Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,07 zł , zmiana od tamtej pory: -54,20%

Skończmy z bredniami

Każda spółka ma prawo do emisji a każdy akcjonariusz może złożyć protest wpisać do protokołu NWZA i to wtedy sąd decyduje.. KNF nie ma nic do tego. Funkcjonowanie spółki na tym polega że akcjonariusze decydują. A każdy z nich może złożyć protest zobaczcie jak to było na spółce Doradcy24 teraz pod inna nazwa.

Ja myślę że ta emisja 100.mln akcji była umiarkowana. Oni nie wiedzieli wtedy czy spółka w nowej formułę odniesie sukces. Gdyby mieli super hit sprzedaż itd to emisja by była wielokrotnie większą. Mnie tylko ciekawi co będzie dalej z częścią szkoleniowa bo to trochę nie pasuje. Może znając życie ktoś to odkupi za niewielkie pieniadze i będzie nadal istniała pod swoją nazwa ale w innej formie prawnej.. A. Skoro nie ma zysków to cena musi być umiarkowana generalnie być może ta część szkoleniowa zostanie odłączona. A spółka akcyjna zmieni nazwę.

Podsumowując KNF nikomu nie zabrania emisji trzeba było jechać na NWZA złożyć protest imienny wpisać do.protokolu i zablokować to na drodze sądowej wykazując ewnetualnie że to działanie niezgodne z interesem

Każda spółka boi się takiego scenariusza ale nasza już przebrnęła przez wszystkie meandry i jesteśmy na ostatniej prostej zapewne. Teraz czeka nas być może NWZA zmiana nazwy ewentualne odłączenie części szkoleniowej. To takie moje przypuszczenia ale jakoś mam dobre przeczucia.

Powiem tak. Jak się wierzy w spółkę trzeba kupować czekanie na idealny dołek może się kończyć frustracja. Jak się uda będzie to jedna z najbardziej innowacyjnych spółek ważne żeby były nowe pomysły patenty żeby to docenił inwestor zagraniczny ewentualny
  • Skończmy z bredniami Autor: ~Endomondo

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
CTEGROUP 7,14% 0,03 2026-04-08 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.