Dziękujemy za miłe słowa i uznanie za pracę.
To co oboje z amikip zrobiliśmy, zrobiliśmy dla Was. To Wy będziecie z naszej pracy korzystać, obserwować i analizować.
Tak jak napisałem otwierając pierwszą edycję Wigometru na 2018 r.
"Nowa wersja podsumowania - tabela wyników WIGOMETRU za 2017 r. stanie się wzorcem do opracowania i przygotowania nowej wersji podsumowania historii WIGOMETRU od 2007 r. " Chcemy zachować jednolitą formę prezentacji.
Od Was zależy ocena przedstawionych projektów prezentacji.
Jak zauważyliście macie cztery zakładki: dwie są lub będą podobne to zakładki TYPY i T17.
Dwie następne WII i W17 to prezentacja wyników.
Od was zależy wybór, który z tych prezentacji zostanie zastosowana przy przygotowaniu podsumowania historii WIGOMETRU od 2007 r. z pewnymi ograniczeniami wynikającymi z posiadanych danych archiwalnych.
Już pierwsze uwagi pijoka dość subtelnie pokazały, że prezentacja ostatecznych wyników rocznych będzie wymagała dopracowania.
@pijok to co zaprezentował amikip jako "
teraz rzeczywiście podsumowanie emeryta ze wszystkimi Jego rygorami"
https://www.bankier.pl/forum/temat_teraz-rzeczywiscie-podsumowanie-emeryta-ze-wszystkimi-jego-rygorami,26784959.html oddaje jego umiejętności, wiedzę i możliwości informatyczne (programistyczne).
Tych umiejętności ja nie posiadam, pomimo tego, że od 10 lat prowadzę swoje archeo w excelu.
Zawsze stosowałem proste rozwiązania, zliczałem ręcznie, stosowałem kolory, liczyłem procenty, wyciągałem rzeczy, które mnie interesowały, przepisywałem to wszystko na tekst Word, popełniałem błędy, przy wprowadzaniu danych, ustawieniach osób kwalifikowanych w podsumowaniach z tzw. palca. Teraz to wszystko zostanie sprowadzone do wprowadzania danych, a program sam to zliczy i pokaże tak jak pokazał to amikip w tej tabelce.
link Przykro mi pijok, że już nie będziesz mógł subtelnie dać mi do zrozumienia, że coś jest nie tak, gdzieś jest błąd, itp. , itd.
Mówiąc szerze, lubiłem te Twoje uwagi i żarty.
Nie zdajecie sobie sprawy - nie wiecie jakie są różnice w pracy na arkuszach Excel i Excel Google, którego nigdy nie stosowałem i nie znałem. Do chwili obecnej nie wiem wielu spraw. Amikip opanował sztukę prowadzenia arkuszy Excel Google i prezentacji.
My obecnie chcielibyśmy zaprezentować - prowadzić podsumowania tygodniowe, kwartalne i roczne w wersji dynamicznej, tzn. takiej abyście mogli kontrolować na bieżąco wyniki. Już od przyszłego tygodnia nie będzie tzw. moich podsumowań - tygodniowych, kwartalnych i rocznych.
Będzie prezentacja PODSUMOWAŃ NA LENIUCHA - w formie tabeli. Ponieważ ta praca ma służyć Wam dokonajcie wyboru, która wersja Wam odpowiada. Mówcie, co byście poprawili, uzupełnili i zmienili.
POZDRAWIAM