Dajcie sobie na razie spokój z EMC - na tym póki co nie zarobicie. Sam tu byłem i dobrze zarobiłem, ale już dawno wyszedłem jak było po ok. 22 zł (Ci, którzy są dłużej na forum pamiętają moje posty). Na pewno tu wrócę, ale gdzieś za rok . Do tego czasu to byłaby tylko strata czasu i pieniędzy. Polecam za to Zelmer, w tym roku będzie można na tym naprawdę dobrze zarobić. Wystraczy tylko przeanalizować co się będzie działo ze spółką w tym roku - że wspomnę tylko o sprzedaży gruntów o wartości, według moich obliczeń, ok. połowy obecnej kapitalizacji spółki :)
Fragment z artykułu opublikowanego niedawno w Pulsie Biznesu:
"Dom Maklerski Amerbrokers spodziewa się w tym roku wzrostów na giełdzie. Ma też dziesięciu faworytów.
[...]
"Tegoroczni faworyci departamentu corporate finance Domu Maklerskiego Amerbrokers to: [....] Zelmer [...]."
http://www.pb.pl/a/2011/01/21/Top_10_wedlug_DM_Amerbrokers
Moim zdaniem spółka właśnie wyszła z średnioterminowego trendu spadkowego i weszła w trend wzrostowy. Widać to już wyraźnie na wykresie. Ostatnie okazje do tanich zakupów. Biorąc pod uwagę to co się ma dziać w spółce w tym roku, 100% zysku na akcjach na koniec roku to moim zdaniem minimum :)
Pozdrawiam i polecam,
Krzysio