• URSUS ŻYJE I ŻYĆ będzie!!!! Autor: ~Blizniakplwl [37.248.174.*]
    Witam,

Jeżeli ktoś przeczytał zazalenie, uzasadnienie i opinie, która ma 54 strony i jest zdania, że ursus to trup, to albo niech odda dyplom uczelni wyższej albo niech się nie wypowiada.
    Nigdy tak nie czułem radości kupując dzisiaj 20000 akcji ursusa z najwyzsza dozą prawdopodobieństwa ze bede mieć kilkukrotny zysk. Przecież tam jest tyle nieprawidłowości w ocenie Sadu ze glowa mala. Ponadto ilosc czynników wewnętrznych i zewnetrzych które miały przez ostatnie 2 lata dały do zrozumienia, że gorzej juz być nie może. Rząd nie pozwoli na umarcie ursusa w nowym Polskim ladzie. Ponadto najprawdopodobniej dojdzie do skutku umowa międzyrządowa pomiędzy PL a krajami Afryki. Zaczną budować autobusy, machina ruszy i wtedy kontrakty ruszą w niespotykanej do tej pory ilości. Ursus się odrodzi, bo kto miał się nakrasc to juz ukradl. Teraz spółka bedzie monitorowana i wierzyciele stana się akcjonariuszami. Będą emitowane obligacje oraz więcej ilości akcji. Znajdzie się inwestor , dotacje z programu rozwoju rolnictwa na lata 22-27 i pieniądze będą pompowane w polskie rolnictwo. Ludzie maja wieksza świadomość bo coraz częściej kupują produkty polskie. Jestem tego całkowicie pewien, że ursus nie upadnie. Dzisiaj po przeczytaniu ww.tekstu powiedziałem rodzinie, ze jeżeli się mylę i ursus upadnie to oddaje wszystkie dyplomy uczelni wyższej na które pracowałem 11 lat. 2 tytuły mgr oraz ukończonym doktorat.
    Szkoda ze nie mogę więcej dokupić, bo mam aliora którego kupiłem po 17 zł i wtedy też bylem pewny ze wroci w ciągu 1.5 roku na 50 zł i więcej. Zaroiblem juz 111% i czekam na kolejne 100%. Było to w grudniu. Nie pomyliłem się co do orlenu, lotosu i aliora. Ale nie bylem tak pewny jak ursusa. Życzę kolejnych 125 lat.
  • Re: URSUS ŻYJE I ŻYĆ będzie!!!! Autor: ~tedi [46.215.38.*]
    Pisałem aby uwaźnie przeczytać zażalenie i opinie doradcy restrukturyzacyjnego.
    Dochodzę do podobnych wniosków co Ty.
    Oglądając codziennie sesje na GPW widać było ,że nikt gruby akcjami nie handluje.
    Ale nie o to mi idzie.
    Polska firma produkująca dla polskiego rolnika musi dostać wsparcie od państwa polskiego.

• Re: URSUS ŻYJE I ŻYĆ będzie!!!! Autor: ~rozśmieszony [62.233.166.*]
    Heh że niby produkujący dla polskiego rolnika. Poszukajcie wśród znajomych jakiegoś rolnika, albo wybierzcie się na giełdę rolną i pogadajcie z tymi ludźmi. Zapytajcie jaki nowy traktor zakupili w ciągu 5 ostatnich lat, bądź jaką markę kupiliby obecnie. Nowego Ursusa na polskiej wsi nie widać. Co innego 50 letnia C360 itp, to chodzi jak świeże bułeczki.
  • Re: URSUS ŻYJE I ŻYĆ będzie!!!! Autor: ~Blizniakplwl [31.0.66.*]
    No juz nie długo. Wiara wiara i wiara. Nie chodzi o kasę i akcje ale o tradycje.
  • Re: URSUS ŻYJE I ŻYĆ będzie!!!! Autor: ~Rupertos89 [31.0.85.*]
    Juz nie długo:)

Łapki w gore i meksykanska fala dla posiadaczy ,:)
  • Re: URSUS ŻYJE I ŻYĆ będzie!!!! Autor: ~observer [81.162.213.*]
    Jak to rozumieć?

