Witam ponownie!
Drodzy Państwo, codziennie przeglądam forum i większość czasu zastanawiam się czy to forum spółki giełdowej czy też jakiejś grupy bojówki gimnazjalnej (nie obrażając gimnazjalistów). Większość wypowiedzi jest bez żadnego merytorycznego przekazu, nie wnoszą nic do rozmów a często też obrażają kogoś o innych poglądach.
Traktuję wszystkich piszących jak inwestorów, którzy podejmują przemyślane decyzje, jednak wydaje mi się, że część z nich to gracze (traktują GPW jak hazard). Uwierzcie mi, żaden inwestor nie kupi/sprzeda akcji pod wypływem komentarzy typu: " już jutro 10zł", "trup znów spada" itp, zaśmiecacie tylko forum i zniechęcacie osoby które mają coś "merytorycznego" do przekazania do wypowiedzi. Odstraszacie również nowych inwestorów oraz robicie złą renomę spółce. Takie zachowanie prowadzi, też w mojej opinii do widzianego przez wszystkich " zaniżania kursu", chodzi po prostu o pozbycie się "krzykaczy" i "strachliwych".
Mam ogromną prośbę jeśli nie masz nic mądrego do powiedzenia to milcz, prowadźmy rozmowy na poziomie, myślę, że wszyscy na tym skorzystamy i czegoś się nauczymy.
Moja rada, dla osób tych "strachliwych" kontrolujcie emocje, przestrzegajcie założonych celów, nie przejmujcie się "krzykaczami" a jeśli nie jesteście pewni sprzedajcie lub nie kupujcie. Nie ma nic gorszego niż sprzedaż w panice lub kupno w chaosie "bo wszyscy kupują".
Doświadczonej reszcie życzę merytorycznych i spokojnych rozmów oraz osiągnięcia założonych celów!
Ps. Wiem, że podobny komentarz już był :) (przejrzyjcie jednak dzisiejsze wypowiedzi a zrozumiecie dlaczego powtarzam)