Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1 859,00 zł , zmiana od tamtej pory: 55,78%

@tvnmaniak: ...... dlaczego nie stosujesz go jako regułę?

Taka propozycja prezentacji pojawiła się pierwszy raz od daty utworzenia tego wątku, czyli od kwietnia 2007r. 
Jestem ciekawy jak na tą propozycję zareagują pozostali uczestnicy Wigometru. Lubię zmiany, ale nie dyktaturę (patrz wyniki wg. nowej formuły). To nie jest wątek dla mnie (mnie nie wypada nie typować - pozostali nie muszą).  

Reguła prezentacji wyników w dotychczasowej formule (co najmniej 10 typów w kwartale i 39 typów w roku) została ustalona w 2007 r. 
Założeniem było prezentowania wyników tylko osób, które są stałymi uczestnikami WII.
Ta reguła miała eliminować z brania udziału i prezentowania wyników osób z tzw. doskoku lub o zmiennym IP stanowiących grupę trzymającą GPW w rękach. Np. w tygodniu przedświątecznym 6 osób z tej grupy wpisało SPADEK już po tym zorientowałem się, że będzie odwrotnie i był WZROST. 
Z drugiej strony ta reguła miała wyrównywać wyniki i dawać szansę tym , którzy z przyczyn niezależnych nie mogły brać udział lub nie chciały typować ze względu na różne okoliczności we wszystkich edycjach.  
W roku 2007 liczba uczestników wynosiła ponad 100 osób, obecnie jest to około 20 osób.

Ale ad meritum - jeżeli pozostali uczestnicy nie zaprotestują to mogę zastosować nową regułę, która połączy starą i nową formę prezentacji. Trzeba iść z duchem zmian.

Przekopiuję tą propozycję do PODSUMOWANIA ROCZNEGO i będę czekał na opinię - reakcję pozostałych uczestników WII.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
FW20 -0,62% 2 896,00 2025-10-17 17:04:56
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.