• pj games_whims of the gods Autor: ~xoxo [185.49.31.*]
    Wyszedl trailer gry od PJ GAMES
    WHIMS OF THE GODS
    mozna dodawac na steam
  • Re: pj games_whims of the gods Autor: ~bialoczarny [31.0.75.*]
    Wygląda na prosta, przyjemną gierkę. Premiera w ciągu kilku miesięcy, więc wypada coś tam przygrzać temat z promocją. Choć widać też że nikt kosztów nie chce generować na siłę, akurat w tym temacie. I pewnie dobrze, ale warto coś tam podziałać mniejszym nakładem, inaczej zginie w bezmiarze innych premier.
  • Re: pj games_whims of the gods Autor: ~fanpli [213.134.190.*]
    to prawda
    ale siły trzeba mierzyć na zamiary
    niemniej taki city builder może okazać się jakimś sukcesem
    do premiery jeszcze jest czas -ważne, że trzymają się terminów
    szczegóły powinni dopracować, nie jest to top topów grafiki 3d
    ale, też weźmy pod uwagę możliwości i koszty
    graficznie to mniej więcej poziom fishing clash...
    zgadzam się z czarnobiałym, że grafika choć dość prosta to przyjemna dla oka
    jakiś czas temu ukazała się gra ''niezwyciężony'' od starward i pomimo pięknej grafiki okazała się
    klapą, kosztowała ponad 13 mln zł!
    ps> osobiście nie mam pojęcia jaki może być odbiór takiego city buildera?
  • Re: pj games_whims of the gods Autor: ~żuk [5.173.149.*]
    https://www.dziennikwschodni.pl/gry/the-whims-of-the-gods-w-kooperacji-lepiej-wideo,n,1000341923.html
    ok zrozumiałem co jest najważniejsze w tego typu city builderach
    grywalność
    podobno nowością jest podział pracy architekta/twórcy na dwie osoby:
    The Whims of the Gods: W kooperacji lepiej (wideo) - Dziennik Wschodni
    ps> nomen omen - czytając tytuł artykułu to myślałem, że chodzi o jugllera i platige,..

• Re: pj games_whims of the gods Autor: ~xoxo [195.42.249.*]
    W tego typu grach bardziej od grafiki liczy się grywalność ( moim okiem laika) - Tak naprawdę cięzko stwierdzić czy moze to byc hit czy kit.
    Grafika nie jest powalająca, ale jak na takie nakłady jest ok- rownie zgadzam się, ze jest przyjemna dla oka.

Niewatpliwie gra potrzebuje marketingu- bez niego przepadnie w otchłani innych gier.
    To co moze dzialac in plus to wspomniana grywarlność i dosyć ciekawy choc ryzykowny pomysł z tą kooperacją.

Przykladam niech będzie tutaj Age Of Empires- w tej grze nie chodzi o grafikę, a o super grywalność.

