Forum Zakładanie firmy

sklep internetowy a dzialalnosc

chcialabym otworzyc sklep internetowy ,w tej chwili nie sprzedaje na allegro ani ebayu ,mam taki zamiar,jestem we wloszech i chcilabym sprzedawac ciuchy dodatki i buty bez posrednikow,
chce zapytac czy moge sama stworzyc strone czy zlecic profesjonalistom ,jaki jest koszt,jakie kroki po kolei zrobic w celu zalozenia firmy ,chce zalozyc firm w polsce ale wykonywac dzialalnosc we wloszech poniewaz tu obecnie jestem,ale nie mam zatrudnienia,czy jest taka opcja,czy sa przeciwskazania,obecnie zajmuje sie 1 mczynm dzieckiem,i slyszalam ze sa ulgi w placeniu zus dla matek wracajacych do pracy,poprosze o ile to mozliwe o odniesienie do ustawy lub scan ustawy,czy wybrac ryczalt czy ksiege przychodow i rozchodow ,co oznacza prowadzenie z planem kont i kontrola zaplat lub bez ,a od jakiej wysokosci dochodu place rozliczam vat ,co byloby dla mnie korzystne,
chcialabym wiedziec tez co z dotacjami z uni gdze moge sie o nie starac czy w tym wypadku tez w jakiej wysokosci,i czy moglabym korzystac z kursow uzupelniajacch wiedze nieodplatnie czy urzedy miasta to oferuja,
od czego najlepiej zaczac ,od razu od sklepu czy jednak od wstawiania towarow na aukcje internetowe?
czy moge zakupic wlasny program do rozliczen czy jest to narzucone przez urzedy?znalazlam ciekawy i prosty oraz niedrogi program na stronie samozatrudnienie,
oprocz ciuchow chcialabym rowniez wrozyc z kart dodatkowo oraz pisac horoskopy, jak sprecyzowac dzialalnosc ,jak uwzglednic zakup ciuchow
w dok skoro beda one pochodzic glownie z wyprzedazy i okazjonalnych zakupow czy dolaczac rachunki wloskie do rozliczen czy faktury i jak bedzie wtedy traktowana sprzedaz i dochod ,czy bedzie to oplacalne?
  • sklep internetowy a dzialalnosc Autor: ~marika