zombie, blondynka Ilość IP: 5 IP: 37.30.32, 37.30.38, 37.30.52, 37.30.56, 37.30.53 Suma postów: 18
Uwagi do korelacji:
- bez spiny, to lista i powyciągane wartości - jeśli kogoś pominąłem to przepraszam, lepiej się ukrył - jeśli ktoś tu jest, a nie powinien być to tez przepraszam, możliwa zbieżność prefixów ;-) - każdy z tych nicków może reprezentowac inne podejście
W n i o s k i :
- podejrzane prefixy /16 z IP rozproszonymi po różnych grupach
- 188.146.*.* to grupa: heh, brrr, symbian, lubawa, gruby, bankier - 188.146.34 to grupa: bambik, xxxxxxxxxx - możliwe, że bambik jest częścią tej samej grupy co heh, symbian, itd.
- 84.40.*.* to grupa: heh, brrr, symbian, lubawa, gruby, bankier - 84.40.238 to grupa: kriss, next, Bartek, ave, prawda - możliwe powiązanie między kriss a heh przez wspólny prefix 84.40 (GEO lub miejscowość / datacenter)
Główne pytanie brzmi: co z tego macie albo ile Wam płacą ;)
Jednak miałem rację pisząc że "Ave" i "Kriss" to może być jedna osoba. Zdradził go specyficzny ton i treść (głupawa) dodawanych postów a także używanie caps locka przy specyficznych zdaniach mających w potencjalnych kupujących wywołać poczucie niesamowitej okazji.
Fana była ta chwila, kiedy ich zatkało :-) Była jakaś narada w podgrupach? Teraz widać, że zapadła decyzja: "jedziemy dalej, jakby nic się nie stało" :-)
Choć widzę, że też trafiłem na listę. Ale wiem, że to pewnie w zależności, z którego urządzenia korzystam. Bo wiem sam, że piszę na 3 urządzeniach w sumie. W zależności, który sprzęt mam pod ręką. I czy jestem w domu, czy w pracy. Mimo wszystko dobra analiza. :)
To nie jest lista na której odnajdując swój login i IP ma się powód do dumy a to że mnie na niej nie ma świadczy o tym że nie używam różnych podpisów w zależności od redagowanej treści. Podpisuję się imieniem i nie mam zamiaru tego zmieniać a przede wszystkim nie ma ku temu powodów.
O części z tych korelacji to już było wiadomo. Tylko zastanawiające, że akurat niejaki parasite i marbon, nagle wpłynęli na forum i zaczęli wyłapywać "multikonta" xD Odwracanie uwagi, wyzerowanie poprzednich stanów? Musiało być ciekawie wczoraj i dzisiaj na odprawie xD
I takimi wpisami, xD, właśnie pokazujesz kim naprawdę jesteś, albo byłeś. Bo zwykle ludzie postrzegają działania innych wg tego, co sami robili, albo robią. Ja w życiu nie posądziłbym kogoś o taką aktywność - próby manipulacji kursem dla jakiegoś "szefa", bo jest to dla mnie po prostu wstrętne. Ale pisz dalej, niech ten wątek będzie na wierzchu dla korzyści porządnych ludzi.
Post podsumowujący dodałem wcześniej, listą IP zająłem się później gdy się do mnie niejaki kriss vel next zasapał za zwrócenie uwagi, że pieprzy trzy po trzy o dupie maryni (porównaj czasy 2025-06-24 12:58). Jak widać miałem rację co do intencji i jednak okazało się, że to mały forumowy psikus bez większego znaczenia.
