Ja mam akcje Cannabis - nienotowane jeszcze - i szczerze mówiąc bardziej myslę o ich sprzedazy, gdy tylko zaczną być notowane, niz o trzymaniu, więc trudno, żebym zachęcał do kupowania :-)
To co napisaleś o USA to prawda - pełna legalizacja marihuany, zwłaszcza rekreacyjnej w USA mocno poprawiłaby perspektywy branży, stąd takie wzrosty na wieść o zwycięstwie Bidena. Ale już dziś z mocnych wzrostów na wielu spółkach na otwarciu zrobiły się skromne wzrosty na zamknięciu, a nawet spadki. Kilka spółek marihuanowych mam.
Wydaje się, że sam Biden został odebrany przez marihuanowych graczy trochę tak jak szczepionka Pfizera - ze sporą przesadą. Ale taki jest rynek - licza się mody, nastroje. Fakty często nie mają wielkiego znaczenia :-)
Dla Milestone - wydaje się - zarówno wygrana Bidena jak i wieść o szczepionce Pfizera to dobre informacje. Mamy jeden, ostatni schodek do pokonania na tych długich schodach do sukcesu naszego Milestone- potrzebujemy infa o domkniętej sprzedaży dla pierwszych szpitali w USA. I pewnie nie tylko ja wierzę, że to info - jak nie jutro czy za kilka dni, to najdalej w grudniu się pojawi.