• Re: URSUS ŻYJE I ŻYĆ będzie!!!! Autor: ~Rupertos89 [31.0.69.*]
    Rozumieć tak :)
    Ursus wyskoczy ponad 1zl :)
    Kto myśli na czerwono będzie płakać:)
  • Re: URSUS ŻYJE I ŻYĆ będzie!!!! Autor: ~no [37.225.5.*]
    re moze i 2 bedzie bo kto zabetonuje teren -ulica
  • Re: URSUS ŻYJE I ŻYĆ będzie!!!! Autor: ~Rupertos89 [109.233.92.*]
    Cierpliwość cierpliwość cierpliwość:)))
  • Re: URSUS ŻYJE I ŻYĆ będzie!!!! Autor: ~Blizniakplwl [109.233.92.*]
    Szanowni,

Nie dajcie się zmanipulować. Nie sprzedawajcie akcji. Czekac. Poświęciłem 2 minuty by Wam to napisać, bo pewnie oczekujecie zysku. Później mi podziękujecie i podam adres email :)
    Mówię to z pełną odpowiedzialnością. Ursus do maja 2022 up +500-700%.
  • Re: URSUS ŻYJE I ŻYĆ będzie!!!! Autor: ~ursus [5.173.249.*]
    wypije drinka za twoje zdrowie dzisiaj
  • Re: URSUS ŻYJE I ŻYĆ będzie!!!! Autor: ~Arnold [176.101.162.*]
    Dnia 2021-10-22 o godz. 20:41 ~Blizniakplwl napisał(a):
    > Szanowni,
    > >
    > > Nie dajcie się zmanipulować. Nie sprzedawajcie akcji. Czekac. Poświęciłem 2 minuty by Wam to napisać, bo pewnie oczekujecie zysku. Później mi podziękujecie i podam adres email :)
    > > Mówię to z pełną odpowiedzialnością. Ursus do maja 2022 up +500-700%.

I właśnie to jest naiwność a później płacze i jęki ze zostaliście oszukani, szukanie prawników itp. itd.
    Jedno należy sobie uświadomić, prawo żadnego kraju nie chroni nikogo przed jego własną naiwnością.
    Mój ojciec Świętej pamięci zawsze mowil: ,,czas, czas pokaże"
    I zobaczymy twoja naiwnosc i brak analitycznego myślenia. Mam nadzieję, że się ujawnisz publicznie i przeprosisz.
  • Re: URSUS ŻYJE I ŻYĆ będzie!!!! Autor: ~nucleus [78.154.88.*]
    Skąd ta pewność że Ursus nie zostanie usunięty z GPW,i do tego będzie znaczny wzrost kursu?
    Masz jakieś informacje o których nie mamy pojęcia?
    Pozdrawiam.
  • Re: URSUS ŻYJE I ŻYĆ będzie!!!! Autor: ~Blizniakplwl [5.173.115.*]
    Jestem osobą logicznie myślącą. Czytałem odwołanie i 54 strony uzasadnienia. Duzo nieprawidłowości. Ponadto będzie ewentualna wspolpraca podczas sanacji, partnestwo zagraniczne, chęć kupienia 25mln akcji, przetargi, rozwoj elektromobilnosci. Żadna władza podczas swoich rządów nie pozwoli na zamkniecie tej firmy. Intuicja mowi mi jedno. Ursus się odrodzi.
  • Re: URSUS ŻYJE I ŻYĆ będzie!!!! Autor: ~nucleus [78.154.88.*]
    Aby intuicja Twoja intuicja Nas nie zawiodła i Ursus powstał jak Feniks z popiołów.I oby to nie były tylko czcze życzenia.
    Z floydowskim pozdrowieniem Shine On Crazy...Ursus.
  • Re: URSUS ŻYJE I ŻYĆ będzie!!!! Autor: ~ErinbrockovichzGdyni [37.30.18.*]
    Kasy nie bedzie i niebedzieniczego...PiS oto zadba.

