https://www.bankier.pl/wiadomosc/Moj-prad-z-nowym-naborem-Wlasciciele-domow-otrzymaja-do-31-tys-zl-dotacji-8456606.html
Rusza nowy nabór w programie "Mój prąd". Nawet 31 tys. zł dotacji
2022-12-14 15:00
15 grudnia rusza nowa odsłona programu "Mój prąd". W czwartej edycji beneficjenci mogą otrzymać więcej pieniędzy na dofinansowanie mikroinstalacji fotowoltaicznej, magazynów ciepła, systemów zarządzania energią oraz magazyn energii elektrycznej. Dotacje sięgają 31 tys. zł. Z odświeżonego "Mojego prądu" skorzystają także właściciele nieruchomości, którzy otrzymali dotacje w poprzednich naborach lub z innych źródeł.
Właściciele domów mogą otrzymać więcej pieniędzy na zakup i montaż instalacji fotowoltaicznej, domowego magazynu energii lub ciepła. Rządowy program "Mój prąd" od połowy grudnia 2022 r. jest dostępny z wyższymi maksymalnymi kwotami dofinansowania. Beneficjenci nowego naboru otrzymają maksymalnie 31 tys. zł dotacji na inwestycje, które zwiększą produkcję energii elektrycznej z mikroinstalacji fotowoltaicznych lub wpłyną na wzrost autokonsumpcji wytworzonej energii elektrycznej poprzez jej magazynowanie (magazyny energii elektrycznej lub ciepła) oraz zwiększenie efektywności zarządzania energią elektryczną na terenie Polski.