A co do dołączenia się innych - nie znam użytkownika @marbon. Ale ja na forum jestem już jakiś czas, nietylko tej spółki. Potwierdzić to mogą osoby, które pociągnęły mój theme do stylusa stąd:
Także nie przejmuj się! Nie jestem tu od tego żeby coś tu robić. Po prostu czasem jak ktoś wk**wia za mocno to należy pokazać mu palcem gdzie jest jego miejsce.
parasite, jako marbon jestem tu od niedawna, bo zdecydowałem się tak zarejestrować po insynuacjach xD. Od długiego czasu pisałem tu jako Marek - jeden z moich pierwszych wpisów dotyczył statystycznej analizy aktywności niejakiego bambika, która gwałtownie rosła zawsze przed wzrostem kursu (a pisał CAPS LOCK-iem o nadchodzących dramatycznych spadkach) - pokazałem to ładnie na wykresie :-)
Z wiarygodnością firmy może niewiele, ale czytanie o tej krainie mlekiem i miodem płynącej, i wiecznej pompie rajdach na 20zł może wpływać na decyzję tych, co chcą czegoś się dowiedzieć, a forum wydaje się dobrym źródłem. Stąd taka aktywność naganiaczy i ich kwik, gdy wytknie się ich palcami.
Jeśli bazujesz swoje ruchy na podstawach forum, bez znajomości spółki to raczej nie powinieneś się w to bawić. Bez researchu raczej uderzaj w ETFy. Forum nie jest poradą inwestycyjną, a jak doskonale widać to na wszystkich aktywach tutaj - 50% contentu na tych forach to bezwartościowe gówno.
To nie trać czasu, chyba że masz lepszy humor. Ten kto ma stracić - straci. Ten kto ma zarobić zarobi. Ludzie powinni się edukować. Błazenada w tym w żaden sposób nie pomaga. No ale kwintesencja zawsze będzie sztuką wyborów...
To przepychanka z koniem. Najgorsze jest to, ze samo zrodlo w postaci bankiera nic z tym nie robi. Wrecz przeciwnie - im wiecej gównopostów, tym wiekszy ruch.
Mam wrażenie, że po moich działaniach coś się ciut zmieniło na lepsze. W tej chwili nie ma przynajmniej tych całkiem żenujących wpisów - mam nadzieję, że to efekt lepszej moderacji lub usprawnienia działania automatów. No ale automat nie powstrzyma wpisów głupich, mylących, manipulujących - to tylko można samemu czasem próbować prostować, choć to faktycznie "przepychanka z koniem". Dlatego tak ucieszyła mnie Twoja analiza, bo zła strona mocy mogłaby z nią podyskutować i byłoby to całkiem ciekawe, ale jakoś brakuje im argumentów (poza koniecznym dokończeniem korekty wg AT i "słabszym" (?) pierwszym kwartałem), a to tylko potwierdza tezy z tej analizy.
Odważył sie powiedzieć że grubo ponad 90% contentu tutaj to dziecinada. Spuszczanie czegoś do klopa, nabijanie się z innych itd itp
Ja jestem na LBW od kilkunastu lat, nie sprzedałem po 60gr jak już niby miał to być bankrut, potem 1,90 wydawał się nie do przebicia i to był mój target. Czasy i cele się zmieniły i trzymam lbw jako hedge to własnej działalności gospodarczej.
tak też było ostatnio jak kurs zjeżdżał z 12 ... mielenie bokiem, zwolnienie obrotów i tąpnięcie niżej i tak coraz niżej.... nie trzeba daleko szukać polecam przeanalizować dzienny 2 miesiące temu ...
Oj, xD... To była odpowiedź na uwagę innego forumowicza: "Ja wolałbym czytać o kolejnych rynkowych sukcesach firmy". Że wkrótce może coś być o takich sukcesach. Zalecam poszerzenie horyzontów myślowych ;-)
WITAM . POSTARAJ UWIERZYC , ZE PISZE TYLKO POD X......X ., JEST SPORO CZASU GDY WCHODZIŁY 4-RY SPOŁKI NA GIELDE , JA TAM BYŁEM. (WYMIEN Z PAMIECI). NA OPT-CD-PROJ ZAROBIŁEM TROSZECZKE I WSZYSTKO WTOPIŁEM W LUBAWE (0,8-1,2PLN) I DALEJ CZEKAM . SYTUACJA BEDZIE JAK NA CD-PROJ. WSTEPNA CENA W CZASIE 27,60 PLN . KUPUJEMY CZEKAMY .