https://businessinsider.com.pl/finanse/zawieszony-kpo-oto-na-co-rzad-chcial-wydac-najwiecej-pieniedzy-bez-ktorych-gospodarka/b70bmll
  • Re: Pieniędzy nie ma i nie będzie Autor: ~Tuskomatoł [91.208.93.*]
    Na obietnice, które składa PiS, pieniędzy nie ma i nie będzie ich w ciągu czterech następnych lat - uważa Jacek Rostowski.
    https://polskatimes.pl/jacek-rostowski-pieniedzy-na-realizacje-obietnic-pis-nie-ma-i-nie-bedzie-video/ga/9019491/zd/15977081
    https://www.youtube.com/watch?v=eiBhDBkrUKg
  • Re: URSUS ŻYJE I ŻYĆ będzie!!!! Autor: ~Bartek [5.173.48.*]
    Kolego właśnie bije się z myślami o zakupie Ursusa. Chyba zaryzykuję chociaż z drugiej strony mam obawy.
  • Re: URSUS ŻYJE I ŻYĆ będzie!!!! Autor: ~REE [195.181.161.*]
    zostalem 3oo tys akcji po 72 gr..............czekam...... a moze licze na to
    Czekaj :) później postawisz whisky:)
  • Re: URSUS ŻYJE I ŻYĆ będzie!!!! Autor: ~REE [195.181.161.*]
    A CO mi innego pozostalo...........................czekac
  • Re: URSUS ŻYJE I ŻYĆ będzie!!!! Autor: ~Ursus [5.173.248.*]
    No to czekamy
  • Re: URSUS ŻYJE I ŻYĆ będzie!!!! Autor: ~bądźmypoważni [195.38.12.*]
    Dnia 2021-08-01 o godz. 11:42 ~Blizniakplwl napisał(a):
    > Witam,
    > >
    > > Jeżeli ktoś przeczytał zazalenie, uzasadnienie i opinie, która ma 54 strony i jest zdania, że ursus to trup, to albo niech odda dyplom uczelni wyższej albo niech się nie wypowiada.
    > > Nigdy tak nie czułem radości kupując dzisiaj 20000 akcji ursusa z najwyzsza dozą prawdopodobieństwa ze bede mieć kilkukrotny zysk. Przecież tam jest tyle nieprawidłowości w ocenie Sadu ze glowa mala. Ponadto ilosc czynników wewnętrznych i zewnetrzych które miały przez ostatnie 2 lata dały do zrozumienia, że gorzej juz być nie może. Rząd nie pozwoli na umarcie ursusa w nowym Polskim ladzie. Ponadto najprawdopodobniej dojdzie do skutku umowa międzyrządowa pomiędzy PL a krajami Afryki. Zaczną budować autobusy, machina ruszy i wtedy kontrakty ruszą w niespotykanej do tej pory ilości. Ursus się odrodzi, bo kto miał się nakrasc to juz ukradl. Teraz spółka bedzie monitorowana i wierzyciele stana się akcjonariuszami. Będą emitowane obligacje oraz więcej ilości akcji. Znajdzie się inwestor , dotacje z programu rozwoju rolnictwa na lata 22-27 i pieniądze będą pompowane w polskie rolnictwo. Ludzie maja wieksza świadomość bo coraz częściej kupują produkty polskie. Jestem tego całkowicie pewien, że ursus nie upadnie. Dzisiaj po przeczytaniu ww.tekstu powiedziałem rodzinie, ze jeżeli się mylę i ursus upadnie to oddaje wszystkie dyplomy uczelni wyższej na które pracowałem 11 lat. 2 tytuły mgr oraz ukończonym doktorat.
    > > Szkoda ze nie mogę więcej dokupić, bo mam aliora którego kupiłem po 17 zł i wtedy też bylem pewny ze wroci w ciągu 1.5 roku na 50 zł i więcej. Zaroiblem juz 111% i czekam na kolejne 100%. Było to w grudniu. Nie pomyliłem się co do orlenu, lotosu i aliora. Ale nie bylem tak pewny jak ursusa. Życzę kolejnych 125 lat.

Każdy kto ma trochę oleju w głowie wie że zażalenie nie ma żadnych szans powodzenia i zostanie oddalone już na pierwszym posiedzeniu sądu a decyzja o upadłości się uprawomocni...
    Sąd będzie rozpatrywał aktualną zdolność Ursusa do obsługi wierzytelności a nie jakieś bajki o perspektywach przyszłych zysków dzięki koreańskim inwestorom czy rzekomych przyszłych afrykańskich kontraktów lub z innymi krajami 3-go świata...

