Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  12,90 zł , zmiana od tamtej pory: -68,37%

Trzeba się postawić w sytuacji zarządu

Mają xxx akcji, kurs jest teraz bardzo korzystny, ale gdyby chcieli sprzedać przy tym korzystnym kursie to wywołało by to lawinę i mieliby problem z upłynnieniem kolejnych pakietów. Dodatkowo spotkałoby się to z negatywnym odbiorem akcjonariuszy. Więc jak upłynnić jakąś część pakietu przez zarząd, nie wywołując paniki? To idealna metoda. Myślę, że takich pożyczek będzie w przyszłości więcej o ile będzie taki wysoki kurs. Ja tego nie oceniam negatywnie, sam bym tak zrobił na ich miejscu. Napoleońskie zagranie. Zwłaszcza przy takiej kapitalizacji. Z innej beczki - mam pytanie o bcg, czy inne zakłady wytwarzające bcg, też właśnie zwiększają moce produkcyjne? Jaki jest potencjał tego zakładu w PL i jaką ma przewagę nad innymi zakładami tego typu na świecie? Bo przecież ten tu, to nie jest na bezludnej wyspie, konkurencja pewnie nie śpi. Czy poruszane były tutaj wątki konkurencji?

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
SNTVERSE -0,12% 4,08 2025-11-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.