• Re: pj games_whims of the gods Autor: ~Breton [85.57.195.*]
    Dla mnie mega kiepski trailer. Takich gier są tysiące a grafika jakby pli w ogóle się nie zaangażowało. I co oni pokazują? Że budujesz pole i pyramide? Na to potrzebowali 3 lat i osobnej spółki? Ja nie mogę.
  • Re: pj games_whims of the gods Autor: ~ObserwatorUEFA [31.0.81.*]
    Gra z wczesnym dostępem.
    https://store.steampowered.com/app/2642390/The_Whims_of_the_Gods/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR0FhSJzcOTjRfe3OZ6FF2L8LFH_rCNx4XHBc98adyImPTAeHwQ4h2RqihA_aem_ATpJ1b-JpHYzB4-hnQqoSYd5FlIH-uBG2CpBK3jPjzAhTVqITKWKEk95lIMiXqJ2bytqL0IJduCbuGRXDoe-Ka8T
  • Re: pj games_whims of the gods Autor: ~Xoxo [185.49.31.*]
    Zgodzic sie jednak trzeba, ze trailer moglby byc lepszy, chwytliwy
    Platige powinno sie tutaj postarac i zrobic cos ciekawego
  • Re: pj games_whims of the gods Autor: ~obserwatorUEFA [185.114.33.*]
    https://www.ppe.pl/news/341195/polacy-chca-odswiezyc-gry-typu-city-builder-the-whims-of-the-gods-pierwszy-zwiastun.html
    Jeżeli już się robi takie prymitywne gry to powinny być na komórkę a nie PC. Kolejny pomysł klapa spółki.
  • Re: pj games_whims of the gods Autor: ~obserwatorUEFA [185.114.33.*]
    https://lubiegrac.pl/news/juggler-games-i-platige-image-przygotowuja-city-buildera-the-whims-of-the-gods
  • Re: pj games_whims of the gods Autor: ~żuk [5.173.180.*]
    https://www.ppe.pl/news/341195/polacy-chca-odswiezyc-gry-typu-city-builder-the-whims-of-the-gods-pierwszy-zwiastun.html
    podobno to pierwsza tego typu gra w której nie tylko samemu tworzy się miasta
    świat tak się zmienia, że niektóre rzeczy naprawdę mogą zaskakiwać
    np w stolicy powstały i cieszą się spora popularnością salony gier gdzie gra się....na atari i commodore
    to dopiero była grafika!
    dzieciakom w ogóle to nie przeszkadza....
  • Re: pj games_whims of the gods Autor: ~Breton [176.83.247.*]
    Zaskakująca pozytywna opinia pana fanpli, rzadko tak bywa, tym razem dla gry który nikt z gamingu nie opisów by jak bieda z nędzą
  • Re: pj games_whims of the gods Autor: ~ant_oni [195.93.223.*]
    Nie no to jest jakaś kpina, ta gierka wygląda jakby miała być za free do ściągnięcia na komórkę!! Przecież ona się nie przekopie przez setki podobnych gier! Przykro na to patrzeć:/
  • Re: pj games_whims of the gods Autor: ~RęcyŁopadają [185.114.33.*]
    Fim Budda zły pomysł, gra słaba, a grafika taka sobie.
    Zobacz jeden z drugim ile ludzi obejrzało Buddę, a ile ludzi kupiło grę na podstawie książki Lema od Starwarda. Grafika super, a gra niewypał. A Fortnite? Grafika do dupy a młodzi grają całymi klasami, podwórkami czy ekipami. Tak jakby to od grafiki zależał sukces gry. Sami fachowcy :) Po co trzymać akcje jak spółka nic nie umie? Sprzedać i szukać takiej co wydaje gry z najlepszą grafika np wspomniany Starward.
    Odnioslem sie do gry a nie do budda - akurat jestem z branży - i przypomne się pod koniec roku. Ta gra się nawet nie zwróci. Przepalanie pieniędzy a przecież jungler pokazał raz że potrafi robić solidną grę - to czemu oni zrobili teraz z pli coś takiego?
    Pisałem nie do ciebie tylko ogólnie o tym malkontenctwie na forum.
    I co z tego, że jesteś z branży? Czy wydawcy gier które okazały się klapą nie byli z branży? Wiesz ile ta gra kosztowała? Po ile będzie w sprzedaży? Ale jesteś pewien, że się nie zwróci! Jasnowidz. Ja tej jestem z branży i wiem, jak wiele zmiennych składa się na sukces gry. I z imienia i nazwiska nigdy nie podjąłbym się oceny jakiejkolwiek gry bo wiele już widziałem. Gry które miały być hitami a zawiodły i przeciętne gierki wg mnie które stały się hitami, oczywiście w swoje klasie i jak na swój budżet
    Tak, jasne. Nikt z branży by tej gry nie bronił.
    Wiem ile kosztowała bo jest w raporcie. Kolejny udany inwestor jak widzę. Albo bialocz pod innym nickiem.
    Czy ja jej bronię? Umiesz czytać oprócz robienia gier?
    Tak złapałeś mnie. Bialoczerwony, FanPli i Bagiński w jednej osobie...
    breton - może zmień nicka na - beton?
    bo jakieś takie tezy twardogłowych szerzysz...
    a propos to z jakiej branży jesteś jeśli można wiedzieć?
    ps> mój syn jest inżynierem informatykiem i m in pracuje przy ocenie i testach gier, zapytałem go o ten city builder,
    odpowiedział, że w tego typu grach nie chodzi o wybitną grafikę, a w grach typu ''image'' i owszem
    osobiście uważam, że jeszcze wiele zmienią i udoskonalą bo dlaczego nie?
    Jasne zmienię, za to tobie proponuję zmianę nicka na fanatykPLI. Aha czy twój syn uważa że jest szansa że będzie dobrze jak PLI zmieni i poprawi grafikę? To co oni przepraszam robili 2 lata że ta gra wygląda jakby robił ją informatyk po godzinach pracy a nie PLI?
    podkreślił, że nie grafika jest najważniejsza
    poza tym pli owszem miało potknięcia ale nigdy nie chodziło o jakość wykonania
    raczej w druga stronę - DNA i ambicje artystyczne powodowały takie ''dopieszczanie'' projektów,
    że cierpiała na tym marża
    spodziewam się, że tu kryteria też są odpowiednie, a z poprzednich rzeczy wyciągnęli jednak wnioski
    ograniczeniem na pewno jest nieduży budżet
    może to na co nie liczymy i nam się nie podoba okaże się strzałem w 10?
    ja np zaskoczony jestem powodzeniem filmu o labudzie, choć jak się dowiedziałem co platiż będzie robić?
    to pierwsze co pomyślałem: ABSTRAKCJA
    a jednak ten projekt pewnie przyniesie namacalny zysk bo na dziś fakty są takie: wskazuje na to oglądalność
    ps> jest jak jest i nie zmienimy tego swoja pisaniną, poczekajmy i się przekonamy kto miał rację?

