Mam kredyt hipotenczy na mieszkanie i bank zobowiązał mnie do wykupienia ubezpieczenia mieszkania od ognia i innych zdarzeń losowych wraz z cesją na bank. Przy okazji chciałbym wykupić ubezpieczenie od kradzieży (powiedzmy, że na 25 000) + ubezpieczenie wyposażenia mieszkania na wypadek pożaru albo wandalizmu (powiedzmy 70 000). Zastanawiam się także nad OC w życiu prywatnym (na kwotę 10-15 000).
Hipotekę na nieruchomość mam w wysokości nieco ponad 400 000 (to zdaje się jest kwota wraz ze wszystkimi przyszłymi odsetkami przy obecnych stawkach EURIBOR).i rozumiem, że na taką kwotę to mieszkania powinienem ubezpieczcyć, tak?
Oprócz mieszkania mam także miejsce postojowe w garażu podziemnym (z oddzielnym aktem notarialnym), kredyt był ina meiszkanie i na garaż, nie wiem jednak podzielić (i czy) tą kwotę ponad 400 000 na mieszkanie i garaż podczas skłądania wniosku ubezpieczenie.
W kalkulatorze na stronie generali ubezpieczenie wyniosło mnie przy jednorazowej wpłacie 600 zł. (mieszkanie na 400 000, garaż na 25 000, wyposażenie na 75 000, kradzież na 25000, osobiste oc na 15 000) -> czy da sie w tej cenie znaleźć coś lepszego bądź w niższej cenie coś nie-gorszego?