żebyśmy dobrze się zrozumieli , brak dywidendy też odbieram jako rozczarowanie .
Zarząd który tam jest się nie zmienił, ale jak widać to są jednak " chłopaczki na posyłki " , ale zostawmy póki co ich . Mam tylko nadzieje , że został tam jeszcze ktoś kto ma jaja .
Wypłata dywidendy to zawsze było na plus jednak w obecnej sytuacji gdzie kasy w firmie jest około 350 mln + 180 mln daje nam praktycznie kapitalizację . Nie sprawdzałem dokładnie kwot dlatego za błędy przepraszam .
Kasa w firmie około 23 zł / akcje .
Dzisiaj kurs około 18 zł .
Jakby ktoś wam powiedział masz tutaj 23 zł a daj mi 18 to każdy by brał . Pomijam fakt inwestycji i portfela jaki mają .
Ogólnie za "siusiakami " nie jestem . Port CPK uznaję jako po choinkę nam ale skoro oni chcą go wybudować , a Torpol dostanie przetargi ( bo po to trzymają gotówkę ) . Wypłata dywidendy to 19 % w kosz w postaci podatku .
Z perspektywy czasu wszystkim nam się to opłaci .
Ja mam ich już po dzisiejszym dniu 26270 akcji i nie zamierzam ich ruszać minimum rok , bo wiem że to mi się opłaci .
Warto też zablokować zlecenia np 50 zł za akcję , żeby fundusze nie miały do nich łatwego dostępu