Panowie, mam pytanie do akcjonariuszy True Games.
Po WZA zwróciłem uwagę na ciekawą rzecz. Z raportów wynika, że na walnym obecny był nie tylko główny akcjonariusz Movie Games (86,16% głosów na WZA), ale również członek Rady Nadzorczej Krzysztof Miłaszewski z pakietem 350 tys. akcji (5,95% głosów na WZA).
Przy kilku uchwałach oddano dokładnie 695 966 głosów przeciw, podczas gdy "za" było 5 183 000 głosów. To dość charakterystyczny układ głosów i rodzi pytanie, czy akcjonariusze mniejszościowi próbowali w ten sposób wyrazić swoje niezadowolenie z sytuacji spółki. Oczywiście sam raport nie pokazuje, kto jak głosował, ale taki układ głosów daje do myślenia.
Jeżeli tak było, to zastanawia mnie jedna rzecz. Dlaczego akcjonariusze mniejszościowi nie próbują się bardziej zorganizować? Przy obecnej sytuacji spółki aż się prosi o większą aktywność, choćby próbę zebrania 5% kapitału, zadawanie pytań zarządowi, zgłaszanie własnych punktów do porządku obrad czy podejmowanie innych działań przewidzianych dla akcjonariuszy. Sam sprzeciw w głosowaniu niewiele zmienia, jeśli nie idą za nim kolejne działania.
Sam przez ostatnie miesiące próbowałem aktywizować akcjonariuszy Movie Games, niestety nie udało się ... . Tym bardziej dziwi mnie, że w True Games gdzie sytuacja spółki wydaje się jeszcze trudniejsza, nie widać większej inicjatywy ze strony akcjonariuszy mniejszościowych.
Czy podczas wolnych wniosków była jakaś dyskusja? Padły jakieś istotne pytania do zarządu? Jeśli ktoś był obecny na WZA albo ma wiedzę, jak wyglądał przebieg obrad, chętnie poczytam.
Kilka tygodni temu wysłałem również pismo do Zarządu oraz Rady Nadzorczej True Games z pytaniami dotyczącymi sytuacji projektu DDS x Narcos. Dla zainteresowanych załączam je poniżej.
https://drive.google.com/file/d/13XDOxWgn0tSqDN11AkDqylg6ZneL39-5/view?usp=sharing