Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,02 zł , zmiana od tamtej pory: 20,00%

Stacja z napisem "KONIEC" !!!

Dojazd Firmy do stacji "KONIEC " nigdy nie był dla mnie zaskoczeniem , a tylko prostą konsekwencją od lat błędnego wręcz FATALNEGO zarządzania !!!
Pisałem o tym wielokrotnie , rzekłbym aż do znudzenia .
Potwierdzały to każde prezentowane wyniki finansowe .
Jest dla mnie absolutnym fenomenem , że nawet w tej , dramatycznej chwili są jeszcze inwestorzy kupujący akcje !!!!!
Zapewne liczą na pieniądze ze sprzedaży nieruchomości , które rzekomo zasilą konto Spółki ????

Jednak najbardziej realne i prawdopodobne scenariusze na najbliższy czas to :

1. Nim ktokolwiek kupi ten stary budynek to Firma będzie zmuszona ogłosić upadłość / z powodu braku płynności / .

2. Załóżmy , że jednak znajdzie się ktoś kto kupi względnie szybko nieruchomość ???

Cena / realna , rynkowa / to myślę ok 300- 450 tyś zł - więcej graniczy z cudem ! / Stary budynek na wsi pod Żywcem !!!???/
Biorąc pod uwagę zobowiązania z tyt. pożyczek i kredytów tylko na razie Bankowych długoterminowych na 875 000 zł plus krótkoterminowych na 293 000 zł , zapewne zabezpieczonych hipotecznie - JAKICH PIENIĘDZY MOŻNA OCZEKIWAĆ ????

Wycena 1 450 000 zł jest TOTALNĄ abstrakcją , za taką kwotę można w nowej technologii wybudować najmniej DWA NOWE OBIEKTY tej wielkości , a nie kupić stary budynek co widać choćby na zdjęciu .

Od dawna widać " gołym okiem " , że tą "zabawę " sfinansują :

- akcjonariusze
- dostawcy
- oraz Bank lub Banki , dla których również nie wystarczy kasy !!

Dziękuję za uwagę , przepraszam , że znowu mało pozytywnie !!

• Stacja z napisem "KONIEC" !!! Autor: ~Poparzony

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MEDGALIC 23,08% 0,02 2019-05-16 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.