Człowieku o jakich tytułach magistra czy doktoracie ty piszesz? skończ może najpierw podstawówkę. Możesz dokupić więcej! jak jesteś taki pewien oszołamiających zysków na tym papierze powinieneś czym prędzej lecieć do notariusza i robić zastawy hipotek, samochodów, żony i innego swojego majątku... Leć po chwilówki do Vivusa, Bociana czy Providenta i dokupuj sobie jeszcze tych akcji po taniości...
  • Re: URSUS ŻYJE I ŻYĆ będzie!!!! Autor: ~Blizniakplwl [80.238.117.*]
    Szkoda mi takich baranów którzy nawet wysłowić się nie potrafią. Wyjdz stąd. Gooowno cie obchodzi co kto kupuje. Czy ktoś pójdzie do notariusza nie twoja sprawa. Takich ludzi jak ty mama śp.zawsze mówiła by omijać łukiem bo są burakami. W życiu żadnej książki pewnie nie przeczytałeś i pewnie masz ból tylnej części, że zesrac się nie możesz, bo wiesz, że tu ludzie zarobią a ciebie nie stać na kupienie akcji. Wyjdz stąd....
    O! widzę zabolało polaczka biedaczka... Napisz lepiej na jakim haku wisisz leszczyku i się tak nie nakręcaj po ci żyłka pier...ca pęknie...

Masz rację nie stać mnie... 35gr/akcja tyle ten bankrut jest warty... poczekam do uprawomocnienia się wyroku, popatrzę jak będziesz dobierał po 15gr, nie bój się przekroczyć progu 5% posiadania, Ursus to Perła!
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [80.238.117.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Dnia 2021-11-25 o godz. 16:43 ~Blizniakplwl napisał(a):
    > (wiadomość usunięta przez moderatora)

Oooo!!! Widzę bardzo wysoka kultura osobista jak na kogoś z doktoratem i podwójnym magistrem...
    Skąd taka nagła frustracja? boisz się że wypłoszę leszczy i nie zdołasz zejść ze swojego haka? pochwal się pochwal na ile wisisz?
    Dzieciaku jak już skończysz podstawówkę to zacznij studiować prawo upadłościowe, a nie wypisujesz bzdury na forum licząc że ktoś się nabierze...
    Masz urojenia. Gdybym ktoś tutaj liczył na forum musiałby kupować miliony akcji. Widzę jesteś ekspertem z prawa upadłościowego i niebawem się przekonamy i wtedy mam nadzieję, że kupisz sobie tornister i zaczniesz za karę książki do podstawówki nosić i je czytać. Akurat nie wisze dla twojej wiedzy. Kupilem akcje po 0.36 i za chwile miałem 89% zysku ale nie sprzedałem, bo kupując akcje wzialem pod uwagę ze albo stracę albo zyskam, a interesuje mnie tylko 500% +
    dobra dobra...