Nie pozostaje nic innego. Liczyłem jednak na więcej. Myślałem, że kwestię gier biorą bardziej na poważnie w sensie zainwestowanych środków i pracy własnej (grafika etc).
    Masz i porównaj bezpośredniego konkurenta: https://youtu.be/Bvb0smM1tTk?si=IWI3U94_pnEtMb7z
    A tu czytaj i nie marudź:
    "Kilka dni temu informowaliśmy o zapowiedzi The Whims of the Gods – polskiego city-buildera, który pozwoli wybudować starożytne miasto. To jednak nie koniec dobrych wieści dla miłośników gatunku. Na horyzoncie pojawił się bowiem Kaiserpunk, który zabierze nas do alternatywnego świata XX wieku."
    https://www.gram.pl/news/intrygujace-kaiserpunk-wkrotce-z-wersja-demo-ciekawe-polaczenie-grand-strategy-i-city-buildera
    Nie ma co porównywać - tak właśnie powinna wyglądać gra, mam na myśli Kaiserpunk. Więc widzę grę PLi jeszcze bardziej krytycznie.
  • Re: pj games_whims of the gods Autor: bialoczerwony1972 [31.61.186.*]
    A kto nie kupuje po 20,xx zl ten trąba xD
    Mi wpadło już kilkaset szt :)
    Przypomnę się po wynikach 2Q i coś skrobnę o spółce...
  • Re: pj games_whims of the gods Autor: ~Reggaer [5.173.210.*]
    Doloz 50 groszy i czeka na ciebie ponad 5000 akcji :))) dzis bylo do wziecia. Czym jest to kilka procent wiecej skoro do zarobienia miliony
  • Re: pj games_whims of the gods Autor: ~Breton [176.83.247.*]
    Jutro bialocz wszystko kupi - no bo okazja i wyślę nam screena
    nie wiem, ale większych różnic nie widzę
    w whims of gods i kaiserpunk
    oczywiście mam na myśli grafikę bo treści nie da się porównać
    podobny poziom w hd, może whims lekko niżej,,,
    znając budżet kaisera można by porównać kto lepiej wykorzystał kasę?

