cały piątek po południu wywalał moje wpisy tzn odpowiedzi na moje zapytanie do spółki, o ocenę zachowania kursu, zobaczymy jak dzisiaj mi pójdzie usunąłem to co mu niby przeszkadzało ( na petrolu elektrimie spółkach karkosika i patrowicza nic mu nie przeszkadza ja zauważyłem ) i zobaczymy.
oto odpowiedź
Szanowny Panie,
W istocie, sytuacja gwałtownego spadku kursu w spółce publicznej dotyczy na ogół dwóch sytuacji, które w naszym przypadku nie mają zastosowania, a więc zmniejszania zaangażowania przez pierwotny akcjonariat (założycieli, insiderów) lub pogorszenia sytuacji operacyjnej (podstawy fundamentalne).
Z przyczyn o których wspomnieliśmy, racjonalność ekonomiczna narzuca Spółce skupienie się na działalności biznesowej, gdyż przeciwdziałanie tak silnym, wręcz emocjonalnym wahaniom i obrotom na akcjach pochłonęłoby zbyt dużo nakładów, z efektem niepewnym, jak się można domyślać.
Spółka nie posiada kompetencji, aby oceniać, czy wahania te są wynikiem umyślnych spekulacji, czy jedynie emocjonalnej wyceny rynkowej – dlatego nie pozwalamy sobie na kategoryczna ocenę obserwowanych zjawisk. Oszacowaliśmy, iż organy zewnętrzne również mogłyby mieć wątpliwości – bowiem ciężko w ledwo miesięcznej historii naszych notowań wskazać jakiś przedział cenowy, który potraktować można jako rynkową, średnią wycenę akcji – punkt odniesienia dla nieuzasadnionych spadków czy wzrostów. Kurs odniesienia z dnia debiutu został przekroczony o przeszło 100% w górę, jak i przeceniony o 30%.