poczekamy do rozprawy, zobaczymy kto z nas miał rację panie niby mgr dr
    Ja obstawiam że będzie wyrok: "odrzucenie zażalenia w całości" i "decyzja o upadłości staje się prawomocna".
    Na ogół takie wyroki zapadają na jednej rozprawie trwającej 15 min.
    Następnego dnia będziesz mógł dobierać więcej akcji w promocyjnej cenie po ok. 15gr lub sam po tyle będziesz wyrzucał.
    Jestem ciekaw czy będziesz miał trochę honoru aby przyznać mi rację i mnie przeprosić.
    Okey :)
    Przypomnę się:)
  • Re: URSUS ŻYJE I ŻYĆ będzie!!!! Autor: ~xyz [157.25.129.*]
    Panowie, a kiedy ma byc te posiedzenie sądu? ktos zna termin rozprawy?
  • Re: URSUS ŻYJE I ŻYĆ będzie!!!! Autor: ~Przemo [77.89.84.*]
    Czytałem to zażalenie, bardzo konkretne i przekonywujące. Ale z drugiej strony pewnie Pan "bądźmypoważni" będzie miał rację. Inaczej: czy znacie jakiś chociaż jeden przypadek gdzie Sąd podobne zażalenie uznał? Ja szukałem w necie i nie znalazłem. Ach brak słów . Ursus powinien istnieć przynajmiej drugie 125lat. Szkoda firmy z tak wspaniałą historią. Dziwię się, że Panstwo nie zabiega aby taką firmę ratować. Ktoś napisał: co ma Państwo do firmy prywatnej, ale nie do końca się się z tym zgodzę. Niemcy na przykład nie raz swoim pomogli. A nasi hmm... Ani jednej własnej marki auta, samolotu, teraz nawet traktorów? Co to ma być? 40 mln kraj. Jestem dumny że jestem Polakiem ale smutno mi gdy to widzię. Tak "bądzmypoważni" pewnie sprawdzi się to co napisałeś....
    Ja wierzę:)
    Tutaj jak nie pomoże Polska to nie wiadomo co bedzie. Kontrakty czekają...
    Nie wiadomo czy sędzia bedzie bezstronna i apolityczna... ale mam nadzieje ze bedzie patriotka.
    Myślę że niebawem się o tym dowiemy. PiS myślę że nie dopusci do upadku. Tak jak mówisz czas bronić polska mysl. Za PO juz by było dawno po ptakach....
  • Re: URSUS ŻYJE I ŻYĆ będzie!!!! Autor: ~Uciekajciestąd [37.248.201.*]
    Ale tu pisowców ubranych w papier toaleotwy. Ludzie już dawno jest po Ursusie . Klepiecie biedę i tyle. New Holland , TO JEST MASZYNA. Solaris natomiast elektryki .
    Ursusom to tylko baterie się palą.
  • Re: URSUS ŻYJE I ŻYĆ będzie!!!! Autor: ~RE [78.46.81.*]
    NIE JESTEM Pisiorem
    ale nie sprzedam a mam 300 tys po 72 gr czekam do konca ??????
    Mylisz się. Ja się śmieje z ludzi którzy którzy kogoś nazywają pisowcem lub lewakiem, bo o polityce wiedzą tyle co świnia o gwiazdach. Nie znają żadnych zasad polityki itp. Pokończyli studia gdzieś w pidzidowie i sa największymi znawcami. Taki uciakajstad pojedzie do Holandii czy niemiec wroci po kilku miesiącach i jest wielkim panem i pewnie pracuje na wsi i kupuje sprzęt z dotacji UE i się panoszy ciągnikiem new hollland. Wracając do tematu. Żaden polityk i żadna frakcja nie da mi chleba, jak sam nie zarobie. Nawet polski lad nic mi nie da, a nawet zabierze. Ci pseudo politycy później i tak wódkę razem pija i omawiają interesy a ty kogoś nazywasz pisowcem ? To znaczy ze jestes niedoczytanym tro lem
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [88.220.131.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: URSUS ŻYJE I ŻYĆ będzie!!!! Autor: ~Miszczu [176.221.120.*]
    Kupowaliście kiedyś telewizor firmy Manta ? To samo co Ursus dla biednych
    Panowie, piszecie bzdury, poczytajcie sobie prawo upadłościowe...
    Sąd ma za zadanie merytorycznie rozstrzygnąć kwestie płynności finansowej spółki ursus tzn. czy jest ona na chwilę obecną wstanie obsłużyć bieżące i zaległe zobowiązania i zadłużenia oraz jeszcze coś tam na siebie zarobić?
    Panowie czy rozumiecie co oznacza słowo: "merytorycznie"?
    Wszystkie komentarze typu: "125 letnia historia ursusa", "Polska firma", "Polska myśl techniczna", "wspaniała historia", "Ludzie coraz częściej kupują produkty polskie", "tradycja", "nie można pozwolić jej upaść", "interes Polski i jej rolników", "Państwo musi pomóc", itd... - to czysty populizm, który w zerowym stopniu rozwiązuje problemy wierzycieli, bo to właśnie oni są ofiarami tej sytuacji i to właśnie ich interes będzie odgrywał kluczową pozycje w postępowaniu sądu.
    A wstawka typu: "Nie wiadomo czy sędzia będzie bezstronna i apolityczna... ale mam nadzieje ze będzie patriotka. Myślę że niebawem się o tym dowiemy." - to już czysta demagogia.

