Forum Giełda - K.Kolany

Srednie kroczace.

Witam Serdecznie.
Mam pytanie Panie Krzysztofie odnosnie srednich kroczacych.Jak mam uzywac wskaznikow
EMA 15,30,45 ? Oczywiscie wyczytalem ze gdy opadaja to nigdy nie kupowac akcji a gdy sie wyraznie wznosza to kupowac.Tylko jakich czasow uzywac do pomiarow 1 min 10 min 30 min 1godz 5 godz 1 dzien ? Probowalem ze wszystkimi wskaznikami i na jednych pokazuje mi ze kupowac dana spolke a na amplitudzie czasowej 1 dnia ze sprzedawac jak to stosowac ?Nie mam czasu zeby caly czas siedziec przed komputerem i obserwowac gielde.Chcialbym na podstawie tych parametrow wiedziec w jakim trendzie jest dana spolka i czy kurs bedzie szedl w gore.Czy mam sie sugerowac amplituda czasowa 1 dnia i ustawic srednie kroczace EMA 15,30,45 ? czy zagwarantuje mi to poprawna analize w okresie czasowym 1 dnia ? Bo juz sam nie wiem jak mam analizowac ten kurs sugerujac sie okresem czasowym co 1 minute czy okresem czasowym 1 dniowym ?
Nie wiem jak tego uzywac kiedy na to patrzec co minute czy co 1 dzien aby dokladnie okreslic w jakim kierunku podaza kurs ?

Pozdrawiam Rafal.
  • Srednie kroczace. Autor: rafaelo20