• Re: pj games_whims of the gods Autor: ~Reggaer [5.173.210.*]
    To image na pewno mają a nawet Platige image :))))
    jeśli dyskutujemy o grafice to ta naprawdę nie znalazłem aby ktoś z konkurentów miał jakąś lepszą
    zdaje się, że jednak nie o to chodzi w tego typu grach....
    https://www.gry-online.pl/gry/budowa-miasta/
  • Re: pj games_whims of the gods Autor: ~Zbyszek [91.231.125.*]
    Pierwsze z brzegu: Cities Skylines (wydana w 2015 roku), o dwójce nawet nie ma co wspominać.
    A jak chcesz bardziej zbliżone art-stylem do tego waszego gniota to Against the Storm.
    Rób dalej fikołki, rób!
    Tu masz przykład gry która odniosła sukces. 1 osoba na zrobiła! Teraz porównaj z perełką PLi, grafika, combat itd, i nadal twierdz że będzie sukces.
  • Re: pj games_whims of the gods Autor: ~Zbyszek [91.231.125.*]
    Hahahahahahha, o matko Boska, co to w ogóle jest?! xD
    Przez kilka lat budowaliście narrację, że jak Platige będzie odpowiadać za stronę artystyczną to ta gra to będzie graficzny majstersztyk xD
    NO TO MACIE XD Nie no, nie mogę w to uwierzyć, że to nie jest jakieś prima aprilis :D
  • Re: pj games_whims of the gods Autor: ~Wow [37.248.160.*]
    Manor Lords już kilkadziesiąt milionów zł zysku w 48 godzin on premiery. Ma sa kra.

Ten przykład pokazuje, że można wygrać wszystko stosunkowo niedużym kosztem.
    jednym z moich ulubionych filmów jest apocalypto
    stąd brak zastrzeżeń z mojej strony odnośnie treści
    grafika owszem taka sobie, ale może to jeszcze poprawią?
    jednak unikalność gry polega na trybie współpracy
    ''W The Whims of the Gods można grać w pojedynkę lub w trybie współpracy przez Internet.''
    > dotąd można było grać wyłącznie samemu w tzw single player, pj games zrobiło cop city builder i może właśnie to jest pomysł?

• Re: pj games_whims of the gods Autor: ~What [212.115.166.*]
    Nie chodzi o to jaki to ma potencjał mimo jak fatalnie wygląda, tylko co za przeproszeniem zrobiła tu spółka? Ta gra wygląda jak bieda z nędzą, w jaki sposób pli jest zaangażowane i przede wszystkim po co? Przecież juggler taką grafikę pewne zrobiłby i sam bez pli
    no nie wiem?
    na stronce jugllera są jakieś treści ale wygląda to o wiele gorzej
    myślę, że pli dało kasę na projekt a nad całością czuwa spółka celowa do tego powołana
    składa się m in z byłych pracowników jugllera
    nie mam zielonego pojęcia jakie tutaj know how włożyło pli?
    budżet niski to i grafika taka jaka jest
    niestety tylko tę możemy ocenić, a dużo bardziej w tego typu grach liczą się inne parametry jak grywalność czy pomysłowość
    rozwiązań....
    > niemniej warto będzie o to wszystko zapytać na najbliższym walnym za 3 tygodnie, po co spekulować co i jak?