RN Ursusa zabiega o sanacje - zapoznajcie się może co to znaczy sanacja... Sanacja jest najdroższą finansowo formą restrukturyzacji dla dłużnika i ma 0% szans powodzenia bez zewnętrznego zastrzyku gotówki. Innymi słowy musiałby się znaleźć jakiś podmiot który chciałby dokapitalizować spółkę... Na dzień dzisiejszy nie ma nikogo chętnego a sąd będzie w swoim postepowaniu oceniał fakty a nie mity typu: "interesuje się Ursusem koreański inwestor" czy "państwo musi Ursusa dofinansować, bo tak". Ponieważ Ursus zawiódł już banki (bo to one wnioskowały o uznanie upadłości ursusa) żaden inny bank nie będzie zainteresowany jakimkolwiek udzielaniem kredytów ursusowi w celu dokapitalizowania spółki. Zdaniem banków Ursus nie ma żadnej zdolności kredytowej.
    Dodatkowo postępowanie sanacyjne uniemożliwia egzekwowanie wierzytelności zabezpieczonych rzeczowo, typu hipoteki czy zastawy, co niestety dla was, nie jest w interesie wierzycieli bo wierzycielami są banki które właśnie są wpisane do tych hipotek i mają porobione zastawy. A ponieważ interes wierzycieli stoi ponad interesem upadłego...
    Dodatkowo Ursus miał szanse na naprawę sytuacji i się restrukturyzował od 2019r. a ponieważ przebiegało to bardzo mozolnie, nieefektywnie i nie dawało zadowalających efektów banki w końcu straciły cierpliwość i dziś sytuacja jest taka jaka jest - sąd w swoim postępowaniu również weźmie to pod uwagę. No i ostatnim gwoździem do trumny jest fakt że nikt się nie ustawia w kolejce po ursusa... wszystkie te spekulacje o gigantycznych afrykańskich kontraktach i o zmianie koniunktury i zamówienia ruszą to czysta fantazja typu: "wysłałem dzisiaj kupon totolotka jutro pewnie będę milionerem" - sąd interesują merytoryczne aktualne fakty a nie perspektywy upadłego o przyszłych interesach które być może za 2 lata obsypią go złotym runem. Na dzień dzisiejszy nie ma żadnych wiążących umów ani kontraktów, czy zamówień publicznych którymi przed sądem można by chociaż próbować udowadniać że zyski z nich przewyższają koszty.
    Dlatego, tak jak pisałem już, sprawa ursusa jest przesądzona ponieważ na obecną chwilę nie ma żadnych merytorycznych przesłanek aby sytuacja finansowa spółki miała się poprawić w stopniu takim aby udźwignęła ciążące na niej zobowiązania, a cały ten populistyczny bełkot w zażaleniu zostanie na momencie oddalony a decyzja o upadłości stanie się prawomocna. Takie sprawy, tak jak pisałem, są krótkie bo ograniczają się w sumie do ustalenia tego czy na dzień rozprawy upadły potrafi udowodnić że ma pieniądze dzięki którym obsłuży swoje zadłużenie czy też nie potrafi tego udowodnić i musi zostać poddany egzekucji i tylko tyle.

A teraz z innej beczki, o śmiesznych komentarzach typu:
    Dnia 2021-08-01 o godz. 11:42 ~Blizniakplwl napisał(a):
    > Rząd nie pozwoli na umarcie ursusa w nowym Polskim ladzie. Ponadto najprawdopodobniej dojdzie do skutku umowa międzyrządowa pomiędzy PL a krajami Afryki.

Dnia 2021-11-30 o godz. 23:39 ~Przemo napisał(a):
    > Dziwię się, że Panstwo nie zabiega aby taką firmę ratować. Ktoś napisał: co ma Państwo do firmy prywatnej, ale nie do końca się się z tym zgodzę. Niemcy na przykład nie raz swoim pomogli.

Dnia 2021-11-30 o godz. 23:50 ~Blizniakplwl napisał(a):
    > > Tutaj jak nie pomoże Polska to nie wiadomo co bedzie. (...)
    > > (...)PiS myślę że nie dopusci do upadku.

Państwo nic nie musi z bardzo prostego powodu że Ursus został sprywatyzowany i nie jest już spółką skarbu państwa tylko zwykłym "prywaciarzem". Państwo Polskie nie będzie tracić publicznych środków na ratowanie czyiś prywatnych biznesów tylko dla tego że jakiegoś biznesmena (czy grupę biznesmenów) przerosły reguły gry na wolnym rynku i nie zrozumiał co oznacza słowo "kapitalizm". Państwo Polskie ma teraz inne problemy do rozwiązania którymi musi się zająć i na które musi pompować kasę np. elektrownia i kopalnia w Turowie - które są spółką skarbu państwa, walka z pandemią, walka z galopującą inflacją - tworzenie tzw. "Tarcz antyinflacyjnych", wdrażanie Polskiego Ładu, budowa zapory na granicy z Białorusią za 1,5 mln zł... - to są prawdziwe problemy a nie tam jakiś ursus po którym nikt oprócz jego akcjonariuszy nie zapłacze... Co do polskiej motoryzacji to tylko przypomnę że Pan Morawiecki ma własny program w tym temacie w postaci założenia kolejnej spółki skarbu państwa o nazwie "Izera" i budowa fabryki polskich samochodów elektrycznych pod Jaworznem - na to są potrzebne pieniądze.

