Forum Windykacja

zadłużenie alimentacyjne

Witam. Od kilku lat mam problem ze spłatą zadłużenia alimentacyjnego. Po przyznaniu alimentów płaciłem je na bieżąco ale w życiu zdażają się nieprzewidziane sytuacje i tak stało się i w moim przypadku. Uległem wypadkowi samochodowemu, straciłem pracę a wszystkie pieniądze i oszczędności wydałem na kosztowne leczenie i rehabilitacje. Przez kilkadziesiąt miesięcy leczenia i późniejszy lekarski zakaz wykonywania jakiejkolwiek pracy moje zadłużenie komornicze wzrosło do kwoty 26 tys zł. Rok temu otworzyłem działalność gospodarczą, aby znów móc zarobkować i w miarę możliwości spłacić wciąż rosnące zadłużenie. Niestety nieubłagany Komornik nie pozwala mi na rozwinięcie się. Zostały mi zablokowane środki na koncie bankowym. Pozostał mi już tylko samochód, którego jestem współwłaścicielem i towar, który znajduje się na aucie. Moje pytanie jest następujące. Czy Komornik ma prawo zająć auto, którego jestem współwłaścicielem? I czy ma prawo zająć towar, który pozwala mi zarobić na "chleb"? Bardzo proszę o szybką odpowiedź i poradę co robić dalej????
  • zadłużenie alimentacyjne Autor: abus