• Re: pj games_whims of the gods Autor: ~Breton [212.115.166.*]
    Możesz proszę spytać i dać znać co powiedzą? Nie mieszkam w kraju.
    ok, wymagluje ich na maksa!
  • Re: pj games_whims of the gods Autor: ~Breton [79.255.56.*]
    I co wyszlo z maglowania?
  • Re: pj games_whims of the gods Autor: ~ObserwatoR [104.129.57.*]
    MMCPL odpalił, mało akcji w obrocie, ciekawe jaki zasięg
  • Re: pj games_whims of the gods Autor: ~qwerty [185.151.75.*]
    Nie wiem, czy ktoś to jeszcze śledzi, ale są już po drugich publicznych testach (można to sobie podglądać lub nawet brać udział przez Discord)
    Wrzucam też dwa linki (w sumie ponad 60 minut) z "demo" gry - możecie ponarzekać i krytykować :)
    https://www.youtube.com/watch?v=h1hmEqPgORc
    https://www.youtube.com/watch?v=VjIFdqg-cns
  • Re: pj games_whims of the gods Autor: ~mikk [146.70.232.*]
    a coz to za niezbyt swieze zwloki z szafy wyciagnales
    zwłoki są świeże - w tym tygodniu zakończyły się drugie publiczne testy, i czekamy na ogłoszenie terminu dostępu do gry w ramach Eerly Access. A wrzuciłem Wam kawałek gry, abyście mogli skomentować - ja się nie znam ostatni raz grałem w coś 20 lat temu, więc nie wiem czy to coś jest warte... :)
  • Re: pj games_whims of the gods Autor: bialoczerwony1972 [79.191.27.*]
    Obserwujących gierkę przybywa w żółwim tempie..... https://steamdb.info/app/2642390/charts/ 
    Trochę więcej jest followersów per saldo (jedno zero można jeszcze dodać), bo to tylko jedna noga :)
    Gierka też przewija się w sieciowych zapowiedziach, więc totalnym no name nie jest.
    Ale nie wiem, nie potrafię tego ocenić.
    Tak ogólnie to do mnie ta gra nie trafia, inne city buildery w młodości mnie porywały.
    Zapytałem w kilku miejscach o tę grę to nikt nie chce się wypowiedzieć, więc ciężko coś więcej powiedzieć.
    Ostatnia publiczna wypowiedz Żbika, że szukają wydawcy (prowadzone są rozmowy), wahali się jaką drogę obrać, zdecydowali się na wydawcę (jak go pozyskają) - to obniża ryzyko projektu, bo PLI nie musiałoby już więcej finansować tego ze swej strony (dokończenie), a zwłaszcza marketing.
    Z tego co patrzyłem na Discordzie to było sporo testujących (duże dziesiątki, ale też nie mam porównania, bo nie siedzę w tej branży aż tak głęboko) i się jakoś tym podniecali (czyli są jacyś ludzie jakim się to podoba).
    Widziałem artykuły pisane w wielu językach (po chińsku, włosku, polsku, angielsku), czyli gdzieś tam to w świat idzie, a na razie to jest taki szeptany marketing.
    Pewnie drugi Manor Lords to nie będzie, ale jak sprzeda się w dużych kilkudziesięciotysięcznych to już wstydu nie będzie :)
    I jakaś tam kolejna zajawka z zapowiedziami, gdzie przewija się nasza gierka
    https://www.youtube.com/watch?v=wIFkwGocnLw&t=393s
  • Re: pj games_whims of the gods Autor: ~bialoczerwony1972 [31.61.176.*]
    Zapowiedź na YT https://youtu.be/iZx5CAUOYCI?si=Qj96f8CLWdJeqnuv ma 5,3 tys wyświetleń przez 9 miesięcy!
    Będę się upierał, że z tej mąki to chleba nie będzie choć mojemu 12 letniemu synowi się podoba :)
    Na FB profil PJ Games obserwuje raptem 120 osób.... Jeśli ta gra będzie sukcesem finansowym to bardzo ale to bardzo się zdziwię :)
[x]
PLATIGE -1,32% 11,20 2025-10-10 16:46:31
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.