Innymi słowy nikt nie będzie marnował środków na ratowanie reputacji panny która sama się źle prowadziła. Jeżeli nawet ktoś by był zainteresowany Ursusem to po co miałby skupować czy doprowadzać do emisji nowych akcji? Zdecydowanie taniej i łatwiej byłoby pozwolić spółce upaść a później za grosze wykupić w licytacjach od syndyka sam majątek wraz z prawami do nazwy, majątek już wolny od zadłużenia i od przypisanych do niego jakichkolwiek współwłaścicieli (akcjonariuszy). A akcjonariuszom pozostałyby w tedy akcje już nie odnoszące się do jakiegokolwiek majątku tylko do zadłużenia jakie pozostało.

Tak jak pisałem, poczytajcie sobie prawo upadłościowe a nie sugerujecie się opiniami pseudo dr mgr z forum.
  • Re: URSUS ŻYJE I ŻYĆ będzie!!!! Autor: ~Blizniakplwl [37.248.218.*]
    Zgadzam się z demagogia i powszechnym populizmem:) ale zapomniałes ze żyjemy w Polsce :)
  • Re: URSUS ŻYJE I ŻYĆ będzie!!!! Autor: ~RE [104.149.166.*]
    WYROK O UPADLOSCI NIE JEST PRAWOMOCNY
    tyle w temacie
    jak bedzie PRAWOMOCNY to wtedy bedzie UPADLOSC
    HANDEL AKCJAMI bedzie trwal......
    Dnia 2021-12-04 o godz. 09:24 ~RE napisał(a):
    > WYROK O UPADLOSCI NIE JEST PRAWOMOCNY
    > tyle w temacie
    > jak bedzie PRAWOMOCNY to wtedy bedzie UPADLOSC
    > HANDEL AKCJAMI bedzie trwal......

Nikt tutaj nie pisze o kwestii handlu akcjami.
    "Postanowienie w przedmiocie ogłoszenia upadłości Emitenta jest nieprawomocne, jednakże jest skuteczne i wykonalne z dniem jego wydania."
    Co oznacza że właściciele (akcjonariusze) już nie sprawują zarządu nad spółką, zostali od tego odsunięci a zarząd prowadzi teraz syndyk który ma pełne prawo przeprowadzać procedurę egzekucyjną zobowiązań, sprzedawać majątek, wystawiać na licytacje, czy w postępowaniu przetargowym oraz za uzyskane pieniądze zaspokajać wierzycieli. Została także zmieniona nazwa firmy, wejdź sobie w zakładkę: "Podstawowe dane" > Nazwa spółki: "Ursus S.A. w upadłości"

Poczytaj sobie prawo upadłościowe i nie wprowadzaj ludzi w błąd
    tyle w temacie
    zapoznaj sie jaka jest roznica miedzy wyrokiem prawomocnym a nieprawomcnym
    to ty wprowadzasz ludzi w blad
    PostanowienieSądu Najwyższegoz dnia 11 stycznia 2017 r.IV KK 284/16Sformułowanie wyrok, nieprawomocny, zawarte w art. 85 k.k. uchylenie wyroku i przekazanie do ponownego rozpoznania.
    a wiec nikt by bankruta nie kupowal.....nadal beda handlowac do czasu WYROKU PRAWOMOCNEGO a JAKI ON BEDZIE TEGO SIE DOWIEMY KIEDY? oto jest pytanie

Dnia 2021-12-04 o godz. 11:15 ~RE napisał(a):
    > zapoznaj sie jaka jest roznica miedzy wyrokiem prawomocnym a nieprawomcnym
    > to ty wprowadzasz ludzi w blad
    > PostanowienieSądu Najwyższegoz dnia 11 stycznia 2017 r.IV KK 284/16Sformułowanie wyrok, nieprawomocny, zawarte w art. 85 k.k. uchylenie wyroku i przekazanie do ponownego rozpoznania.
    > a wiec nikt by bankruta nie kupowal.....nadal beda handlowac do czasu WYROKU PRAWOMOCNEGO a JAKI ON BEDZIE TEGO SIE DOWIEMY KIEDY? oto jest pytanie

KNF Raport bieżący nr 36/2021

Syndyk masy upadłości URSUS S.A. w upadłości [„Emitent”] informuje, że w dniu 12 lipca 2021 r. Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy w Warszawie XVIII Wydział Gospodarczy dla spraw upadłościowych i restrukturyzacyjnych w sprawie z połączonych do wspólnego rozpoznania wniosków wierzycieli Getin Noble Banku S.A. w Warszawie i Powszechnej Kasy Oszczędności Banku Polskiego S.A. w Warszawie o ogłoszenie upadłości URSUS S.A. oraz wniosku Emitenta o otwarcie postępowania sanacyjnego (sygn. akt XVIII GU 153/21) oddalił wniosek Emitenta o otwarcie postępowania sanacyjnego oraz ogłosił upadłość URSUS S.A.

Postanowienie w przedmiocie ogłoszenia upadłości Emitenta jest nieprawomocne, jednakże jest skuteczne i wykonalne z dniem jego wydania.

Nie wiem co w powyższym jest dla Ciebie niezrozumiałego? chyba jest napisane jak byk "JEDNAKŻE JEST SKUTECZNE I WYKONALNE Z DNIEM JEGO WYDANIA" we wszystkich komunikatach spółki jest też wyraźnie zaznaczone Ursus S.A. w upadłości. Chcesz koniecznie wyprzeć fakt że spółka jest w upadłości i wmówić że nie jest chociaż jest?

Dla twojej wiadomości, akcje będą w obrocie na GPW do czasu uprawomocnienia się wyroku, ale również jeszcze przez 6 miesięcy po uprawomocnieniu. To czy ktoś chce kupić ten papier dzisiaj, czy będzie chał to zrobić do pół roku po uprawomocnieniu się wyroku to jego prywatna sprawa. Niby każdy wie na czym polega oszustwo w 3 kubki i że wygranym w takiej grze jest tylko "krupier", jednak pomimo to w Kołobrzegu, w Ełku, czy na Gubałówce frajerów do gry nigdy nie brakuje. Dlatego nie bój się tutaj chętnych puki co też nie zabraknie, oczywiście po tym jak już spółka zostanie ostatecznie wyrzucona z giełdy będzie płacz no ale cóż zrobić...

• Re: URSUS ŻYJE I ŻYĆ będzie!!!! Autor: ~goldi [79.185.102.*]
    To dlaczego akcje są po 0.31 a nie 0.03 tak sobie myślę.
    Dnia 2021-12-04 o godz. 12:21 ~goldi napisał(a):
    > To dlaczego akcje są po 0.31 a nie 0.03 tak sobie myślę.

A dlaczego w Kołobrzegu, w Ełku, czy na Gubałówce jest tylu chętnych ludzi do gry w 3 kubki skoro niby wszyscy w Polsce wiedzą na czym polega to oszustwo?

Tak działa psychologia tłumu, taki ~Blizniakplwl nagania na wzrosty, taki ~goldi analizuje dlaczego 0.31 a nie 0.03, a taki kowalski i nowak kupują łudząc się że zrobili na tym papierze interes życia... a na końcu tych historii pozostaje płacz że zostali z niczym.
    Ursus złożył zażalenie na postanowienie SADU
    W zażaleniu Ursus przedstawił argumentację prawną przemawiającą w jego ocenie za kontynuowaniem postępowania restrukturyzacyjnego
    Dnia 2021-12-04 o godz. 12:38 ~RE napisał(a):
    > Ursus złożył zażalenie na postanowienie SADU
    > W zażaleniu Ursus przedstawił argumentację prawną przemawiającą w jego ocenie za kontynuowaniem postępowania restrukturyzacyjnego

Każdego kto na podstawie tego zażalenia lub po tych, jakże merytorycznych, nagonkach na wzrosty takich specjalistów jak: ~Szampan ~Blizniakplwl  ~RE zainwestuje swoje pieniądze tutaj, to nawet nie będzie mi go szkoda jak już się zorientuje że umoczył.
    Przepraszam bardzo. Nigdy nie naganialem na wzrosty. Nigdy nie namawiałem nikogo by kupował te akcje. Bo jak pisałem nie raz wole stracić niż żałować. A po drugie na tym forum nie ma takiej mocy by kogoś naganiać...
    Mam nadzieję, że się zdziwisz co do wartości akcji..m
[x]
URSUS -4,91% 0,01 2022-10-14 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.